Σουρής ο Νεότερος!..

Σουρής ο Νεότερος!..

Σατιρικά ποιήματα από τον κ. Νικόλα Γιαννακόπουλο – Σουρή (Nicholas Yannacopoulos), δισέγγονο του Γεωργίου Σουρή, ο οποίος αναβιώνει με τον δικό του τρόπο την πέννα του προπάππου του, επισημαίνοντας πολύ εύστοχα κάποια θέματα της επικαιρότητας τα οποία σατιρίζει και μας τα αφιερώνει, για να διανθίσει και λίγο την καθημερινότητά μας με το χιούμορ, που αποτελεί το οξυγόνο της ζωής!..

 • «Εν'όψει νέων φόρων, ελλείψει άλλων πόρων . . .» (!!)
  Ακούσατε, ακούσατε!.. Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι!... Ο γνωστός και δημοφιλής σατιρικός ποιητής, Νικόλας Γιαννακόπουλος- Σουρής, δισέγγονος του Γεωργίου Σουρή, αποφάσισε να «ξαναχτυπήσει» με το ισχυρό του δόρυ, την σατιρική πένα, τους νέους φόρους που μας βάζει το Κράτος!.. Τι φόρο προτείνει, λοιπόν, ο άνθρωπος αυτός; Δεν μπορώ να το διαλαλήσω!... Παρακαλώ μόνο η ανάγνωση απαιτεί … γονική συναίνεση!.. Ακούσατε, ακούσατε!!!..
 • «Επίδομα απόδοσης»!..
  Ένα προφητικό σατιρικό ποίημα του γνωστού και δημοφιλούς ποιητή μας, Νικόλα Γιαννακόπουλου-Σουρή, ο οποίος μας το θυμίζει για να δούμε πόσο διαχρονική και πόσο επίκαιρη είναι η σατιρική ή -αν θέλετε- η χιουμοριστική ποίηση!.. Αξίζει τον κόπο!... Απολαύστε τον!...
 • Νέα Ωδή!..
  Νέα Ωδή στο προσκήνιο!.. Ακούστε την ... «Ωδή στην ΠΟΣΠΕΡΤ», έτσι όπως την ψάλλει με την ποιητική φόρμιγγά του ο δημοφιλής σατιρικός ποιητής Νικόλας Γιαννακόπουλος-Σουρής, αφού σαν άλλος και γνήσιος απόγονος του Γεωργίου Σουρή, αφήνει τις ποιητικές χιουμοριστικές νότες του να διαχέονται παντού! Απολαύστε τον!...
 • Ώστε δεν ψηφίστηκε ο νόμος Στουρνάρα;
  Δηλαδή στην Ελλάδα, για ορισμένους κονδυλοφόρους, υπάρχουν πατρίκιοι και πληβείοι και όχι όλοι οι Έλληνες πολίτες ίσοι απέναντι του Νόμου όπως ορίζει το Σύνταγμα της Ελλάδος; Διαβάστε πώς σατιρίζει ο γνωστός και δημοφιλής χιουμοριστικός ποιητής Νικόλας Γιαννακόπουλος-Σουρής, δισέγγονος του Γεωργίου Σουρή, τη μη ψήφιση του νόμου Στουρνάρα για ενοποίηση του ταμείου των δημοσιογράφων στον ΕΟΠΥΥ (!!)
 • Νέο σατιρικό τρίποντο!..
  Κι αυτή τη φορά ο γνωστός και καταξιωμένος φίλος μας, ο σατιρικός ποιητής Νικόλας Γιαννακόπουλος-Σουρής, «χτυπά» με ένα νέο χιουμοριστικό … τρίποντο, αφού μιλάει για τις Μεταρρυθμίσεις, το νέο Φορολογικό και την Επέτειο του «Όχι», που κάποια εποχή οι Έλληνες φύτευαν κυριολεκτικά τα κόκαλά τους στα βουνά της Πίνδου και της Αλβανίας και σήμερα ορισμένοι από τους απογόνους των «φυτεύουν» τα θησαυροφυλάκιά τους στις τράπεζες του Εξωτερικού ή λησμονούν ακόμη και τη λέξη «Πατρίδα»!...
 • Το στικάκι!..
  Ένα στικάκι έριξε τη Χώρα σε χαντάκι!... Αυτό θα μπορούσε να σκεφτεί ο καλόπιστος και καλοπροαίρετος αναγνώστης, που φιλοσοφεί και στοχάζεται ή διακωμωδεί το γεγονός, όπως ακριβώς ο εξαίρετος και δημοφιλής σατιρικός ποιητής κ. Νικόλας Γιαννακόπουλος-Σουρής με το σατιρικό ποίημα που ακολουθεί! Απολαύστε τον!...
 • Νέοι αγώνες ξεκινούν…
  «Νέοι αγώνες ξεκινούν και είναι ευγενείς / κι'από το προσκλητήριο μη λείψει πια κανείς», λέει ο γνωστός και δημοφιλής πλέον σατιρικός ποιητής μας κ. Νικόλας Γιαννακόπουλος-Σουρής, ο οποίος οραματίζεται μια κοινωνία δικαιότερη και καλύτερη απ’ ό,τι είναι σήμερα η κοινωνία των πολιτικών της συμφοράς!..
 • Επειδή και δια ταύτα στο τεφτέρι τώρα γράφτα!..
  Τούτη τη φορά ο δημοφιλής σατιρικός ποιητής μας, Νικόλας Γιαννακόπουλος-Σουρής, δισέγγονος του Γεωργίου Σουρή, έγινε ολίγον τι (κατά το … ολίγον έγκυος) αριστοφανικός! Με το δίκιο του, όμως, αφού έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η πολιτική κατάσταση του τόπου μας, όλοι είναι για … δέσιμο (προσέξαμε πολύ καλά το ... τυπογραφικό λάθος!) Απολαύστε τον!...
 • Το πολιτικό … τρίποντο του Σουρή!..
  Σήμερα ο γνωστός και δημοφιλής σατιρικός ποιητής μας κ. Νικόλας Γιαννακόπουλος-Σουρής, δισέγγονος του Γεωργίου Σουρή, «κεραυνοβολεί» με ένα απίστευτο … τρίποντο τη σημερινή ελληνική πολιτική πραγματικότητα, επισημαίνοντας χιουμοριστικά τα παρακάτω θέματα: 1) Η Εξομολόγηση ενός απεργού του Δημοσίου, 2) Τελειώνουνε οι πόροι και μπαίνουν κι'άλλοι φόροι και 3) Μου κόπηκε η νύστα π’ακούω για τη λίστα!.. Να γιατί σήμερα ο ποιητής μας με το τρίποντό του έβαλε … το φεγγάρι στο καλάθι!...
 • Εν τούτω (ν)ΙΚΑ, λοιπόν!..
  Το θέμα του διακανονισμού …4.700 δόσεων με τελευταία εκείνην του Μαρτίου 2404 (!!!) -δηλαδή σε τέσσερις αιώνες!- που έκανε το ΙΚΑ σε γνωστό ιδιωτικό εκπαιδευτικό όμιλο, που έθεσε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κ. Γ. Κυρίτσης στην Βουλή προσκομίζοντας και τον σχετικό πίνακα όπου καταγράφονται οι δόσεις και η χρονολογία, σατιρίζει με τον δικό του ευθυμογραφικό τρόπο ο γνωστός σατιρικός μας ποιητής Νικόλας Γιαννακόπουλος-Σουρής!.. Ας τον απολαύσουμε!..
 • Μια μάντρα ισοδύναμα…
  Επειδή η Τρόϊκα απορρίπτει σχεδόν όλα τα μέτρα, ο γνωστός σατιρικός ποιητής μας κ. Νικόλας Γιαννακόπουλος-Σουρής, διακωμωδεί το γεγονός, σατιρίζοντας την εξέλιξη αυτή με το δικό του μοναδικό τρόπο!.. Απολαύστε τον!..
 • Αποσοβήθηκε!..
  Για το πώς αποσοβήθηκε ο κίνδυνος μιας στρατιωτικής επέμβασης , μιλάει με τον δικό του χιουμοριστικό τρόπο, ο δημοφιλής σατιρικός ποιητής κ. Νικόλας Γιαννακόπουλος-Σουρής! Ας τον απολαύσουμε:
 • Οι εκρήξεις ενός σατιρικού ποιητή!..
  Διαβάστε δύο έμμετρες (και δικαιολογημένες) εκρήξεις του γνωστού και λίαν δημοφιλούς ποιητού μας, Νικόλα Γιαννακόπουλου-Σουρή, ο οποίος, ως γνωστόν, είναι δισέγγονος του Γεωργίου Σουρή, ο οποίος καυτηριάζει και διακωμωδεί με με τον δικό του σατιρικό τρόπο τις κοινωνικές αδικίες, οι οποίες ταλανίζουν τα τελευταία χρόνια σε ύψιστο βαθμό την ελληνική κοινωνία!..
 • «Ω! πνεύμα του προπάππου μου!..»
  Αυτό κι αν είναι χιουμοριστική είδηση!.. Ο γνωστός και δημοφιλής σατιρικός ποιητής κ. Νικόλας Γιαννακόπουλος-Σουρής άρχισε συνομιλίες με τον … προπάππο του, τον Γεώργιο Σουρή με γενικό τίτλο: «Συνομιλίες»!.. Για να δούμε τι βγάζει σήμερα η … επικοινωνία με το υπερπέραν!..