Οι Στίχοι του Μπεκρή!..

Οι Στίχοι του Μπεκρή!..

 Χιουμοριστικοί (και όχι μόνο) στίχοι, βαθιά ανθρώπινοι και καλοσυνάτοι, καλοπροαίρετοι και φιλικοί, έτσι όπως τα βλέπει πάντοτε ένας από τους πιο γραφικούς τύπους της παλιάς Αθήνας, ο μπεκρής, που άλλοτε σαρκάζει μα και αυτοσαρκάζεται, εξωτερικεύοντας τα μύρια πάθη και τους καημούς της φουρτουνιασμένης ψυχής του, πάντα «σε μια γωνιά του καπηλειού, μονάχος, πονεμένος, ξενύχτης και … πιωμένος»!.. Στίχοι γραμμένοι με την διπλή (λόγω σούρας) υπογραφή: «Σούρας ο Οινόφρων» ή ... «Μπεκρής ο Βαρελόφρων»!  όπου ενώ ο στιχουργός δεν έχει πιει ούτε ένα ποτήρι κρασί στη ζωή του, εντούτοις, αρέσκεται εις το να χαμογελά και να γράφει με όλα όσα ωραία  ή ξεκαρδιστικα λένε πάνω στη ... σούρα τους, όλοι οι ... σουρωμένοι !!!

 • Απόψε θέλω να τα πιω!..
  Μια χιουμοριστική περιδιάβαση στα πολιτικά κόμματα τα οποία βρίσκονται στην τελευταία στροφή του προεκλογικού τους αγώνα, όπου άλλα κάνουν τα πάντα για να νικήσουν και άλλα προκειμένου να εισέλθουν στη Βουλή! Πάντα ταύτα έτσι όπως ακριβώς βλέπει τα γεγονότα ο «Μπεκρής ο Βαρελόφρων», που ομολογεί ότι όχι μόνον δεν μπορεί να συγκριθεί με τους κάθε λογής Βαρελόφρονες, αλλά ούτε από δίπλα δεν τολμά να πλησιάσει!... (Σήμερα η σάτιρα γίνεται για τη Νέα Δημοκρατία και τα βαρίδια της!..)
 • Εγώ θα κόψω το κρασί!...
  Ντέρτια μεγάλα και καημούς, βάσανα, πίκρες, πόνους, αυτά θα ψάλει σήμερα ο νέος ποιητής, είναι ο Βαρελόφρονας ο Σούρας όπως ξέρουν, που κάθε στίχος πλέκεται για να μην υποφέρουν, με το κρασί όσοι θέλουνε να κάνουν συντροφιά, είναι αυτοί που ξέρουνε τι γιοματάρι θέλουν και κάθονται ως το πρωί πριν πέσει η δροσιά!...
 • Ο Όρκος των Βαρελοφρόνων!..
  Ένα χιουμοριστικό ποίημα από τη ζωή των … βαρελοφρόνων, που μπήκε ο Σεπτέμβρης κι όλοι οι μπεκρήδες και οι ξεροσφύρηδες καρτερούν στα υπόγεια πότε να βράσει ο μούστος, για να δοκιμάσουν πρώτοι το μεθυστικό κρασί, έστω κι αν η ατυχία πάντα τους κυνηγάει στη ζωή και … ορκίζονται πράγματα περίεργα!..
 • Μου είπαν να πιω λίγο κρασί λιγάκι να μεθύσω
  Διαβάστε με ποιο τρόπο οι ... Βαρελόφρονες αντιμετωπίζουν τα νέα οικονομικά μέτρα και τα χαράτσι που επιβάλλει ο νέος υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα, οι οποίοι τον προσκαλούν … να πιει λίγο κρασάκι απ’ το νέο γιοματάρι, για να του μαλακώσουν λιγάκι την πέτρινη καρδιά!...
 • Πού να’ ναι εκείνος ο μπεκρής…
  Αποκριές σήμερα κι ενώ στην Ελλάδα κάθε πόλη γιορτάζει το Καρναβάλι της, ας θυμηθούμε ένα μικρό αφιέρωμα, μέσα απ’ τους στίχους των τραγουδιών, για τους γραφικούς μπεκρήδες, που η παρουσία τους στα καπηλειά και τις ταβέρνες έδινε μια άλλη διάσταση στην ανθρωπιά, που σήμερα όλοι ψάχνουμε να βρούμε!..
 • Έρχονται οι Αποκριές…
  Τις αλλαγές στο πολιτικό, τοπίο θέλει να σατιρίσει με τον δικό του χιουμοριστικό τρόπο ο … «Σούρας ο Οινόφρων» ή «Μπεκρής ο Βαρελόφρων», αφού οι .. κωλοτούμπες στην πολιτική γίνονται όλο και πιο θεαματικές και μάλιστα πολύ συχνά ιδίως από τους λεγόμενους «ακραίους εθνικόφρονες»!...
 • Τι να ψηφίσω αύριο;
  Επειδή, όπως είπε ο Πρωθυπουργός μας: «Πατριωτικό σήμερα δεν είναι να ρίξουμε τις ασπίδες, αλλά ενωμένοι να πάρουμε τις αναγκαίες δύσκολες αποφάσεις για τη σωτηρία της χώρας. Θα υπερασπιστούμε τη θέση μας στο ευρώ και στην Ευρώπη», διαβάστε με ποιον τρόπο αντιδρά με τον δικό του χιουμοριστικό τρόπο ο δημοφιλής πλέον ... «Σούρας ο Οινόφρων» ή ... «Μπεκρής ο Βαρελόφρων»!
 • Καπηλοδύτης του χωριού θα γίνω και θα πίνω!..
  Έως την Παρασκευή –λέει- αναμένεται να συναντηθούν ξανά οι πολιτικοί αρχηγοί με τον πρωθυπουργό κ. Λ. Παπαδήμο. Κι επειδή από τις αποφάσεις αυτές, που θα λάβουν, θα κριθεί το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων και η ύπαρξη συμφωνίας με την τρόικα, διαβάστε πως τα ... σούρει στους πολιτικούς αρχηγούς ο … «Σούρας ο Οινόφρων» ή «Μπεκρής ο Βαρελόφρων», που δεν κάνει πολλές … εκπτώσεις στα λόγια του!..
 • Ζητήσανε από τον ... μπεκρή, να σώσει τον πλανήτη!
  Διαβάστε τι λέει με τον δικό του χιουμοριστικό τρόπο ο … «Σούρας ο Οινόφρων» και τι λύση προτείνει για το ενδεχόμενο ... πρόσκρουσης ενός κομήτη στη γη, αφού οι Ευρωπαίοι επιστήμονες ηγούνται μιας νέας διεθνούς προσπάθειας να δημιουργηθεί μια έκτακτης ανάγκης ασπίδα προστασίας του πλανήτη μας από την πιθανή καταστροφική πρόσκρουση με τη Γη ενός κομήτη ή αστεροειδούς!.. Απολαύστε το κείμενο!..
 • Το Κόμμα των Βαρελοφρόνων!...
  «Ορκιζόμεθα… αιωνίαν πίστιν εις την οινοποσίαν… εις την άδειαν εξόδου τα Σαββατοκύριακα «με βούλα και υπογραφή της πεθεράς» … εις το μίασμα που λέγεται ουίσκι και όλα τα παρεμφερή, που ουδεμίαν έχουν σχέσιν με τον άγιον ποτήριον της κεχριμπαρένιας ρετσίνας… και εις την αιωνίαν κάλπην, που θα έχει σχήμα βαρελίου, ενώ εις την σχισμήν θα υπάρχει ένα … κατρούτσο για να ψηφίζει ο καθείς ρίπτων αυστηρώς το οινολογικόν χρώμα της προτιμήσεώς του (μπρούσκο, αγιορείτικο, Νεμέας ή ό,τι άλλο χρήσιμον εις το νέον οινοπολιτικόν γίγνεσθαι του τόπου!..) (Άρθρον 12, παράγραφος ... δεν βλέπουμε λόγω σούρας!)
 • Στον Βασίλη Χριστοδούλου!..
  Ένα έμμετρο αφιέρωμα στον Βασίλη Χριστοδούλου, τον Έλληνα και ευπατρίδη σκιτσογράφο, τον αριστοκράτη γελοιογράφο, που επί χρόνια κοσμούσε τις σελίδες πολλών εφημερίδων και περιοδικών με τις υπέροχες γελοιογραφίες του!.. Ένα αφιέρωμα από έναν … «βαρελόφρονα», που ενώ δεν έχει πιει ούτε ένα ποτήρι κρασί στη ζωή, αρέσκεται εις το να χαμογελά και να γράφει για όλα όσα ωραία λέγουν οι γράφουν οι μεγάλοι γελοιογράφοι του είδους!..