Κατηγορίες

Φιλοσοφικοί Διάλογοι!..

Φιλοσοφικοί Διάλογοι!..

Νοητοί και πολλάκις νυχτερινοί φιλοσοφικοί διάλογοι του Άγγελου Παν. Σακκέτου με μεγάλους άνδρες και γυναίκες της Ελληνικής αρχαιότητας, της Βυζαντινής εποχής, αλλά και του Νεότερου Ελληνισμού, για να μπορέσουμε, αν είναι δυνατόν και εν τω μέτρω των δυνάμεών μας, να προσεγγίσουμε καλύτερα το έργο των μεγάλων αυτών μορφών του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, ώστε να τους φέρουμε πιο κοντά στους σημερινούς Έλληνες, ενώ πολλούς εξ αυτών θα τους ανασύρουμε από την «αφάνεια» προς το φως!.. Άλλωστε, όπως έλεγαν οι πρόγονοί μας: «Η αηδών νύκτωρ γλυκύτερους ήχους εκπέμπει»!.. (= «Το αηδόνι τη νύκτα κελαηδεί πιο γλυκά»)!..

 • Τι έχεις να μας πεις, Κλαύδιε Αγαθίνε;
  Τι έχεις να μας πεις, Κλαύδιε Αγαθίνε;
  Μια νοητή νυχτερινή συζήτηση με τον αρχαίο γιατρό, Κλαύδιο Αγαθίνο, από τη Σπάρτη, για να μπορέσουμε, αν είναι δυνατόν και εν τω μέτρω των δυνάμεών μας, να προσεγγίσουμε καλύτερα το έργο των μεγάλων αυτών μορφών του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, ώστε να τους φέρουμε πιο κοντά στους σημερινούς Έλληνες, ενώ πολλούς εξ αυτών θα τους ανασύρουμε από την «αφάνεια» προς το φως!.. Άλλωστε, όπως έλεγαν οι πρόγονοί μας: «Η αηδών νύκτωρ γλυκύτερους ήχους εκπέμπει»!.. (= «Το αηδόνι τη νύκτα κελαηδεί πιο γλυκά»)!..
 • Σε ρωτώ, φιλόσοφε Αγαθία!..
  Σε ρωτώ, φιλόσοφε Αγαθία!..
  Μια νοητή νυχτερινή συζήτηση με τον γνωστό σχολαστικό φιλόσοφο Αγαθία από τη Μυρίνη (εξ ου και Μυριναίος). Μια συζήτηση η οποία επεκτείνεται στο χώρο που πραγματεύτηκε ο γνωστός φιλόσοφος και ιδίως τα πολυάριθμα επιγράμματά του!... ("Όταν μένει ακίνητο το νερό, που νομίζουμε ότι κοιμάται, ξυπνάει κι αυτό για να χαρίσει ζωή σε όλους τους αγρούς, όπως κι εμείς, Αχαιέ, χαρίσαμε τη ζωή σε όλους τους πνευματικούς αμπελώνες όχι μόνο της εποχής μας, αλλά και της δικής σας εποχής!..").
 • Διάλογος με τον ... Αντισθένη!!
  Διάλογος με τον ... Αντισθένη!!
  Νοητοί φιλοσοφικοί διάλογοι του Άγγελου Παν. Σακκέτου με μεγάλους άνδρες και γυναίκες της Ελληνικής αρχαιότητας, της Βυζαντινής εποχής, αλλά και του Νεότερου Ελληνισμού, για να μπορέσουμε, αν είναι δυνατόν και εν τω μέτρω των δυνάμεών μας, να προσεγγίσουμε καλύτερα το έργο των μεγάλων αυτών μορφών του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, ώστε να τους φέρουμε πιο κοντά στους σημερινούς Έλληνες, ενώ πολλούς εξ αυτών θα τους ανασύρουμε από την «αφάνεια» προς το φως!.. ¨Αλλωστε, όπως έλεγαν οι πρόγονοί μας: «Η αηδών νύκτωρ γλυκύτερους ήχους εκπέμπει»!.. (= «Το αηδόνι τη νύκτα κελαηδεί πιο γλυκά»)!.. Μαζί μας σήμερα ο ... Αντισθένης (!!)
 
Ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία είναι δύο ράγες της Ιστορίας πάνω στις οποίες κινείται το όχημα του Ελληνο-Χριστιανικού Πολιτισμού σε μια ατέρμονη πορεία προς την αιωνιότητα!... Λαός που περιφρονεί τις πέτρες και τα χαρτιά του είναι καταδικασμένος ν’ αυτοκτονήσει!..
 
Συνεντεύξεις του Άγγελου Σακκέτου, ως καταστάλαγμα μιας δημοσιογραφικής πορείας 35 περίπου ετών!... Ένας αγώνας δρόμου για την αναζήτηση της αλήθειας και μόνον της αλήθειας.. Την "αληθινής αλήθειας", όπως μάθαμε να λέμε στην δική μας Ελληνική Δημοσιογραφία!..
 
Διαλέξεις και Ομιλίες, έτσι όπως ακριβώς εδόθησαν στο παρελθόν σε διάφορα Πνευματικά Κέντρα, Συλλόγους, Σωματεία και διάφορα Ιδρύματα των Αθηνών ή της Περιφέρειας, ιδίως για θέματα σχέσεων Ελληνισμού και Ορθοδοξίας!..
 
Θύμησες και αναμνήσεις!... Νοσταλγικές ιστορίες, που φαντάζουν σήμερα σαν παραμύθι!.. Εκπληκτικές εμπειρίες και διηγήματα ή αφηγήσεις από διάφορους ανθρώπους, που έζησα ή γνώρισα στο διάβα της ζωής μου!.. Όλα εκείνα τα γεγονότα, που πέρασαν από τη φτωχική μου ζωή, ιδίως στο χωριό μου!
Αναζήτηση
Search
Newsletter
Για να λαμβάνετε newsletter παρακαλώ στείλτε μας το email σας!

Είσοδος χρηστών