Σουρής ο Νεότερος!..

Σουρής ο Νεότερος!..

Σατιρικά ποιήματα από τον κ. Νικόλα Γιαννακόπουλο – Σουρή (Nicholas Yannacopoulos), δισέγγονο του Γεωργίου Σουρή, ο οποίος αναβιώνει με τον δικό του τρόπο την πέννα του προπάππου του, επισημαίνοντας πολύ εύστοχα κάποια θέματα της επικαιρότητας τα οποία σατιρίζει και μας τα αφιερώνει, για να διανθίσει και λίγο την καθημερινότητά μας με το χιούμορ, που αποτελεί το οξυγόνο της ζωής!..

 • «Θα σκίσω το Μνημόνιο»!..
  Έλα, Χριστέ και Παναγιά!.. Ο δημοφιλής σατιρικός ποιητής κ. Νικόλας-Γιαννακόπουλος-Σουρής … ξαναχτύπησε! Τούτη τη φορά διακωμωδεί το «σχίσιμο των Μνημονίων» που κάνουν συνεχώς οι πολιτικοί μας ηγέτες, μόνο που αυτό το Μνημόνιο δεν είναι από χαρτί, αλλά από … ατσάλι και όχι μόνο δεν το σχίζουν, αλλά ούτε καν το λυγίζουν!.. Διαβάστε τον χιουμοριστικό τρόπο με τον οποίο περιγράφει τα τελευταία δρώμενα της πολιτικής μας ζωής ο δισέγγονος του «Νέου Αριστοφάνη»!...
 • «Εκλογές και πάλι μέσα σ'αυτό το χάλι!..»
  Νάτος και πάλι!.. Εμφανίστηκε στο μεγάλο χωριό, που λέγεται Αθήνα, σαν ... ξωτικό του Δωδεκαήμερου!.. Κι όχι βεβαίως μέσα από καμινάδες, αλλά μέσα από διάφορα πειραχτήρια και ζιζάνια!.. Και δεν μπορούσε να είναι άλλος από τον δημοφιλέστατο σατιρικό μας ποιητή, Νικόλα Γιαννακόπουλο-Σουρή, δισέγγονο του Γεωργίου Σουρή, ο οποίος, εν σωτηρίω έτει 2015, αποφασίζει να σατιρίσει τους ... Καλικάντζαρους της πολιτικής μας ζωής και με τον δικό του χιουμοριστικό τρόπο να ρίξει μια ριπή ευθυμίας στο προεκλογικό κλίμα, που πάει να διαμορφωθεί!.. Διαβάστε τους στίχους του!..
 • Του Καστά ο ένοικος ...
  «Είδε κι έπαθε ο άνθρωπος», όπως τουλάχιστον, λέει ο θυμόσοφος λαός μας, με όλα όσα ακούγονται για τον «ένοικο» του τάφου της Αμφίπολης, κι έτσι ο γνωστός και δημοφιλής πλέον σατιρικός μας ποιητής, Νικόλας Γιαννακόπουλος-Σουρής (δισέγγονος του Γεωργίου Σουρή) … «ξαναχτυπά», γράφοντάς μας: «Καλησπέρα !!! Επειδή θα μας τρελάνουν πια με την Αμφίπολη σκέφθηκα και εγώ να αναφερθώ σχετικά (χαχαχαχα) και ετοίμασα να αποκαλύψω ποιος είναι ..... «του Καστά ο ένοικος!..». Απολαύστε τον!..
 • «Τελειώνει το μνημόνιο, χαρές και πανηγύρια!..»
  Ιδού πώς ο γνωστός και δημοφιλής χιουμοριστικός ποιητής μας, Νικόλας Γιαννακόπουλος – Σουρής, δισέγγονος του Γεωργίου Σουρή, αναλύει με τον δικό του σατιρικό τρόπο την σύγχρονη πολιτική επικαιρότητα, κάνοντας μια πρωτότυπη «πολιτική ανάλυση από την ομιλία του Αλέξη στην Θεσσαλονίκη»!... Δεν έχετε να χάσετε τίποτα, λοιπόν, από το να απολαύσετε την χιουμοριστική του πένα!..
 • Φοροελαφρύνσεις και τέλειωσε η κρίσις!..
  Για άλλη μια φορά ο γνωστός και δημοφιλής σατιρικός μας ποιητής, Νικόλας Γιαννακόπουλος-Σουρής, έρχεται να διασκεδάσει το αναγνωστικό μας κοινό με το γνωστό ποιητικό ή έμμετρο χιούμορ του, αφού σήμερα στοχεύει να δει εάν και κατά πόσον οι φοροελαφρύνσεις θα μας οδηγήσουν έξω από την κρίση, και όπως λέει ο ίδιος: « Ιδού λοιπόν που έληξε η κρίση η μεγάλη / και μπαίνει πια ο τόπος μας εις την σωστή τη ρότα, / ώστε να δει και ο Ρωμηός να επιστρέφει πάλι... / ραχάτι, πρέφα, καφενέ πάλι ζωή και κότα»!!..
 • «Ο Γαμπρός της Ζωής»!..
  Για άλλη μια φορά ο γνωστός και δημοφιλής σατιρικός ποιητής, Νικόλας Γιαννακόπουλος-Σουρής (δισέγγονος του Γεωργίου Σουρή) έπιασε την πένα του και άρχισε να γράφει, με τον δικό του χιουμοριστικό τρόπο, τα όσα σκέπτεται για τον επικείμενο γάμο της Ζωής Κωνσταντοπούλου, όπως τουλάχιστον έγραψε η ηλεκτρονική εφημερίδα “Iefimerida.gr”. Ας τον απολαύσουμε!...
 • Ο νέος Σουρής ξαναχτυπά!...
  Βρε, σαν τα χιόνια!... Με δύο νέα σατιρικά του ποιήματα ο νέος Σουρής (κατά κόσμον Νικόλας Γιαννακόπουλος-Σουρής) μας χαρίζει άφθονο χιούμορ και με το σατιρικό του πνεύμα διακωμωδεί τη σύγχρονη πραγματικότητα, η οποία δεν μας αφήνει ποτέ να πλήξουμε!.. Διαβάστε, λοιπόν, πώς σατιρίζει δύο επίκαιρα περιστατικά, όπως το θέμα των Συνδικαλιστών, που έκαναν χλιδάτη ζωή, και των Εφοριακών, που θα μπαίνουν στο σπίτι των Ελλήνων χωρίς την παρουσία δικαστικών λειτουργών!..
 • Ευχές για το 14
  Για άλλη μια φορά ο γνωστός και δημοφιλής σατιρικός μας ποιητής κ. Νικόλας Γιαννακόπουλος-Σουρής, δισέγγονος του Νέου Αριστοφάνη του Ελληνισμού, Γεωργίου Σουρή, παίρνει το φραστικό φραγγέλιό του και δια της πένας του επιχειρεί να διώξει εκ του οίκου του ιερού ναού της Ελλάδος όλους αυτούς τους παράνομους και επίορκους άνδρες της δημόσιας ζωής του τόπου. Εξυπακούεται ότι εδώ ο σατιρικός μας ποιητής δεν αναφέρεται συλλήβδην σε όλους τους πολιτικούς ή τους διοικητικούς παράγοντες και όλους όσους διαμορφώνουν τη κοινή γνώμη, αλλά σ’ αυτούς τους Μαυρογιαλούρους και επίορκους άνδρες,που όντως έπαιξαν αρνητικό μέχρι επικίνδυνο ρόλο στα δημόσια πράγματα της Χώρας. Απολαύστε τον!..
 • Του Βύρωνα το κόμμα...
  Ένα ακόμη χιουμοριστικό ποίημα του πολυγραφότατου σύγχρονου ποιητή Νικόλα Γιαννακόπουλου-Σουρή, δισέγγονου του σατιρικού ποιητή Γεωργίου Σουρή, με τίτλο: «Του Βύρωνα το κόμμα…», μέσα στο οποίο ο δημοφιλής πλέον ποιητής μας δίδει την δική του χιουμοριστική διάσταση στο νέο πολιτικό εγχείρημα του γνωστού πολιτικού της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος πρόσφατα διεγράφη εξ αυτής!...
 • Η Ομιλία της Θεσσαλονίκης!..
  Να μη πούμε και τίποτα για τη Θεσσαλονίκη; Αυτό διερωτήθηκε σήμερα ο γνωστός και δημοφιλής πλέον σατιρικός μας ποιητής, Νικόλας Γιαννακόπουλος-Σουρής, ο οποίος πάντα μας κάνει και αισθανόμαστε χαρά με την απολαυστική χιουμοριστική του πένα!.. Διαβάστε, λοιπόν, τι λέει σήμερα για την Ομιλία του κ. Αντώνη Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη!.. Μια συνηθισμένη ομιλία, που έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν όλοι σχεδόν οι Έλληνες Πρωθυπουργοί στη ΔΕΘ, που έκαναν τον άλλο δημοφιλή τραγουδιστή Χρηστάκη να τραγουδάει χιουμοριστικά: «Όλο θα και θα και θα, πάψε βρε παραμυθά»!..
 • «Παίρνει μπρος η οικονομία»!...
  Σαν τα χιόνια!... Καιρούς και ζαμάνια είχαμε ν’ ακούσουμε τη χιουμοριστική φωνή του δημοφιλούς πλέον σατιρικού ποιητή, Νικόλα Γιαννακόπουλου-Σουρή, δισέγγονου του Γεωργίου Σουρή, ο οποίος σήμερα μάς έστειλε ένα καυτό και (αναντίρρητα) χιουμοριστικό ποίημα με το οποίο σατιρίζει με τον δικό του τρόπο την ελληνική οικονομία και κάποιους κυρίους του ΣΔΟΕ!... Απολαύστε τον!...
 • Ανοίγει κλείνει…
  Διαβάστε ένα χιουμοριστικό ποίημα του δημοφιλούς πλέον σατιρικού ποιητή κ. Νικόλα Γιαννακόπουλου-Σουρή, δισέγγονου του Γεωργίου Σουρή, ο οποίος με την καυστική (αν μη και δηκτική) του πένα διακωμωδεί το «ανοιγοκλείσιμο» της ΕΡΤ!.. Απολαύστε τον!...
 • Το σατιρικό φραγγέλιο του νέου Σουρή!...
  Απολαύστε για μία ακόμη φορά τα χιουμοριιστικά ποιήματα του δημοφιλούς σατιρικού ποιητή, Νικόλα Γιαννακόπουλου-Σουρή, δισέγγονου του Γιώργου Σουρή, όπου στηλιτεύει με τον δικό του χιουμοριστικό τρόπο την επικαιρότητα και θέτει τον δάκτυλον του εις «τον τύπον των ήλων» σαν τον άπιστο Θωμά, που γιορτάσαμε μόλις χθες!... Τόσο επίκαιρος σας λέω!...
 • Τα φάσκελα!..
  Ο γνωστός και δημοφιλής πλέον σατιρικός ποιητής κ. Νικόλας Γιαννακόπουλος-Σουρής, δισέγγονος του Γεωργίου Σουρή, μετά από αρκετό καιρό θυμήθηκε να … «ξαναχτυπήσει» και με την χιουμοριστική γραφίδα του να σατιρίσει την ζοφερή πολιτική κατάσταση του τόπου μας!. . Απολαύστε τον!..