Ελληνική Γλώσσα

Ελληνική Γλώσσα

Διάφορες αποκαλυπτικές μελέτες και έρευνες πάνω σε θέματα Ελληνικής Γλώσσας, που αποδεικνύουν το γεγονός ότι η Ελληνική Γλώσσα είναι η μητέρα όλων σχεδόν των ευρωπαϊκών γλωσσών και ο μοχλός επιστημονικής ανάπτυξης και διανόησης σε ολόκληρο τον κόσμο.

 • Στα ελληνικά διάβαζε την Γραφή ο Χριστός;
  Σύμφωνα με νέα ανακάλυψη, οι εβραίοι χρησιμοποιούσαν την ελληνική μετάφραση της Βίβλου, πολύ αργότερα, από όσο πίστευαν έως τώρα οι επιστήμονες!.. Μια ακόμη επιβεβαίωση τών όσων υποστηρίζαμε επί χρόνια μέσα στα βιβλία μας και ιδίως στο έργο: "Ιησούς Χριστός: Ελληνισμός-Χριστιανισμός"!..
 • Στην Ελλάδα «σκοτώνουμε» τη γλώσσα μας και στο Εξωτερικό ιδρύουν Πρακτορεία ειδήσεων στα αρχαία ελληνικά!
  Την ώρα που εμείς οι Έλληνες «σκοτώνουνε» την ελληνική γλώσσα, γράφοντας είτε στα διαβόητα «γκρίκλις» είτε υπογράφοντας το ονοματεπώνυμό μας όχι στην ελληνική, αλλά στη λατινική γλώσσα (!), διαβάστε την εκπληκτική είδηση, που δημοσίευσαν "Τα Νέα" της 2ας Δεκεμβρίου 2009, όπου ένας Ισπανός καθηγητής δημιούργησε το Αcropolis World Νews στο Ίντερνετ με ειδήσεις στα αρχαία ελληνικά!..
 • Όμηρο λέγαν τον παππού, Όμηρο λεν κι εμένα!..
  Ένα αποκαλυπτικό κείμενο για την ελληνική γλώσσα, έτσι ώστε να θυμίζει στις κατοπινές γενιές τη διαχρονικότητά μας ως Έλληνες, ως λαός, ως γένος και ως φυλή! Διαβάστε το!.. Αξίζει τον κόπο να τιμάμε την γλώσσα των προγόνων μας!..
 • 5.000 χρόνια ελληνικής γραφής – και όχι μόνο!..
  «Όποιος τώρα από όλους τους χορευτές χορέψει με περισσότερη χάρη». Είναι μια φράση που σήμερα ίσως δεν συγκινεί κανέναν. Αν συνειδητοποιήσει, όμως, ότι αυτή η φράση είναι γραμμένη εδώ και 5.000 χρόνια σε ένα αγγείο, όπως η Οινοχόη του Διπύλου, τότε πράγματι θα αισθανθεί να υγραίνονται από συγκίνηση οι οφθαλμοί του!... Διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί, που έχει να κάνει με τη γραφή και την Οινοχόη του Διπύλου!..
 • Τι εννοούσε η Ζακλίν ντε Ρομιγύ μιλώντας «εναντίον των βαρβάρων» ;
  Διαβάστε τι είπε σε μία συνέντευξή της στο περιοδικό «Λε Πουέν» η διάσημη Γαλλίδα ελληνίστρια, Ζακλίν ντε Ρομιγύ, και γιατί «ο λόγος είναι η έπαλξη κατά της κτηνωδίας»! Κι όχι μόνον!.. Είπε και κάτι άλλο: "Η πολιτική ηθική και η φιλοσοφία των Ελλήνων δεν έχουν γεράσει καθόλου, οι ανησυχίες τους είναι εξαιρετικά σύγχρονες!.."
 • Το Ευαγγέλιο είναι Ελληνικό!...
  «Δεν είναι εκπληκτικό –διερωτάται ο Πρύτανις του Πανεπιστημίου Αθηνών κ Γεώργιος Μπαμπινιώτης και άριστος γλωσσολόγος - να μιλούν οι νέοι σήμερα για πώρωση και πωρωμένους, δηλώνοντας «την τυφλή προσήλωση σε κάτι χωρίς να βλέπει κανείς τίποτε άλλο», και να διαβάζουμε στα κείμενα της Κ. Διαθήκης «εσκοτισμένοι εν τη διανοία, όντες απηλλοτριωμένοι της ζωής του Θεού [...] διά την πώρωσιν της καρδίας αυτών» και «και γνους ο Ιησούς λέγοι αυτοίς τι διαλογίζεσθε ότι άρτους ουκ έχετε; ούπω νοείτε ουδέ συνίετε; ότι πεπωρωμένην έχετε την καρδίαν υμών; οφθαλμούς έχοντες ου βλέπετε, και ώτα έχοντες ουκ ακούετε;» να γίνεται λόγος δηλ. για την τύφλωση και την αδυναμία να δει κανείς την πραγματικότητα ή κάτι άλλο από αυτό που έχει ήδη στο μυαλό του;».
 • Σε τι γλώσσα διάβαζε ο Χριστός;
  Ίσως λίγοι γνωρίζουν, ότι στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών διδάσκεται επισήμως το βιβλίο του κ Λουκά Χαρ. Φίλη: «Η “Κοινή” ως γλώσσα του Ιησού και των 27 βιβλίων της Κ(αινής) Δ(ιαθήκης)», όπου αναγνωρίζεται το γεγονός ότι ο Ιησούς Χριστός σπούδασε την ελληνική γραφή, όπως γράφουμε και στο ανέκδοτο έργο μας: «Γνώριζε ο Χριστός τον Όμηρο;».
 • Πόσες ελληνόφωνες ομάδες υπάρχουν στην Τουρκία;
  Μήπως κάποιοι έχουν διερωτηθεί πόσες ελληνόφωνες ομάδες υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Τουρκία, που όλοι μας έχουμε ξεχάσει και μόνον κάποιοι άρθρογράφοι σαν τον καθηγητή κ. Βλάση Αγτζίδη, διδάκτορα σύγχρονης ιστορίας του ΑΠΘ, ενθυμούνται; Διαβάστε τι αποκαλύπτει η εφημερίδα "Καθημερινή"!..
 • Ομηρικά Αποφθέγματα!...
  Διαβάστε διάφορες παροιμιώδεις φράσεις του Ομήρου μέσα από τα Έπη του (Ιλιάδα και Οδύσσεια). Η έρευνα αυτή εμπλουτίζεται τακτικά με νέα ομηρικά στοιχεία!..
 • Η θεία προέλευση του Ελληνικού Αλφαβήτου!..
  Το Ελληνικό αλφάβητο, έχει πράγματι θεία προέλευση; Η δημιουργία του αποτέλεσε όντως τον φάρο εκείνον ο οποίος καθοδήγησε την ανθρωπότητα εις τα πεπρωμένα της; Έχει ομολογουμένως ταχθεί εις την υπηρεσίαν του ανθρώπου ή μήπως κάποια άλλη νοοτροπία, σε συνδυασμό με μία ενδεχομένη προγονοπληξία, δεν μας αφήνει να δούμε με αντικειμενικό βλέμμα την πραγματικότητα που, ίσως μας δυσαρεστήσει;
 • Το Άγνωστο Λεξιλόγιο του Παπουλάκου!...
  Ποιες λέξεις χρησιμοποιούσε ο άγιος της Πελοποννήσου οι οποίες στη σημερινή γενιά φαίνονται άγνωστες, ενώ τον καιρό εκείνο ήταν στην καθημερινή χρήση από ανθρώπους θυμόσοφους και βαθιά θρησκευόμενους, όπως οι Μοραΐτες, που είχαν τον δικό τους επικοινωνιακό δίαυλο με τον προφήτη του Μοριά!..
 • Ελληνική γλώσσα και τηλεόραση!..
  Διαβάστε να δείτε πόσες ελληνικές λέξεις έχουν … συγγένεια με την τηλεόραση, αφού το πρώτο συνθετικό (τηλε = μακράν) είναι ίδιο και οι παρεμφερείς όροι είναι δεκάδες, πράγμα που αποδεικνύει τον μεγάλο και ανεξάντλητο πλούτο την Ελληνικής γλώσσας, που αποτελεί το αμύθητο πνευματικό θησαυροφυλάκιο της Φυλής μας!..
 • Ο Μικ Τζάγκερ τραγουδάει στην αρχαία σανσκριτική κι εμείς περιφρονούμε την ελληνική γλώσσα!
  Είναι ν’ απορεί κανείς πώς οι ξένοι, που εκτιμούν όλους τους πολιτισμούς, δεν λησμονούν να τραγουδήσουν ακόμη και στη σανσκριτική, μια αρχαία τελετουργική γλώσσα της Ινδίας, κι εμείς οι Έλληνες εξοστρακίζουμε στα πέρατα της οικουμένης το ωραιότερο μνημείο που άφησε ποτέ ο άνθρωπος πάνω στη γη, όπως είναι η ελληνική γλώσσα! Διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί!..
 • Τι εννοεί ένας συντάκτης όταν γράφει για σφαίρες πάνω από το αρχαίο αλφάβητο;
  Είναι αλήθεια!... Πριν από έξι μήνες στη Συρία ακούστηκε ο πρώτος από τους πυροβολισμούς που θα σκότωναν τουλάχιστον δύο χιλιάδες ανθρώπους. Πριν από τέσσερις χιλιάδες χρόνια, κάπου εκεί γραφόταν το αρχαιότερο αλφάβητο, που θα γεννούσε μερικά από τα σημαντικότερα συστήματα γραφής του κόσμου, ανάμεσά τους και το ελληνικό!...Διαβάστε το κείμενο!..