Κατηγορίες

Ο Κόσμος των Μουσών!...

Ο Κόσμος των Μουσών!...

 Ο Κόσμος των Μουσών!.. Ένας κόσμος πανέμορφος και ιδανικός, ένας κόσμος του Πνεύματος και της Τέχνης, ένας κόσμος της ελληνικής και μαγευτικής ομορφιάς, έτσι όπως ακριβώς θα θέλαμε να τον βλέπουν τα μάτια μας αντικρίζοντας τις Ελληνίδες Μούσες, που πάντα μας συγκινούν όχι μόνο με την αειφόρο ομορφιά, που βλέπουμε στη φωτογραφία, αλλά και την σαγήνη ενός δημιουργικού καλλιτεχνικού πνεύματος!..

 • Ο Παράδεισος των Μουσών!..
  Ο Παράδεισος των Μουσών!..
  Μια λογοτεχνική περιδιάβαση στον νοητό Κόσμο των Μουσών, τον Παράδεισο των Μουσών, εκεί που οι σύγχρονες Ελληνίδες Μούσες σαγηνεύουν με την μπαγκέτα ή το δοξάρι τους τον κόσμο της αγάπης και της καλοσύνης, της χαράς και της αισιοδοξίας, της ελπίδας και της προσδοκίας! Ένα άρθρο γραμμένο με ειδικά Αρχιγράμματα και φιλικά αισθήματα, το οποίο αφιερώνεται σε μία από τις καλύτερες φίλες της ιστοσελίδας μας, την δημοφιλή μουσουργό Ευγενία Μανωλίδου!..
 • Οι Μούσες ήσαν γέννημα μόνο των Αρχαίων Ελλήνων;
  Οι Μούσες ήσαν γέννημα μόνο των Αρχαίων Ελλήνων;
  Οι Μούσες, σύμφωνα με την Ελληνική Μυθολογία, ήταν αρχικά αχώριστες και για αιώνες αποτελούσαν μια αδιάσπαστη ομάδα. Σιγά-σιγά, όμως, οι άνθρωποι άρχισαν να περιορίζουν την κάθε Μούσα σε μια ιδιαίτερη λογοτεχνική ή καλλιτεχνική περιοχή. Η διάκριση που επικράτησε στα τέλη της αρχαιότητας είναι έργο φιλοσόφων και ρητόρων που δε συμφωνούσαν πάντα μεταξύ τους – κάτι που συμβαίνει και σήμερα, αν δούμε με ποιον τρόπο οι Έλληνες εγκωμιάζουν ή αδιαφορούν για ορισμένες σύγχρονες Ελληνίδες Μούσες!..
 • Θείον Εγκώμιον!..
  Θείον Εγκώμιον!..
  Ἐκκλησιαστικοὶ καὶ Βυζαντινοὶ Ὕμνοι ἢ Ψαλμοὶ διὰ τὸν Προφήτην τοῦ Μορέως, Χριστόφορον τὸν Παπουλάκον, ὅστις κατεδιώχθη τότε ὑπὸ τῆς ἐξουσίας, ἀλλὰ τὸν ἠγάπησαν τόσο πολὺ οἱ Ἕλληνες καὶ οἱ Ἑλληνίδες τῆς Πελοποννήσου!.. Οἱ Ὕμνοι αὐτοὶ ἐγένοντο κατ’ ἐπιλογὴν διὰ νὰ δώσουν τὸ ἔναυσμα εἰς τὴν σύγχρονον καὶ εὐειδεστάτην μουσουργόν μας, Εὐγενίαν Μανωλίδου, ὥστε, ἐν τῷ μέλλοντι χρόνω, ἐὰν δυνηθῆ, ν’ ἀσχοληθῆ δι’ ὀλίγον διὰ τῆς μουσικῆς ὁδοῦ, ὥστε οἱ Ὕμνοι αὐτοὶ νὰ καλλιεργηθοῦν δεόντως καὶ ἐπαρκῶς!...
 
Ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία είναι δύο ράγες της Ιστορίας πάνω στις οποίες κινείται το όχημα του Ελληνο-Χριστιανικού Πολιτισμού σε μια ατέρμονη πορεία προς την αιωνιότητα!... Λαός που περιφρονεί τις πέτρες και τα χαρτιά του είναι καταδικασμένος ν’ αυτοκτονήσει!..
 
Συνεντεύξεις του Άγγελου Σακκέτου, ως καταστάλαγμα μιας δημοσιογραφικής πορείας 35 περίπου ετών!... Ένας αγώνας δρόμου για την αναζήτηση της αλήθειας και μόνον της αλήθειας.. Την "αληθινής αλήθειας", όπως μάθαμε να λέμε στην δική μας Ελληνική Δημοσιογραφία!..
 
Διαλέξεις και Ομιλίες, έτσι όπως ακριβώς εδόθησαν στο παρελθόν σε διάφορα Πνευματικά Κέντρα, Συλλόγους, Σωματεία και διάφορα Ιδρύματα των Αθηνών ή της Περιφέρειας, ιδίως για θέματα σχέσεων Ελληνισμού και Ορθοδοξίας!..
 
Θύμησες και αναμνήσεις!... Νοσταλγικές ιστορίες, που φαντάζουν σήμερα σαν παραμύθι!.. Εκπληκτικές εμπειρίες και διηγήματα ή αφηγήσεις από διάφορους ανθρώπους, που έζησα ή γνώρισα στο διάβα της ζωής μου!.. Όλα εκείνα τα γεγονότα, που πέρασαν από τη φτωχική μου ζωή, ιδίως στο χωριό μου!
Αναζήτηση
Search
Newsletter
Για να λαμβάνετε newsletter παρακαλώ στείλτε μας το email σας!

Είσοδος χρηστών