Σουρής ο Νεότερος!..

Σουρής ο Νεότερος!..

Σατιρικά ποιήματα από τον κ. Νικόλα Γιαννακόπουλο – Σουρή (Nicholas Yannacopoulos), δισέγγονο του Γεωργίου Σουρή, ο οποίος αναβιώνει με τον δικό του τρόπο την πέννα του προπάππου του, επισημαίνοντας πολύ εύστοχα κάποια θέματα της επικαιρότητας τα οποία σατιρίζει και μας τα αφιερώνει, για να διανθίσει και λίγο την καθημερινότητά μας με το χιούμορ, που αποτελεί το οξυγόνο της ζωής!..

 • Το ποιητικό χιούμορ του φίλου μας Νικόλα!..
  Ο δημοφιλής και αειφόρος τω πνεύματι Νίκος Γιαννακόπουλος-Σουρής, δισέγγονος του Γιώργου Σουρή, ξαναχτύπησε!.. Αυτή τη φορά επιχειρεί να αναλύσει εμμέτρως τι σημαίνει για έναν πολιτικό το ρήμα "ντερλικώνω", δηλαδή … «χλαπακιάζω μέχρι σκασμού, τρώω σαν λύκος, κατεβάζω γατοκέφαλα»!.. Σύμφωνα με τον Γεώργιο Χατζιδάκι, ο οποίος υπήρξε ο θεμελιωτής της επιστήμης της γλωσσολογίας στην Ελλάδα και πρώτος καθηγητής της Γλωσσολογίας και της Ινδικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, η λέξη ετυμολογείται εκ του υδρόλυκου, του μυθικού υβριδίου λύκου και υδρόφιδου. Κατ' άλλους είναι εκ του δρολυκώνω , δηλαδή παθαίνω υδροκήλη απ' την πολλή μασαμπούκα (Πηγή: Μείζον Ελληνικό Λεξικό Τεγόπουλου-Φυτράκη). Ας διαβάσουμε, λοιπόν, το χιουμοριστικό ποίημα:Περισσότερα διαβάστε εδώ: https://www.sakketosaggelos.gr/Article/11706/
 • Η "φυσική λύση" του πρωθυπουργού!..
  Πάλι καλά που ο κ. Τσίπρας μάς έδωσε ένα χρονικό περιθώριο δέκα ετών ζωής, διότι, όπως διάβασα σε ένα αρχαίο κείμενο: "Φημολογείται ότι είχε θεσπισθεί κάποτε νόμος, τον οποίο αναπολεί ο Μένανδρος, (με τους στίχους) 'ωραίο το έθιμο των Κείων, Φανία, αυτός που δεν μπορεί να ζήσει όμορφα, δε ζει άσχημα,' γιατί πρόσταζε όπως φαίνεται ο νόμος όσους είχαν περάσει τα εξήντα να πίνουν κώνειο, για να επαρκεί στους άλλους η τροφή• κι όταν κάποτε ήταν πολιορκημένοι από τους Αθηναίους, ψήφισαν, λέγουν, να πεθάνουν (με κώνειο) οι γηραιότεροι ανάμεσα τους, ορίζοντας μάλιστα και συγκεκριμένη ηλικία- οι Αθηναίοι όμως έλυσαν την πολιορκία." Διαβάστε λοιπόν πώς ο γνωστός σατιρικός ποιητής, Νικόλας Γιαννακόπουλος-Σουρής, διοσέγγονος του μεγάλου Γιώργου Σουρή, διακωμωδεί το γεγονός!...
 • Λίγο καθυστερημένο βέβαια, αλλά πάντα επίκαιρο!...
  Διαβάστε ένα χιουμοριστικό ποίημα του δημοφιλούς Νεοέλληνα ποιητή, Νικόλα-Γιαννακόπουλου-Σουρή, το οποίο, λόγω ανασχηματισμού, είναι αφιερωμένο στην νέα και πανέμορφη Ελληνίδα υπουργό, Κατερίνα Νοτοπούλου, που άρχισε κιόλας να δίνει τηλεοπτικές συνεντεύξεις! Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν!..
 • Ο Συνδικαλιστής
  Διαβάστε ένα ακόμη χιουμοριστικό ποίημα του δημοφιλούς πλέον σατιρικού ποιητή, Νικόλα Γιιαννακόπουλου –Σουρή, που ως γνωστόν είναι δισέγγοντος του Γεωργίου Σουρή, με τίτλο:: «Ο Συνδικαλιστής»!.. Πρόκειται για ένα από τα ωραιότερα (αν όχι τόσο επίκαιρα) ποιήματα του εν λόγω ποιητή μας, του οποίου η χιουμοριστική γραφίδα διεισδύει σε κάθε κοινωνικό απόστημα με σκοπό να το εκριζώσει προς χάριν της ευρύθμου λειτουργίας του δημοκρατικού μας πολιτεύματος!
 • Εμπρός για τη δόξα!..
  «Κι ενώ η φύση σίγησε και τα θεριά κοιμούνται, ο ποιητής μας ξύπνησε και για το θάμα λέει!..». Διαβάστε με ποιο τρόπο ο γνωστός σατιρικός μας ποιητής, Νικόλας Γιαννακόπουλος-Σουρής, δισέγγονος του Γεωργίου Σουρή, διακωμωδεί με τον δικό του χιουμοριστικό τρόπο την πολιτική επικαιρότητα!...
 • Διαγωνισμός για τα κανάλια!..
  Είχε δεν είχε ξαναχτύπησε με τον χιουμοριστικό του στίχο ο πολυαγαπημένος μας σατιρικός ποιητής Νικόλας Γιαννακόπουλος-Σουρής, δισέγγονος του Γεωργίου Σουρή!.. Αυτή τη φορά «πιάνει στο στόμα του» ένα σχετικό θέμα, που έχει να κάνει με την διατροφή των έγκλειστων υποψηφίων καναλαρχών κατά τον σχετικό διαγωνισμό για τα κανάλια! Απολαύστε τον!..
 • Ο Κλαυσίγελως του νέου Σουρή!
  Διαβάστε με ποιον τρόπο σατιρίζει τον νέο «κλαυσίγελο» της πολιτικής ζωής του τόπου μας, ο δημοφιλής σατιρικός μας ποιητής Νικόλας Γιαννακόπουλος-Σουρής, δισέγγονος του Γιώργου Σουρή, σε μια στιγμή δικής του περισυλλογής!.. Μη λησμονούμε ότι το χιούμορ είναι πάντα το οξυγόνο της ζωής!..
 • Ο γάτος της Περσίας ήταν κεραμιδόγατος!..
  "Να 'μουν το Μάη γάιδαρος, τον Αύγουστο κριάρι, όλους τους μήνες κόκορας και γάτος το Γενάρη", λέει μια παλιά ελληνική παροιμία!..Το γιατί λένε αυτή τη παροιμία δεν το γνωρίζω, διότι είμαι από χωριό και δεν καταλαβαίνω πολλά πράγματα!.. Αλλά το ότι "ο γάτος της Περσίας ήταν κεραμιδόγατος", που λέει σε ένα επίκαιρο ποίημά του ο αγαπητός και πολύ δημοφιλής σατιρικός μας ποιητής Νικόλας-Γιαννακόπουλος-Σουρής, δισέγγονος του Γιώργου Σουρή, αυτό θα μας το εξηγήσει ο ίδιος με την δική του καυστική πένα! Απολαύστε τον!...
 • Ο εύθυμος τερμίτης ξαναχτυπά!...
  Απίστευτος!.. Απρόβλεπτος!.. Και ίσως-ίσως εποικοδομητικά αποκαλυπτικός!.. Ο δημοφιλής σατιρικός ποιητής, Νικόλας Γιαννακόπουλος-Σουρής, που ευφυώς έχει χαρακτηριστεί ως ο «Εύθυμος τερμίτης των Αθηνών», θέλοντας να διακωμωδήσει το μισθολόγιο του δημοσίου και τις αλλαγές, που βλέπει ή που επιθυμεί να γίνουν, εμπνεύστηκε ένα ποίημα, που γέννησε «στο άψε σβήσε» ο οικονομικός εγκέφαλός του!... Απολαύστε τον!...
 • Άκου αν θέλεις και μπορείς τι σου λέει ο Σουρής!..
  Μπορεί ο Αύγουστος να την κοπάνησε «κάνοντάς τη μ’ ελαφρά πηδηματάκια», που λέει και η Αννίτα Πάνια, αλλά ο πολυμορφικός χιουμοριστικός «τερμίτης των Αθηνών» βρίσκεται εδώ!.. Ζει και κινείται ανάμεσά μας!.. Προσοχή!.. «Ο Λευκός Μύρμηξ της Σάτιρας» και δημοφιλέστατος σατιρικός ποιητής, Νικόλας Γιαννακόπουλος-Σουρής, δισέγγονος του Γιώργου Σουρή, που η τροφή του είναι κυρίως η πολιτική σάτιρα, δραπέτευσε από τις θερμές περιοχές (σαβάνες), όπως στην Αφρική, την Νότια Αμερική και τη Νότια Ευρώπη και εγκαταστάθηκε «εν μέσαις Αθήναις» ξύνοντας πότε το πηγούνι του και πότε την άκρη του μολυβιού του για να γράψει τους ευθυμογραφικούς του στίχους!.. Κυρίες και Κύριοι, απολαύστε τον!..
 • Η σάτιρα των εκλογών!..
  Λείπει ο Μάρτης από τη Σαρακοστή; Ποτέ!.. Λείπει ο … Νικόλας Γιαννακόπουλος-Σουρής από τις εκλογές; Ποτέ!.. Αφού, λοιπόν, «όταν λείπει η γάτα χορεύουν τα ποντίκια», έτσι και ο δημοφιλής μας σατιρικός ποιητής, άρχισε να χορεύει με την πένα του!.. Έτσι κι αλλιώς, όπως έλεγε ένας πολιτικός αρχηγός (και ονόματα μη λέμε) κάποιοι θα παίζουν το ζουρνά και κάποιοι άλλοι θα χορεύουν πεντοζάλη!.. Κυρίες και Κύριοι, απολαύστε τον δισέγγονο του Γιώργου Σουρή!..
 • Το πουκάμισο με τα λαχούρια!...
  Αυτός ο Νικόλας Γιαννακόπουλος-Σουρής, δισέγγονος του Γεωργίου Σουρή, δεν παίζεται!.. Πάνω που λέγαμε, ότι λόγω διακοπών θα έχει βάλει τη ... μουσούδα του ανά τα πελάγη και τα βαθυγάλανα νερά του Αιγαίου, νάσου και μας εμφανίζεται ορεξάτος και δροσάτος για να διακωμωδήσει, όπως συνηθίζει εσχάτως, την πολιτική επικαιρότητα, με την όντως … γαργαλιστική πένα του! Απολαύστε τον!.. Θα χάσετε αν τον χάσετε, αφού αυτή τη φορά τα βάζει με τον "άνθρωπο-σιωπή", τον ... Γιάνη Βαρουφάκη!..
 • ΦΠΑ στα σπαγκέτι!..
  Επί τέλους!.. Εμφανίστηκε στο ξέφωτο της χιουμοριστικής μας ζωής ο δημοφιλής σατιρικός ποιητής Νικόλας Γιαννακόπουλος-Σουρής, δισέγγονος του Γεωργίου Σουρή, ο οποίος αυτή τη φορά, «τα σούρει για τα καλά» σ’ αυτούς που αυξάνουν τον ΦΠΑ … στα μακαρόνια! Κι όπως λέγαμε εμείς χιουμοριστικά σε μία χθεσινή χιουμοριστική εικόνα, όπου παραφράζαμε μια παλιά διαφήμιση: «Ακάκιε, μη ξεχάσεις τα μακαρόνια να έχουν 13% ΦΠΑ»!!!.. Απολαύστε τον!..
 • Φοροεβδομάς και σκίζει η ομάς!..
  Πού τον χάνεις, πού τον βρίσκεις, όλο και κάπου θα βρει έναν τρόπο να … «βγάλει το μουσούδι του» ο δημοφιλής σατιρικός μας ποιητής Νικόλας Γιαννακόπουλος-Σουρής, δισέγγονος του Γεωργίου Σουρή!.. Σήμερα θέλει να στηλιτεύσει με τον δικό του χιουμοριστικό (καυστικό, αν θέλετε) τρόπο την φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης!.. Τι άλλο να πούμε εμείς; Απολαύστε τον!...