Ελληνικόν Κάλλος!..

Ελληνικόν Κάλλος!..

 Ιέρειες και Πρωθιέρειες της Ομορφιάς και του Κάλλους στη γη των Ελλήνων, εκεί που το φως ήρθε να φωτίσει τη σκέψη των Ελληνίδων εκείνων που μεταλλάσσουν την δύναμη του νου σε μαγεία και τη μαγεία σε διαχρονική ομορφιά!.. Αθάνατη ωραιότητα!.. Πόσοι αιώνες θα περάσουν ακόμη για να γητευθείς και συ από τα θέλγητρα και τη γοητεία των Ελληνίδων του Κάλλους του Πνεύματος και της Ομορφιάς που χάρισε ο ίδιος ο Θεός στον άνθρωπο;  

 • Εκτός από τη γυναικεία υπάρχει και η … λογοτεχνική μόδα;
  Με αφορμή το γεγονός ότι διάφοροι σύγχρονοι οίκοι μόδας προβάλλουν την ομορφιά και το κάλλος των γυναικών, ας ρίξουμε μια ματιά σε αρχαία ελληνικά κείμενα όπου η μόδα είχε περάσει σε διάφορα … λογοτεχνικά κείμενα! Ας διαβάσουμε τι αποκαλύπτει η έρευνά μας!..
 • Κοντεύει να γίνει άγνωστη και η Κόρη των Αθηνών;
  Διαβάστε ορισμένα στοιχεία για την Τερέζα Μακρή, την Κόρη των Αθηνών, όπως λεγόταν, την οποία είχε ερωτευθεί παράφορα ο φλογερός φιλέλληνας Λόρδος Βύρων, όταν ήταν στην Αθήνα!... Λέγεται πως ήταν τόσο όμορφη ώστε όταν την πρωτοαντίκρυσε ο Χόμπχαουζ, θαμπωμένος, αναφώνησε : "Κοίτα, μια από τις Καρυάτιδες ζωντάνεψε!.."
 • Ζωή Λάσκαρη : Το ελληνικό κάλλος!..
  Μούσα Ελληνίς!.. Μούσα των Ελλήνων!... Γνήσια απόγονος των μεγάλων εκείνων γυναικείων μορφών του Ελληνισμού, με την γοητεία του πνεύματος, αλλά και την θελκτική μορφή, η Ζωή Λάσκαρη, ένα πραγματικό «χάρμα οφθαλμών», σε συνδυασμό με την υποκριτική δεινότητα της μεγάλης αυτής Ελληνίδας ηθοποιού (Κινηματογράφος-Θέατρο-Τηλεόραση), στόλισε την Τέχνη με την παρουσία της!.. Το διαχρονικό ελληνικό κάλλος είναι εδώ!..
 • Θεσμός πλέον τα Καλλιστεία Δυτικής Ελλάδος!..
  Στις 30 Σεπτεμβρίου –λέει- τα Καλλιστεία Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα, με παρουσιαστές τον Γιάννη Πομώνη και τη Μαρία Λουίζα Βούρου!!.. Για 4η συνεχόμενη χρονιά και μετά από την περυσινή εντυπωσιακή εκδήλωση, η Πάτρα ήταν μονόδρομος και στις 30 Σεπτεμβρίου η Veso Mare θα φιλοξενήσει τον διαγωνισμό ομορφιάς. Στην αίθουσα Αίγλη οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις έτσι ώστε όλα να είναι έτοιμα, κόντρα στον χρόνο που πιέζει αναπάντεχα!..
 • Τζοάννα Λεοχάρη: Η ομορφιά αντικαθρεπτίζει την ομορφιά της ψυχής!..
  Το έλεγαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι: «Οία η μορφή τοιάδε και η ψυχή»!.. Η μορφή δηλαδή που έχει ένας άνθρωπος αντικαθρεπτίζει τον εσωτερικό του κόσμο! Κατά συνέπεια ένας όμορφος άνθρωπος έχει και πολύ όμορφη και βαθύτατα ανθρώπινη ψυχή!
 • Τι γράφει ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης για την Αγία Μαρίνα;
  Διαβάστε πώς η μεγάλη αυτή μορφή της Ορθοδοξίας μας, όπως είναι ο Άγιος Νικόδημος Αγιορείτης, αναφέρεται στο κάλλος της αγίας Μαρίνας μπροστά στην οποία ο ηγεμών Ολύμβριος «έμεινεν εκστατικός διά την ωραιότητά της», αλλά στο τέλος την αποκεφάλισαν!...
 • Κάλλος το αειφόρον!..
  Μια κατάθεση ψυχής για την γνωριμία μας με την πανέμορφη Ελληνίδα καλλιτέχνιδα, Γωγώ Ατζολετάκη, η οποία το 1971 στέφθηκε με το Στέμμα της Ομορφιάς, ως «Σταρ Ελλάς», και έκτοτε κυριάρχησε στον ελληνικό καλλιτεχνικό και δημοσιογραφικό ή συγγραφικό γαλαξία με τους προβολείς συνεχώς εστραμμένους πάνω της!...
 • Το κάλλος, η ομορφιά και τα ονόματα των αρχαίων Ελλήνων!..
  Από την ομηρική εποχή διαπιστώνουμε ότι η τάση της αρχαίας ελληνικής θρησκείας ήταν να διαγρά­ψει από το Πάνθεο της κάθε τερατόμορφο θεό πηγάζει από το ίδιο πνεύμα που υποχρέωσε τους επικούς να παραμερίσουν από τους λαϊκούς μύ­θους καθετί που αντιβαίνει στη φυσική πραγματι­κότητα. Έτσι, ακόμη και σήμερα πολλοί φέρουν αρχαία ελληνικά ονόματα αρχαίων Ελλήνων ή Ελληνίδων για τα οποία αισθάνονται τουλάχιστον υπερήφανοι!..
 • Τουλάχιστον από γυναικείες ομορφιές η Ελλάδα μας … «δεν παίζεται» !!
  Η Εύα Καϊλή χαρακτηρίστηκε –λέει- η πιο όμορφη και σαγηνευτική πολιτικός στην Ευρώπη, η Ελεάνα Φραντζέτη στον ετήσιο διαγωνισμό ομορφιάς για το 2012 εξελέγη Miss Teen USA, η Κωνσταντίνα Μαθιουδάκη, η νέα αναπληρωματική Μις Λουξεμβούργο 2012, κατέκτησε τη δεύτερη θέση στα καλλιστεία της χώρας και όπως αντιλαμβάνεται κανείς … συνεχίζουμε ακάθεκτοι!!
 • Ποια ήταν στην πραγματικότητα η ωραία Ελένη;
  Μια σειρά θρύλων και μύθων για ένα ομηρικό πρόσωπο, όπως η Ωραία Ελένη, της οποίας ο μύθος, όπως λέγουν οι ιστορικοί, είναι πολύ περίπλοκος! Εξελίχτηκε πολύ από τα ομηρικά έπη και ύστερα φορτώθηκε με στοιχεία πολύ διαφορετικά, που προοδευτικά κάλυψαν την αρχική αφήγηση. Ορισμένοι από τους συγγραφείς μετά τον Όμηρο θεωρούν πως η απαγωγή έγινε με τη συγκατάθεση της Ελένης, ενώ άλλοι προσπαθούν να τη δικαιολογήσουν και βεβαιώνουν πως δεν υπέκυψε παρά στη βία! Διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί!..
 • Τι έκαναν –λέει- οι Ελληνίδες Αυλητρίδες στην Αρχαιότητα;
  Διαβάστε ορισμένα ιστορικά στοιχεία για τις αρχαίες Ελληνίδες αυλητρίδες, έτσι όπως ακριβώς παρουσιάζουμε τα στοιχεία αυτά, μέσα στο πολύκροτο στο έργο μας: «Οι Ελληνίδες της Αρχαιότητας», αλλά και στο τρίτομο έργο μας: «Η Καρδιά της Ελλάδας»!..
 • Ιδού και ένας Διαγωνισμός Ομορφιάς και Γνώσεων!!
  Η 17χρονη Ολγα Μότσκα, η οποία έλκει την καταγωγή της από το Πωγώνι της Βορείου Ηπείρου ανακηρύχτηκε «Μις Ελληνική Ανεξαρτησία 2012». Η εκλογή της έγινε κατά τη διάρκεια του καθιερωμένου διαγωνισμού ομορφιάς και γνώσεων που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής!..
 • ΣΑΣΑ ΜΠΑΣΤΑ: Η σύγχρονη αρχαία Ελληνίδα!...
  Σήμερα, 20 Φεβρουαρίου 2012, η Σάσα Μπάστα, η πιο όμορφη Ελληνίδα καλλονή, που γέννησε ο καλλιτεχνικός κόσμος, σε μία θεαματική επίδειξη, όπου ποζάρει με ένα βιβλίο μας στο χέρι της ("Οι Ελληνίδες της Αρχαιότητας"), θέλει να αποδείξει ότι και οι σημερινές Ελληνίδες δικαιολογούν απόλυτα την αποστολή τους πάνω στη γη! ..
 • Τα καλλιστεία "κατ' οίκον" ήσαν … της μόδας στην αρχαιότητα;
  Διαβάστε μία επιστολή που μας διασώζει ο Αλκίφρων, την οποία έγραψε μία αρχαία Ελληνίδα εταίρα, η Μεγάρα η αυληρίδα, η οποία περιγράφει με κάθε ... λεπτομέρεια τον τρόπο, με τον οποίον είχε διεξαχθεί ένας διαγωνισμός ομορφιάς σε ιδιωτικό σπίτι!.. Όπως άρχισαν δηλαδή και στην Αθήνα του μεσοπολέμου οι διαγωνισμοί ομορφιάς, τα λεγόμενα «καλλιστεία»!...