Επιστήμη και Έρευνα

Επιστήμη και Έρευνα

Επιστημονικές έρευνες και μελέτες για θέματα επιστημονικού προβληματισμού, με όλα εφευρίσκονται ή ανακαλύπτονται, με κύριο στόχο την επιστήμη της δικαιοσύνης και της αρετής, δεδομένου ότι ο Πλάτων είχε προειδοποιήσει στον Μενέξενό του γι’ αυτό το ενδεχόμενο (246e): «Πάσα επιστήμη χωριζομένη δικαιοσύνης και της άλλης αρετής πανουργία ου σοφία φαίνεται». Μα πάνω η αλήθεια, αφού, όπως έλεγε ο Αριστοτέλης: «Όσιον προτιμάν την αλήθειαν» (Ηθικά Νικομάχεια 1096α).

 • Περί του Αγίου Φωτός!...
  Ένα άρθρο μέσα στο οποίο αναπτύσσονται σκέψεις και προβληματισμοί για ένα θέμα το οποίο έκανε ορισμένους ν’ αμφισβητήσουν την ύπαρξή του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα και άλλους να ενισχύσουν περισσότερο την πίστη τους!..
 • Η Επιστήμη των Αρχαίων Ελλήνων!..
  Οι αρχαίοι Έλληνες θετικοί επιστήμονες ήταν πρόσωπα υπαρκτά, με όνομα, σπουδές, επιστημονική δραστηριότητα, έρευνα, πειράματα, μετρήσεις, συγγράμματα. Όσο κι αν ψάξουμε δεν βρήκαμε ούτε έναν σημαντικό μη Έλληνα αστρονόμο με συγγράμματα, που να έστειλε «εξ ανατολών το φως» στους αρχαίους χρόνους. Ο Ρωμαίος ιστορικός της αρχιτεκτονικής Βιτρούβιος στο γνωστό, μοναδικό σύγγραμμά του «Περί αρχιτεκτονικής», αναφέρει εκατοντάδες Έλληνες αρχιτέκτονες και μηχανικούς, αλλά ούτε έναν Ρωμαίο.
 • Οι επιστημονικές αποκαλύψεις για την Ελληνική Μυθολογία!..(1)
  Είναι γεγονός ότι Παλαιά Διαθήκη και Ελληνική Μυθολογία μιλούν για Γίγαντες και Τιτάνες… Υπάρχουν, αλήθεια, νέα επιστημονικά δεδομένα, που επιβεβαιώνουν την Αγία Γραφή και τον Όμηρο; Διαβάστε μια νέα άποψη για το Σπήλαιο της Ωλιάρου (Αντιπάρου) και η ιατρική προσέγγιση για την αρρώστια του γίγαντα Πολύφημου και της απομυθοποίησης της «τύφλωσής» του από τον Οδυσσέα γιο του Λαέρτη, αλλάζει τα δεδομένα, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο Dr Χρίστος Οικονομόπουλος!...
 • Ο Νεύτων ήρθε ... δεύτερος και καταϊδρωμένος;
  Είναι γνωστό εδώ και πολύ καιρό το γεγονός, ότι περισσότερες από 4.000 σελίδες από τα ιστορικά χειρόγραφα του Ισαάκ Νεύτωνα που διατηρεί το φημισμένο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ είναι, πλέον, προσβάσιμα στο Διαδίκτυο!.. Το Πανεπιστήμιο όπου δίδασκε ο διάσημος φυσικός και μαθηματικός επιτρέπει πλέον για πρώτη φορά τη διαδικτυακή πρόσβαση οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου στα ψηφιοποιημένα χειρόγραφα και πρωτότυπα τυπωμένα έργα του μεγάλου επιστήμονα!.. Από πού δανείστηκε, όμως, τις ιδέες του ο Νεύτων; Διαβάστε το κείμενο!...
 • Τι πίστευαν οι αρχαίοι για τα θεραπευτικά βότανα και την ίδια την ιατρική;
  Είναι γνωστό ότι η «Ιλιάδα» αναφέρει πως όταν ο Ευρύπυλος, τραυματισμένος από βέλος στο ισχίο, βγαίνει από τη μάχη κουτσαίνοντας και παρακαλεί τον Πάτροκλο να τον βοηθήσει, αυτός τον οδηγεί στη σκηνή, τον βάζει να ξαπλώσει σε δέρματα ταύρων και…«Ευθύς του βγάζει ο Πάτροκλος τη σουβλερή σαγίτα/ απ΄το το μερί με το μαχαίρι του, το μαύρο αίμα πλένει/ με χλιο νερό και πάνω απίθωσε πικρή πονοκοιμήτρα/ ρίζα, στο χέρι αφού την έτριψε, και σταματά τους πόνους Έτσι η πληγή γοργά εμαράθηκε και στάθηκε το αίμα»!! Από ποιο φυτό προέρχεται αυτή η πικρή ρίζα; Διαβάστε το κείμενο!..
 • Ώστε υπάρχει σχέση Μαθηματικών και Αρμονίας της Φύσης;
  Διαβάστε ένα συγκλονιστικό άρθρο του διακεκριμένου Έλληνα επιστήμονα κ Θωμά Δασκάλου, Αρχιτέκτονα-Μηχανικού από την αρχαία Τρίκκη το οποίο αποτελεί μέρος μιας γενικότερης μελέτης και έρευνάς του, με αντικείμενο την μαθηματική έκφραση της αρμονίας που ενυπάρχει στην φύση!..
 • Η Ψυχολογία του Έλληνα!..
  Μία σειρά άρθρων τα οποία αποσκοπούν εις το να πληροφορηθούμε ποια είναι η ιδιαίτερη ψυχική σύσταση του λαού μας. Η γνώση της ψυχικής συστάσεώς μας, όπως αυτή εκδηλώθηκε από αρχαιοτάτων χρόνων μέχρι σήμερα, είναι ένα έργο πολύ λεπτό και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή. Θα προσπαθήσουμε, λοιπόν, να αναλύσουμε τις ψυχικές ιδιότητες του λαού μας, που ξέρει να μεγαλουργεί όταν βασανίζεται και να υποφέρει όταν ... ανεξαρτητοποιείται! Δεν είναι απορίας άξιον;
 • Ποία η συμβολή του βιβλίου στην εξέλιξη του ελληνικού και παγκόσμιου πολιτισμού;
  Μια μεγάλη έρευνα στην οποία ρίχνουμε μία ματιά στο χθες, στο σήμερα και στο αύριο του βιβλίου, που το γνωρίσαμε σε παπύρους, σε περγαμηνές, στο βιβλίο που ξέρουμε σήμερα, αλλά και στο ηλεκτρονικό βιβλίο, που θέτει σε κίνδυνο το βιβλίο, που έβγαινε από τα τυπογραφεία και οικοδόμησε όχι μόνον τον ελληνικό, αλλά και τον παγκόσμιο πολιτισμό!...
 • Τώρα θα μάθουμε πολλά για τον Αϊνστάϊν!..
  Επί τέλους!.. Διαθέσιμο στο διαδίκτυο θα είναι πλέον το πλήρες αρχείο του Αλμπερτ Αϊνστάιν, που περιλαμβάνει την άγνωστη έως τώρα προσωπική αλληλογραφία του, καθώς και τα χειρόγραφα επιστημονικά σημειωματάριά του, όπου, μεταξύ άλλων, βρίσκεται για πρώτη φορά καταγραμμένη η πιο διάσημη εξίσωση στην ιστορία της ανθρωπότητας (E=MC2). Ελπίζουμε μέσα σ’ αυτήν την ογκώδη αλληλογραφία να δούμε και τι επιστολές αντηλλάγησαν μεταξύ του Αϊνστάϊν και του μεγάλου Έλληνα μαθηματικού Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή, ώστε να έχουμε «από πρώτο χέρι» πολλές και σημαντικές ιστορικές πληροφορίες, που θα διαλευκάνουν πολλές απορίες μας!..
 • Ώστε το αίσθημα του έρωτα το καταδίκαζαν οι ιατροί και όχι οι κληρικοί στο Βυζάντιο;
  Απίστευτο, αλλά αληθινό!.. Για άλλη μια φορά αποενοχοποιείται η Εκκλησία, αφού το ερωτικό στοιχείο, ως αίσθημα, δεν το καταδίκαζε αυτή, αλλά οι ιατροί της εποχής εκείνης, δεδομένου ότι το αίσθημα, ως διαταραχή, στην Βυζαντινή περίοδο, εντάσσεται στο πλαίσιο των διαταραχών περισσότερο από τους ιατρούς της εποχής παρά από τους εκκλησιαστικούς πατέρες με ιατρική παιδεία!.. Διαβάστε τι γράφουν εν περιλήψει διακεκριμένοι επιστήμονες!..
 • Θεραπευτής ο Σοφοκλής για τους Αμερικανούς;
  Με απόφαση -λέει- του Αμερικανικού Πενταγώνιου οι στρατιώτες που πολεμούν σε Ιράκ και Αφγανιστάν διδάσκονται αρχαίες ελληνικές τραγωδίες!.. Η είδηση δημοσιεύεται στην εφημερίδα "Αδέσμευτος Τύπος" του κ Δημήτρη Ρϊζου της Τετάρτης, 16 Δεκεμβρίου 2009. Άλλη μια επιβεβαίωση του βιβλίου μας: "Ο Παγκόσμιος Έλλην", όπου υπάρχει ειδικό κεφάλαιο με τίτλο: "Ο Επιτάφιος του Περικλέους και ο πόλεμος στο Ιράκ!.."!.
 • Πού έφτασε –λέει- η λάβα του ηφαιστείου της Σαντορίνης;
  Νέες αποκαλύψεις επιστημόνων, που επιβεβαιώνουν όχι μόνον τον αείμνηστο αρχαιολόγο Σπύρο Μαρινάτο, αλλά και τον Αλέξανδρο Λαγκαδά, με τις δικές του αποκαλύψεις, που αναφέρουμε στο τελευταίο μας βιβλίο με τίτλο: «Αγία Γραφή και Εξωγήϊνα Όντα: Η Αλήθεια και τα Παραμύθια»!..
 • Θ' ακούσουμε φωνές αρχαίων Ελλήνων;
  «Η Επιστήμη έχει πολλά ποδάρια», λέει ένας σύγχρονος στοχαστής. Αν σκεφτούμε ότι ήδη «αναστήθηκε» η φωνή του Γκράχαμ Μπελ, μέσα από έναν κέρινο δίσκο, τότε πρέπει να είμαστε πολύ κοντά στην «αναβίωση» και της φωνής των αρχαίων Ελλήνων, που κατασκεύαζαν αγγεία!!
 • Ο άνθρωπος που γύρισε απ’ το μέλλον!.. (7)
  Συγκλονιστικές μελλοντολογικές αναλύσεις και προβλέψεις για τον άνθρωπο που θα δούμε στο μέλλον και ο οποίος ήδη μπήκε σε μία νέα εποχή, όπως ακριβώς είχαν προβλέψει όλοι εκείνοι οι Προφήτες και οι Παπουλάκηδες του Ελληνισμού!... Διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί, όπως ακριβώς διαβάζουμε τα στοιχεία στο βιβλίο: «Άνθρωπος» για όλα όσα θα δούμε στην Επιστήμη του Μέλλοντος!.