Κατηγορίες

Σουρής ο Νεότερος!..

Σουρής ο Νεότερος!..

Σατιρικά ποιήματα από τον κ. Νικόλα Γιαννακόπουλο – Σουρή (Nicholas Yannacopoulos), δισέγγονο του Γεωργίου Σουρή, ο οποίος αναβιώνει με τον δικό του τρόπο την πέννα του προπάππου του, επισημαίνοντας πολύ εύστοχα κάποια θέματα της επικαιρότητας τα οποία σατιρίζει και μας τα αφιερώνει, για να διανθίσει και λίγο την καθημερινότητά μας με το χιούμορ, που αποτελεί το οξυγόνο της ζωής!..

 • Ο Συνδικαλιστής
  Ο Συνδικαλιστής
  Διαβάστε ένα ακόμη χιουμοριστικό ποίημα του δημοφιλούς πλέον σατιρικού ποιητή, Νικόλα Γιιαννακόπουλου –Σουρή, που ως γνωστόν είναι δισέγγοντος του Γεωργίου Σουρή, με τίτλο:: «Ο Συνδικαλιστής»!.. Πρόκειται για ένα από τα ωραιότερα (αν όχι τόσο επίκαιρα) ποιήματα του εν λόγω ποιητή μας, του οποίου η χιουμοριστική γραφίδα διεισδύει σε κάθε κοινωνικό απόστημα με σκοπό να το εκριζώσει προς χάριν της ευρύθμου λειτουργίας του δημοκρατικού μας πολιτεύματος!
 • Εμπρός για τη δόξα!..
  Εμπρός για τη δόξα!..
  «Κι ενώ η φύση σίγησε και τα θεριά κοιμούνται, ο ποιητής μας ξύπνησε και για το θάμα λέει!..». Διαβάστε με ποιο τρόπο ο γνωστός σατιρικός μας ποιητής, Νικόλας Γιαννακόπουλος-Σουρής, δισέγγονος του Γεωργίου Σουρή, διακωμωδεί με τον δικό του χιουμοριστικό τρόπο την πολιτική επικαιρότητα!...
 • Διαγωνισμός για τα κανάλια!..
  Διαγωνισμός για τα κανάλια!..
  Είχε δεν είχε ξαναχτύπησε με τον χιουμοριστικό του στίχο ο πολυαγαπημένος μας σατιρικός ποιητής Νικόλας Γιαννακόπουλος-Σουρής, δισέγγονος του Γεωργίου Σουρή!.. Αυτή τη φορά «πιάνει στο στόμα του» ένα σχετικό θέμα, που έχει να κάνει με την διατροφή των έγκλειστων υποψηφίων καναλαρχών κατά τον σχετικό διαγωνισμό για τα κανάλια! Απολαύστε τον!..
 • Ο Κλαυσίγελως του νέου Σουρή!
  Ο Κλαυσίγελως του νέου Σουρή!
  Διαβάστε με ποιον τρόπο σατιρίζει τον νέο «κλαυσίγελο» της πολιτικής ζωής του τόπου μας, ο δημοφιλής σατιρικός μας ποιητής Νικόλας Γιαννακόπουλος-Σουρής, δισέγγονος του Γιώργου Σουρή, σε μια στιγμή δικής του περισυλλογής!.. Μη λησμονούμε ότι το χιούμορ είναι πάντα το οξυγόνο της ζωής!..
 • Ο γάτος της Περσίας ήταν κεραμιδόγατος!..
  Ο γάτος της Περσίας ήταν κεραμιδόγατος!..
  "Να 'μουν το Μάη γάιδαρος, τον Αύγουστο κριάρι, όλους τους μήνες κόκορας και γάτος το Γενάρη", λέει μια παλιά ελληνική παροιμία!..Το γιατί λένε αυτή τη παροιμία δεν το γνωρίζω, διότι είμαι από χωριό και δεν καταλαβαίνω πολλά πράγματα!.. Αλλά το ότι "ο γάτος της Περσίας ήταν κεραμιδόγατος", που λέει σε ένα επίκαιρο ποίημά του ο αγαπητός και πολύ δημοφιλής σατιρικός μας ποιητής Νικόλας-Γιαννακόπουλος-Σουρής, δισέγγονος του Γιώργου Σουρή, αυτό θα μας το εξηγήσει ο ίδιος με την δική του καυστική πένα! Απολαύστε τον!...
 • Ο εύθυμος τερμίτης ξαναχτυπά!...
  Ο εύθυμος τερμίτης ξαναχτυπά!...
  Απίστευτος!.. Απρόβλεπτος!.. Και ίσως-ίσως εποικοδομητικά αποκαλυπτικός!.. Ο δημοφιλής σατιρικός ποιητής, Νικόλας Γιαννακόπουλος-Σουρής, που ευφυώς έχει χαρακτηριστεί ως ο «Εύθυμος τερμίτης των Αθηνών», θέλοντας να διακωμωδήσει το μισθολόγιο του δημοσίου και τις αλλαγές, που βλέπει ή που επιθυμεί να γίνουν, εμπνεύστηκε ένα ποίημα, που γέννησε «στο άψε σβήσε» ο οικονομικός εγκέφαλός του!... Απολαύστε τον!...
 • Άκου αν θέλεις και μπορείς τι σου λέει ο Σουρής!..
  Άκου αν θέλεις και μπορείς τι σου λέει ο Σουρής!..
  Μπορεί ο Αύγουστος να την κοπάνησε «κάνοντάς τη μ’ ελαφρά πηδηματάκια», που λέει και η Αννίτα Πάνια, αλλά ο πολυμορφικός χιουμοριστικός «τερμίτης των Αθηνών» βρίσκεται εδώ!.. Ζει και κινείται ανάμεσά μας!.. Προσοχή!.. «Ο Λευκός Μύρμηξ της Σάτιρας» και δημοφιλέστατος σατιρικός ποιητής, Νικόλας Γιαννακόπουλος-Σουρής, δισέγγονος του Γιώργου Σουρή, που η τροφή του είναι κυρίως η πολιτική σάτιρα, δραπέτευσε από τις θερμές περιοχές (σαβάνες), όπως στην Αφρική, την Νότια Αμερική και τη Νότια Ευρώπη και εγκαταστάθηκε «εν μέσαις Αθήναις» ξύνοντας πότε το πηγούνι του και πότε την άκρη του μολυβιού του για να γράψει τους ευθυμογραφικούς του στίχους!.. Κυρίες και Κύριοι, απολαύστε τον!..
 • Η σάτιρα των εκλογών!..
  Η σάτιρα των εκλογών!..
  Λείπει ο Μάρτης από τη Σαρακοστή; Ποτέ!.. Λείπει ο … Νικόλας Γιαννακόπουλος-Σουρής από τις εκλογές; Ποτέ!.. Αφού, λοιπόν, «όταν λείπει η γάτα χορεύουν τα ποντίκια», έτσι και ο δημοφιλής μας σατιρικός ποιητής, άρχισε να χορεύει με την πένα του!.. Έτσι κι αλλιώς, όπως έλεγε ένας πολιτικός αρχηγός (και ονόματα μη λέμε) κάποιοι θα παίζουν το ζουρνά και κάποιοι άλλοι θα χορεύουν πεντοζάλη!.. Κυρίες και Κύριοι, απολαύστε τον δισέγγονο του Γιώργου Σουρή!..
 
Ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία είναι δύο ράγες της Ιστορίας πάνω στις οποίες κινείται το όχημα του Ελληνο-Χριστιανικού Πολιτισμού σε μια ατέρμονη πορεία προς την αιωνιότητα!... Λαός που περιφρονεί τις πέτρες και τα χαρτιά του είναι καταδικασμένος ν’ αυτοκτονήσει!..
 
Συνεντεύξεις του Άγγελου Σακκέτου, ως καταστάλαγμα μιας δημοσιογραφικής πορείας 35 περίπου ετών!... Ένας αγώνας δρόμου για την αναζήτηση της αλήθειας και μόνον της αλήθειας.. Την "αληθινής αλήθειας", όπως μάθαμε να λέμε στην δική μας Ελληνική Δημοσιογραφία!..
 
Διαλέξεις και Ομιλίες, έτσι όπως ακριβώς εδόθησαν στο παρελθόν σε διάφορα Πνευματικά Κέντρα, Συλλόγους, Σωματεία και διάφορα Ιδρύματα των Αθηνών ή της Περιφέρειας, ιδίως για θέματα σχέσεων Ελληνισμού και Ορθοδοξίας!..
 
Θύμησες και αναμνήσεις!... Νοσταλγικές ιστορίες, που φαντάζουν σήμερα σαν παραμύθι!.. Εκπληκτικές εμπειρίες και διηγήματα ή αφηγήσεις από διάφορους ανθρώπους, που έζησα ή γνώρισα στο διάβα της ζωής μου!.. Όλα εκείνα τα γεγονότα, που πέρασαν από τη φτωχική μου ζωή, ιδίως στο χωριό μου!
Αναζήτηση
Search
Newsletter
Για να λαμβάνετε newsletter παρακαλώ στείλτε μας το email σας!

Είσοδος χρηστών