Κατηγορίες

Οι Στίχοι του Μπεκρή!..

Οι Στίχοι του Μπεκρή!..

 Χιουμοριστικοί (και όχι μόνο) στίχοι, βαθιά ανθρώπινοι και καλοσυνάτοι, καλοπροαίρετοι και φιλικοί, έτσι όπως τα βλέπει πάντοτε ένας από τους πιο γραφικούς τύπους της παλιάς Αθήνας, ο μπεκρής, που άλλοτε σαρκάζει μα και αυτοσαρκάζεται, εξωτερικεύοντας τα μύρια πάθη και τους καημούς της φουρτουνιασμένης ψυχής του, πάντα «σε μια γωνιά του καπηλειού, μονάχος, πονεμένος, ξενύχτης και … πιωμένος»!.. Στίχοι γραμμένοι με την διπλή (λόγω σούρας) υπογραφή: «Σούρας ο Οινόφρων» ή ... «Μπεκρής ο Βαρελόφρων»!  όπου ενώ ο στιχουργός δεν έχει πιει ούτε ένα ποτήρι κρασί στη ζωή του, εντούτοις, αρέσκεται εις το να χαμογελά και να γράφει με όλα όσα ωραία  ή ξεκαρδιστικα λένε πάνω στη ... σούρα τους, όλοι οι ... σουρωμένοι !!!

 • Απόψε θέλω να τα πιω!..
  Απόψε θέλω να τα πιω!..
  Μια χιουμοριστική περιδιάβαση στα πολιτικά κόμματα τα οποία βρίσκονται στην τελευταία στροφή του προεκλογικού τους αγώνα, όπου άλλα κάνουν τα πάντα για να νικήσουν και άλλα προκειμένου να εισέλθουν στη Βουλή! Πάντα ταύτα έτσι όπως ακριβώς βλέπει τα γεγονότα ο «Μπεκρής ο Βαρελόφρων», που ομολογεί ότι όχι μόνον δεν μπορεί να συγκριθεί με τους κάθε λογής Βαρελόφρονες, αλλά ούτε από δίπλα δεν τολμά να πλησιάσει!... (Σήμερα η σάτιρα γίνεται για τη Νέα Δημοκρατία και τα βαρίδια της!..)
 • Εγώ θα κόψω το κρασί!...
  Εγώ θα κόψω το κρασί!...
  Ντέρτια μεγάλα και καημούς, βάσανα, πίκρες, πόνους, αυτά θα ψάλει σήμερα ο νέος ποιητής, είναι ο Βαρελόφρονας ο Σούρας όπως ξέρουν, που κάθε στίχος πλέκεται για να μην υποφέρουν, με το κρασί όσοι θέλουνε να κάνουν συντροφιά, είναι αυτοί που ξέρουνε τι γιοματάρι θέλουν και κάθονται ως το πρωί πριν πέσει η δροσιά!...
 • Ο Όρκος των Βαρελοφρόνων!..
  Ο Όρκος των Βαρελοφρόνων!..
  Ένα χιουμοριστικό ποίημα από τη ζωή των … βαρελοφρόνων, που μπήκε ο Σεπτέμβρης κι όλοι οι μπεκρήδες και οι ξεροσφύρηδες καρτερούν στα υπόγεια πότε να βράσει ο μούστος, για να δοκιμάσουν πρώτοι το μεθυστικό κρασί, έστω κι αν η ατυχία πάντα τους κυνηγάει στη ζωή και … ορκίζονται πράγματα περίεργα!..
 • Μου είπαν να πιω λίγο κρασί λιγάκι να μεθύσω
  Μου είπαν να πιω λίγο κρασί λιγάκι να μεθύσω
  Διαβάστε με ποιο τρόπο οι ... Βαρελόφρονες αντιμετωπίζουν τα νέα οικονομικά μέτρα και τα χαράτσι που επιβάλλει ο νέος υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα, οι οποίοι τον προσκαλούν … να πιει λίγο κρασάκι απ’ το νέο γιοματάρι, για να του μαλακώσουν λιγάκι την πέτρινη καρδιά!...
 • Πού να’ ναι εκείνος ο μπεκρής…
  Πού να’ ναι εκείνος ο μπεκρής…
  Αποκριές σήμερα κι ενώ στην Ελλάδα κάθε πόλη γιορτάζει το Καρναβάλι της, ας θυμηθούμε ένα μικρό αφιέρωμα, μέσα απ’ τους στίχους των τραγουδιών, για τους γραφικούς μπεκρήδες, που η παρουσία τους στα καπηλειά και τις ταβέρνες έδινε μια άλλη διάσταση στην ανθρωπιά, που σήμερα όλοι ψάχνουμε να βρούμε!..
 • Έρχονται οι Αποκριές…
  Έρχονται οι Αποκριές…
  Τις αλλαγές στο πολιτικό, τοπίο θέλει να σατιρίσει με τον δικό του χιουμοριστικό τρόπο ο … «Σούρας ο Οινόφρων» ή «Μπεκρής ο Βαρελόφρων», αφού οι .. κωλοτούμπες στην πολιτική γίνονται όλο και πιο θεαματικές και μάλιστα πολύ συχνά ιδίως από τους λεγόμενους «ακραίους εθνικόφρονες»!...
 • Τι να ψηφίσω αύριο;
  Τι να ψηφίσω αύριο;
  Επειδή, όπως είπε ο Πρωθυπουργός μας: «Πατριωτικό σήμερα δεν είναι να ρίξουμε τις ασπίδες, αλλά ενωμένοι να πάρουμε τις αναγκαίες δύσκολες αποφάσεις για τη σωτηρία της χώρας. Θα υπερασπιστούμε τη θέση μας στο ευρώ και στην Ευρώπη», διαβάστε με ποιον τρόπο αντιδρά με τον δικό του χιουμοριστικό τρόπο ο δημοφιλής πλέον ... «Σούρας ο Οινόφρων» ή ... «Μπεκρής ο Βαρελόφρων»!
 • Καπηλοδύτης του χωριού θα γίνω και θα πίνω!..
  Καπηλοδύτης του χωριού θα γίνω και θα πίνω!..
  Έως την Παρασκευή –λέει- αναμένεται να συναντηθούν ξανά οι πολιτικοί αρχηγοί με τον πρωθυπουργό κ. Λ. Παπαδήμο. Κι επειδή από τις αποφάσεις αυτές, που θα λάβουν, θα κριθεί το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων και η ύπαρξη συμφωνίας με την τρόικα, διαβάστε πως τα ... σούρει στους πολιτικούς αρχηγούς ο … «Σούρας ο Οινόφρων» ή «Μπεκρής ο Βαρελόφρων», που δεν κάνει πολλές … εκπτώσεις στα λόγια του!..
 
Ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία είναι δύο ράγες της Ιστορίας πάνω στις οποίες κινείται το όχημα του Ελληνο-Χριστιανικού Πολιτισμού σε μια ατέρμονη πορεία προς την αιωνιότητα!... Λαός που περιφρονεί τις πέτρες και τα χαρτιά του είναι καταδικασμένος ν’ αυτοκτονήσει!..
 
Συνεντεύξεις του Άγγελου Σακκέτου, ως καταστάλαγμα μιας δημοσιογραφικής πορείας 35 περίπου ετών!... Ένας αγώνας δρόμου για την αναζήτηση της αλήθειας και μόνον της αλήθειας.. Την "αληθινής αλήθειας", όπως μάθαμε να λέμε στην δική μας Ελληνική Δημοσιογραφία!..
 
Διαλέξεις και Ομιλίες, έτσι όπως ακριβώς εδόθησαν στο παρελθόν σε διάφορα Πνευματικά Κέντρα, Συλλόγους, Σωματεία και διάφορα Ιδρύματα των Αθηνών ή της Περιφέρειας, ιδίως για θέματα σχέσεων Ελληνισμού και Ορθοδοξίας!..
 
Θύμησες και αναμνήσεις!... Νοσταλγικές ιστορίες, που φαντάζουν σήμερα σαν παραμύθι!.. Εκπληκτικές εμπειρίες και διηγήματα ή αφηγήσεις από διάφορους ανθρώπους, που έζησα ή γνώρισα στο διάβα της ζωής μου!.. Όλα εκείνα τα γεγονότα, που πέρασαν από τη φτωχική μου ζωή, ιδίως στο χωριό μου!
Αναζήτηση
Search
Newsletter
Για να λαμβάνετε newsletter παρακαλώ στείλτε μας το email σας!

Είσοδος χρηστών