Τα Άγνωστα Παρασκήνια!..

Τα Άγνωστα Παρασκήνια!..

Μια άγνωστη πτυχή Ελλήνων καλλιτεχνών έτσι όπως τη βίωσε ο γράφων σε προσωπική επαφή που είχε με παλιούς και νέους καλλιτέχνες, αλλά και θέματα που αλιεύονται από το προσωπικό Ιστορικό και Δημοσιογραφικό Αρχείο  όπως καταγράφεται μέσα στο ανέκδοτο έργο μας με τίτλο: «Τα Άγνωστα Παρασκήνια» το οποίο εμπλουτίζεται με φωτογραφίες διαφόρων Ελλήνων καλλιτεχνών, στο χώρο του Θεάματος-Ᾱκροάματος (Θέατρο, Κινηματογράφος, Τηλεόραση, Ελληνική Πίστα!..)

 

 • Τα Θέματα της Ημέρας 1 Απριλίου 2019
  Σημαντικά γεγονότα, άγνωστα καθημερινά ή διαχρονικά θέματα και πολλά επίκαιρα και αξιοσημείωτα σχόλια διανθίζουν το μπλογκ της ιστοσελίδας μας για τούτη τη χρονιά, το 2019!... Θέματα που θα σας κρατούν συντροφιά όχι μόνο με την πρωτοτυπία τους, αλλά και με τον τρόπο γραφής της ταπεινότητάς μας, που επί τόσα χρόνια υπηρετεί το δημοσιογραφικό τρίπτυχο: Ενημέρωση, Ψυχαγωγία και Επιμόρφωση. Καλή ανάγνωση!...
 • Τουλάχιστον έβγαλε το άχτι του!..
  Κάποτε ο αείμνηστος ηθοποιός, Αλέκος Λειβαδίτης, ήρθε σε ρήξη με τον θεατρικό επιχειρηματία Β. Μπουρνέλη, ο οποίος, ως ισχυρός ανήρ, του έκανε επίδειξη δύναμης, κόβοντας το νούμερό του από το θέατρο «Ακροπόλ», όπου ήταν πρωταγωνιστής, του καταγγέλλει την σύμβαση και μάλιστα τον κατήγγειλε και στο Σωματείο, επειδή δεν είχε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ηθοποιού.Πέραν αυτών ο Μπουρνέλης, μόλις έμαθε ότι ο Λειβαδίτης πριν την έναρξη της παράστασης καθόταν σε μια πολυθρόνα που χρησιμοποιείτο για άλλο νούμερο, βγάζει ανακοίνωση απαγορεύοντας στους ηθοποιούς να κάθονται πριν την έναρξη της παράστασης.
 • «Έλληνας είμαι»!..
  Ήταν ο καιρός που τα βιβλία, λόγω πενίας, ήσαν ανύπαρκτο ή δυσεύρετο είδος για τα μαθητικά μας χρόνια και το μόνο περιοδικό που αγοράζαμε ήταν το … «Ντομινό», για να διαβάζουμε τα φωτορομάντζα του (ένα είδος φωτογραφικών σήριαλ), αφού δεν υπήρχε οικονομική ευχέρεια για άλλου είδους αναγνωστικές απολαύσεις!.. Σήμερα μιλάμε για τον αείμνηστο τραγουδιστή Μανώλη Αγγελόπουλο!..
 • Ντίβα, λοιπόν, στα λατινικά σημαίνει θεά;
  Όσο κι αν φανεί περίεργο, η λέξη ντίβα (diva), που χρησιμοποιούμε για ορισμένες δημοφιλείς ή διάσημες καλλιτέχνιδες, στα λατινικά ή στα ιταλικά σημαίνει θεά!.. Ας δούμε, λοιπόν, μέσα από τα μάτια μιας γνωστής Ελληνίδας ντίβας πώς και γιατί θυμόμαστε την Bona Dea (Καλή ή Αγαθή θεά)! Και μία σημερινή αποκάλυψη! Πηγές αναφέρουν ότι ο Ηρακλής από τότε είχε δημιουργήσει το δικό του Άβατο για τις γυναίκες στο Μεγάλο Βωμό του! Ό,τι εφαρμόζει δηλαδή και σήμερα το Άγιο Όρος, που κάποιοι το επικρίνουν!.. Διαβάστε το κείμενο!.. Αξίζει τον κόπο!..