Ο Κόσμος των Μουσών!...

Ο Κόσμος των Μουσών!...

 Ο Κόσμος των Μουσών!.. Ένας κόσμος πανέμορφος και ιδανικός, ένας κόσμος του Πνεύματος και της Τέχνης, ένας κόσμος της ελληνικής και μαγευτικής ομορφιάς, έτσι όπως ακριβώς θα θέλαμε να τον βλέπουν τα μάτια μας αντικρίζοντας τις Ελληνίδες Μούσες, που πάντα μας συγκινούν όχι μόνο με την αειφόρο ομορφιά, που βλέπουμε στη φωτογραφία, αλλά και την σαγήνη ενός δημιουργικού καλλιτεχνικού πνεύματος!..

 • Η Αρχόντισσα και ο Πραματευτής!..
  Διαβάστε ένα σύγχρονο λογοτεχνικό κείμενο, γραμμένο σαν θεατρικό ποιητικό σκετς, για ένα επάγγελμα που χάνεται στην Ελλάδα, τον πραματευτή! Ένα ποίημα αφιερωμένο σε μία από τις πλέον εκλεκτές φίλες της Ιστοσελίδας μας, την Ευγενία Καραγιαννίδου! Καλή Χρονιά!..
 • Ευγενίας Εγκώμιον!..
  Ένα στιχουργικό (γνωμικολογικό, θα λέγαμε καλύτερα) αφιέρωμα στην καταξιωμένη Ελληνίδα μουσουργό, Ευγενία Μανωλίδου (Καραγιαννίδου) όπου τα Αρχιγράμματα των γνωμικών διαφόρων φιλοσόφων και στοχαστών, περί μουσικής, σχηματίζουν το ονοματεπώνυμό της: ΕΥΓΕΝΙΑ ΜΑΝΩΛΙΔΟΥ.
 • Ο Παράδεισος των Μουσών!..
  Μια λογοτεχνική περιδιάβαση στον νοητό Κόσμο των Μουσών, τον Παράδεισο των Μουσών, εκεί που οι σύγχρονες Ελληνίδες Μούσες σαγηνεύουν με την μπαγκέτα ή το δοξάρι τους τον κόσμο της αγάπης και της καλοσύνης, της χαράς και της αισιοδοξίας, της ελπίδας και της προσδοκίας! Ένα άρθρο γραμμένο με ειδικά Αρχιγράμματα και φιλικά αισθήματα, το οποίο αφιερώνεται σε μία από τις καλύτερες φίλες της ιστοσελίδας μας, την δημοφιλή μουσουργό Ευγενία Μανωλίδου!..
 • Οι Μούσες ήσαν γέννημα μόνο των Αρχαίων Ελλήνων;
  Οι Μούσες, σύμφωνα με την Ελληνική Μυθολογία, ήταν αρχικά αχώριστες και για αιώνες αποτελούσαν μια αδιάσπαστη ομάδα. Σιγά-σιγά, όμως, οι άνθρωποι άρχισαν να περιορίζουν την κάθε Μούσα σε μια ιδιαίτερη λογοτεχνική ή καλλιτεχνική περιοχή. Η διάκριση που επικράτησε στα τέλη της αρχαιότητας είναι έργο φιλοσόφων και ρητόρων που δε συμφωνούσαν πάντα μεταξύ τους – κάτι που συμβαίνει και σήμερα, αν δούμε με ποιον τρόπο οι Έλληνες εγκωμιάζουν ή αδιαφορούν για ορισμένες σύγχρονες Ελληνίδες Μούσες!..
 • Θείον Εγκώμιον!..
  Ἐκκλησιαστικοὶ καὶ Βυζαντινοὶ Ὕμνοι ἢ Ψαλμοὶ διὰ τὸν Προφήτην τοῦ Μορέως, Χριστόφορον τὸν Παπουλάκον, ὅστις κατεδιώχθη τότε ὑπὸ τῆς ἐξουσίας, ἀλλὰ τὸν ἠγάπησαν τόσο πολὺ οἱ Ἕλληνες καὶ οἱ Ἑλληνίδες τῆς Πελοποννήσου!.. Οἱ Ὕμνοι αὐτοὶ ἐγένοντο κατ’ ἐπιλογὴν διὰ νὰ δώσουν τὸ ἔναυσμα εἰς τὴν σύγχρονον καὶ εὐειδεστάτην μουσουργόν μας, Εὐγενίαν Μανωλίδου, ὥστε, ἐν τῷ μέλλοντι χρόνω, ἐὰν δυνηθῆ, ν’ ἀσχοληθῆ δι’ ὀλίγον διὰ τῆς μουσικῆς ὁδοῦ, ὥστε οἱ Ὕμνοι αὐτοὶ νὰ καλλιεργηθοῦν δεόντως καὶ ἐπαρκῶς!...