Κατηγορίες

Ελληνικόν Κάλλος!..

Ελληνικόν Κάλλος!..

 Ιέρειες και Πρωθιέρειες της Ομορφιάς και του Κάλλους στη γη των Ελλήνων, εκεί που το φως ήρθε να φωτίσει τη σκέψη των Ελληνίδων εκείνων που μεταλλάσσουν την δύναμη του νου σε μαγεία και τη μαγεία σε διαχρονική ομορφιά!.. Αθάνατη ωραιότητα!.. Πόσοι αιώνες θα περάσουν ακόμη για να γητευθείς και συ από τα θέλγητρα και τη γοητεία των Ελληνίδων του Κάλλους του Πνεύματος και της Ομορφιάς που χάρισε ο ίδιος ο Θεός στον άνθρωπο;  

 • Εκτός από τη γυναικεία υπάρχει και η … λογοτεχνική μόδα;
  Εκτός από τη γυναικεία υπάρχει και η … λογοτεχνική μόδα;
  Με αφορμή το γεγονός ότι διάφοροι σύγχρονοι οίκοι μόδας προβάλλουν την ομορφιά και το κάλλος των γυναικών, ας ρίξουμε μια ματιά σε αρχαία ελληνικά κείμενα όπου η μόδα είχε περάσει σε διάφορα … λογοτεχνικά κείμενα! Ας διαβάσουμε τι αποκαλύπτει η έρευνά μας!..
 • Κοντεύει να γίνει άγνωστη και η Κόρη των Αθηνών;
  Κοντεύει να γίνει άγνωστη και η Κόρη των Αθηνών;
  Διαβάστε ορισμένα στοιχεία για την Τερέζα Μακρή, την Κόρη των Αθηνών, όπως λεγόταν, την οποία είχε ερωτευθεί παράφορα ο φλογερός φιλέλληνας Λόρδος Βύρων, όταν ήταν στην Αθήνα!... Λέγεται πως ήταν τόσο όμορφη ώστε όταν την πρωτοαντίκρυσε ο Χόμπχαουζ, θαμπωμένος, αναφώνησε : "Κοίτα, μια από τις Καρυάτιδες ζωντάνεψε!.."
 • Ζωή Λάσκαρη : Το ελληνικό κάλλος!..
  Ζωή Λάσκαρη : Το ελληνικό κάλλος!..
  Μούσα Ελληνίς!.. Μούσα των Ελλήνων!... Γνήσια απόγονος των μεγάλων εκείνων γυναικείων μορφών του Ελληνισμού, με την γοητεία του πνεύματος, αλλά και την θελκτική μορφή, η Ζωή Λάσκαρη, ένα πραγματικό «χάρμα οφθαλμών», σε συνδυασμό με την υποκριτική δεινότητα της μεγάλης αυτής Ελληνίδας ηθοποιού (Κινηματογράφος-Θέατρο-Τηλεόραση), στόλισε την Τέχνη με την παρουσία της!.. Το διαχρονικό ελληνικό κάλλος είναι εδώ!..
 • Θεσμός πλέον τα Καλλιστεία Δυτικής Ελλάδος!..
  Θεσμός πλέον τα Καλλιστεία Δυτικής Ελλάδος!..
  Στις 30 Σεπτεμβρίου –λέει- τα Καλλιστεία Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα, με παρουσιαστές τον Γιάννη Πομώνη και τη Μαρία Λουίζα Βούρου!!.. Για 4η συνεχόμενη χρονιά και μετά από την περυσινή εντυπωσιακή εκδήλωση, η Πάτρα ήταν μονόδρομος και στις 30 Σεπτεμβρίου η Veso Mare θα φιλοξενήσει τον διαγωνισμό ομορφιάς. Στην αίθουσα Αίγλη οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις έτσι ώστε όλα να είναι έτοιμα, κόντρα στον χρόνο που πιέζει αναπάντεχα!..
 • Τζοάννα Λεοχάρη: Η ομορφιά αντικαθρεπτίζει την ομορφιά της ψυχής!..
  Τζοάννα Λεοχάρη: Η ομορφιά αντικαθρεπτίζει την ομορφιά της ψυχής!..
  Το έλεγαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι: «Οία η μορφή τοιάδε και η ψυχή»!.. Η μορφή δηλαδή που έχει ένας άνθρωπος αντικαθρεπτίζει τον εσωτερικό του κόσμο! Κατά συνέπεια ένας όμορφος άνθρωπος έχει και πολύ όμορφη και βαθύτατα ανθρώπινη ψυχή!
 • Τι γράφει ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης για την Αγία Μαρίνα;
  Τι γράφει ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης για την Αγία Μαρίνα;
  Διαβάστε πώς η μεγάλη αυτή μορφή της Ορθοδοξίας μας, όπως είναι ο Άγιος Νικόδημος Αγιορείτης, αναφέρεται στο κάλλος της αγίας Μαρίνας μπροστά στην οποία ο ηγεμών Ολύμβριος «έμεινεν εκστατικός διά την ωραιότητά της», αλλά στο τέλος την αποκεφάλισαν!...
 • Κάλλος το αειφόρον!..
  Κάλλος το αειφόρον!..
  Μια κατάθεση ψυχής για την γνωριμία μας με την πανέμορφη Ελληνίδα καλλιτέχνιδα, Γωγώ Ατζολετάκη, η οποία το 1971 στέφθηκε με το Στέμμα της Ομορφιάς, ως «Σταρ Ελλάς», και έκτοτε κυριάρχησε στον ελληνικό καλλιτεχνικό και δημοσιογραφικό ή συγγραφικό γαλαξία με τους προβολείς συνεχώς εστραμμένους πάνω της!...
 • Το κάλλος, η ομορφιά και τα ονόματα των αρχαίων Ελλήνων!..
  Το κάλλος, η ομορφιά και τα ονόματα των αρχαίων Ελλήνων!..
  Από την ομηρική εποχή διαπιστώνουμε ότι η τάση της αρχαίας ελληνικής θρησκείας ήταν να διαγρά­ψει από το Πάνθεο της κάθε τερατόμορφο θεό πηγάζει από το ίδιο πνεύμα που υποχρέωσε τους επικούς να παραμερίσουν από τους λαϊκούς μύ­θους καθετί που αντιβαίνει στη φυσική πραγματι­κότητα. Έτσι, ακόμη και σήμερα πολλοί φέρουν αρχαία ελληνικά ονόματα αρχαίων Ελλήνων ή Ελληνίδων για τα οποία αισθάνονται τουλάχιστον υπερήφανοι!..
 
Ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία είναι δύο ράγες της Ιστορίας πάνω στις οποίες κινείται το όχημα του Ελληνο-Χριστιανικού Πολιτισμού σε μια ατέρμονη πορεία προς την αιωνιότητα!... Λαός που περιφρονεί τις πέτρες και τα χαρτιά του είναι καταδικασμένος ν’ αυτοκτονήσει!..
 
Συνεντεύξεις του Άγγελου Σακκέτου, ως καταστάλαγμα μιας δημοσιογραφικής πορείας 35 περίπου ετών!... Ένας αγώνας δρόμου για την αναζήτηση της αλήθειας και μόνον της αλήθειας.. Την "αληθινής αλήθειας", όπως μάθαμε να λέμε στην δική μας Ελληνική Δημοσιογραφία!..
 
Διαλέξεις και Ομιλίες, έτσι όπως ακριβώς εδόθησαν στο παρελθόν σε διάφορα Πνευματικά Κέντρα, Συλλόγους, Σωματεία και διάφορα Ιδρύματα των Αθηνών ή της Περιφέρειας, ιδίως για θέματα σχέσεων Ελληνισμού και Ορθοδοξίας!..
 
Θύμησες και αναμνήσεις!... Νοσταλγικές ιστορίες, που φαντάζουν σήμερα σαν παραμύθι!.. Εκπληκτικές εμπειρίες και διηγήματα ή αφηγήσεις από διάφορους ανθρώπους, που έζησα ή γνώρισα στο διάβα της ζωής μου!.. Όλα εκείνα τα γεγονότα, που πέρασαν από τη φτωχική μου ζωή, ιδίως στο χωριό μου!
Αναζήτηση
Search
Newsletter
Για να λαμβάνετε newsletter παρακαλώ στείλτε μας το email σας!

Είσοδος χρηστών