Κατηγορίες

Οι Άγιοι της Ημέρας!..

Οι Άγιοι της Ημέρας!..

Διαβάστε ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα των Αγίων της Ημέρας, μεταξύ των οποίων πολλών Αγίων του Ελληνισμού, που τιμάει η Εκκλησία μας, αφού η ενάρετη και άγια ζωή τους έγινε παράδειγμα προς μίμηση όχι μόνο των Ελλήνων, αλλά και όλων των χριστιανών της γης!.. Κι όπως λέει η Γραφή: «Μιμηταί μου γίνεσθε, καθώς καγώ Χριστού. Επαινώ δε υμάς, αδελφοί, ότι πάντα μου μέμνησθε και καθώς παρέδωκα υμίν τας παραδόσεις κατέχετε…» (Α΄ Κορ.11, 1-2).

 • Εορτάζοντες την 31ην του μηνός Δεκεμβρίου!..
  Εορτάζοντες την 31ην του μηνός Δεκεμβρίου!..
  Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά Αγίους και γεγονότα ως εξής: Απόδοσις εορτής των Χριστουγέννων. Ιερομάρτυρος Ζωτικού του ορφανοτρόφου (1) († δ΄αι.). Οσίας Μελάνης της Ρωμαίας (†449). Μαρτύρων Βουσίριδος, Γαυδεντίου, Νέμης Ολυμπιοδώρας. Οσίων Γαΐου, Γελασίου, Γεωργίου του εν Κύπρω, «του μαχαιρωμένου».
 • Εορτάζοντες την 30ήν του μηνός Δεκεμβρίου!..
  Εορτάζοντες την 30ήν του μηνός Δεκεμβρίου!..
  Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη της Οσιομάρτυρος Ανυσίας της εν Θεσσαλονίκη (†305), των Μαρτύρων Φιλεταίρου (1) (†351), Λέοντος του αρχιμανδρίτου, Γεδεών «Καρακαλλινού» του νέου, του εν Τυρνάβω (†1812), και της Θεοδώρας τής από Καισαρίδος.
 •  Εορτάζοντες την 29ην του μηνός Δεκεμβρίου!…
  Εορτάζοντες την 29ην του μηνός Δεκεμβρίου!…
  Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη των κάτωθι Αγίων και Οσίων, πολλοί εκ των οποίων, σύμφωνα με τον Συναξαριστή, μαρτύρησαν για του Χριστού την Πίστη την Αγία!..
 •  Εορτάζοντες την 28ην του μηνός Δεκεμβρίου!..
  Εορτάζοντες την 28ην του μηνός Δεκεμβρίου!..
  Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη: Των αγίων δισμυρίων (20.000 ) μαρτύρων, των εν Νικομήδεια καέντων και των συν αυτοίς, Δημοσθένους, Δημοκλέους και Δημοκρίτου (†302). Μαρτύρων Γλυκερίου πρεσβυτέρου, Γοργονίου, Δόμνης, Δωροθέου του πρεποσίτου, Ζήνωνος του στρατηγού, Θεοφίλου διακόνου, Ίνδη, Μαρδονίου, Μυγδονίου, Πέτρου, Πλουτοδώρου, Σεκούνδου (1). Οσίων Βαβύλα, Σίμωνος του μυροβλύτου, κτίτορος της εν Άθω ιεράς μονής «Σιμωνόπετρας» και Στεφάνου, του θαυματουργού.
 • Εορτάζοντες την 27ην του μηνός Δεκεμβρίου!..
  Εορτάζοντες την 27ην του μηνός Δεκεμβρίου!..
  Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη: Πρωτομάρτυρος και αρχιδιακόνου Στεφάνου (1) (†34). Μάρτυρος Μαυρικίου (2) και των συν αυτώ 70 μαρτύρων. Οσίων Θεοδώρου του Γραπτού (†840), Θεοδώρου Α αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως και Λουκά του Τριγληνού.
 • Εορτάζοντες της 26ην του μηνός Δεκεμβρίου…
  Εορτάζοντες της 26ην του μηνός Δεκεμβρίου…
  Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη πολλών Αγίων και γεγονότων όπως: Η Σύναξις της υπεραγίας Θεοτόκου (1) και η εις Αίγυπτον φυγή αυτής. Ιερομαρτύρων Ευθυμίου επισκόπου Σάρδεων του ομολογητού (†840) και Κωνσταντίου του Ρώσου, του εν Κωνσταντινούπολη (†1743). Οσίων Ευαρέστου, του εν τη μονή Στουδίου και Κωνσταντίνου πρεσβυτέρου (2), του εξ Ιουδαίων. — Κυριακή μετά την Χρίστου Γέννησιν. Μνήμη των αγίων και δικαίων Ιωσήφ του μνήστορος, Δαβίδ του προφητάνακτος και Ιακώβου του Αδελφοθέου.
 • Εορτάζοντες την 25ην του μηνός Δεκεμβρίου!…
  Εορτάζοντες την 25ην του μηνός Δεκεμβρίου!…
  Σήμερα η Εκκλησία μας εορτάζει την κατά σάρκα Γέννηση του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού, την Προσκύνηση των Μάγων και τιμά τη μνήμη των Ποιμένων που είδαν τον Κύριο Ιησού Χριστό!..
 •  Εορτάζοντες την 24ην του μηνός Δεκεμβρίου!...
  Εορτάζοντες την 24ην του μηνός Δεκεμβρίου!...
  Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη των Αγίων: Ευγενίας οσιομάρτυρος (†262) και των γονέων αυτής Φιλίππου επάρχου παλαιάς Ρώμης και Βασίλλας και των τέκνων αυτών, Πρώτα και Υακίνθου. Μαρτύρων Αχαϊκού, Θεοκλείου, Καστούλου και Σόσσιου. Οσίων Αντιόχου «του της Πανδέκτης». Αφροδισίου, Βιτιμίωνος και Νικολάου του από στρατιωτών και πολλών άλλων.
 
Ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία είναι δύο ράγες της Ιστορίας πάνω στις οποίες κινείται το όχημα του Ελληνο-Χριστιανικού Πολιτισμού σε μια ατέρμονη πορεία προς την αιωνιότητα!... Λαός που περιφρονεί τις πέτρες και τα χαρτιά του είναι καταδικασμένος ν’ αυτοκτονήσει!..
 
Συνεντεύξεις του Άγγελου Σακκέτου, ως καταστάλαγμα μιας δημοσιογραφικής πορείας 35 περίπου ετών!... Ένας αγώνας δρόμου για την αναζήτηση της αλήθειας και μόνον της αλήθειας.. Την "αληθινής αλήθειας", όπως μάθαμε να λέμε στην δική μας Ελληνική Δημοσιογραφία!..
 
Διαλέξεις και Ομιλίες, έτσι όπως ακριβώς εδόθησαν στο παρελθόν σε διάφορα Πνευματικά Κέντρα, Συλλόγους, Σωματεία και διάφορα Ιδρύματα των Αθηνών ή της Περιφέρειας, ιδίως για θέματα σχέσεων Ελληνισμού και Ορθοδοξίας!..
 
Θύμησες και αναμνήσεις!... Νοσταλγικές ιστορίες, που φαντάζουν σήμερα σαν παραμύθι!.. Εκπληκτικές εμπειρίες και διηγήματα ή αφηγήσεις από διάφορους ανθρώπους, που έζησα ή γνώρισα στο διάβα της ζωής μου!.. Όλα εκείνα τα γεγονότα, που πέρασαν από τη φτωχική μου ζωή, ιδίως στο χωριό μου!
Αναζήτηση
Search
Newsletter
Για να λαμβάνετε newsletter παρακαλώ στείλτε μας το email σας!

Είσοδος χρηστών