Κατηγορίες

Τα Άγνωστα Παρασκήνια!..

Τα Άγνωστα Παρασκήνια!..

Μια άγνωστη πτυχή Ελλήνων καλλιτεχνών έτσι όπως τη βίωσε ο γράφων σε προσωπική επαφή που είχε με παλιούς και νέους καλλιτέχνες, αλλά και θέματα που αλιεύονται από το προσωπικό Ιστορικό και Δημοσιογραφικό Αρχείο  όπως καταγράφεται μέσα στο ανέκδοτο έργο μας με τίτλο: «Τα Άγνωστα Παρασκήνια» το οποίο εμπλουτίζεται με φωτογραφίες διαφόρων Ελλήνων καλλιτεχνών, στο χώρο του Θεάματος-Ᾱκροάματος (Θέατρο, Κινηματογράφος, Τηλεόραση, Ελληνική Πίστα!..)

 

 • Τουλάχιστον έβγαλε το άχτι του!..
  Τουλάχιστον έβγαλε το άχτι του!..
  Κάποτε ο αείμνηστος ηθοποιός, Αλέκος Λειβαδίτης, ήρθε σε ρήξη με τον θεατρικό επιχειρηματία Β. Μπουρνέλη, ο οποίος, ως ισχυρός ανήρ, του έκανε επίδειξη δύναμης, κόβοντας το νούμερό του από το θέατρο «Ακροπόλ», όπου ήταν πρωταγωνιστής, του καταγγέλλει την σύμβαση και μάλιστα τον κατήγγειλε και στο Σωματείο, επειδή δεν είχε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ηθοποιού.Πέραν αυτών ο Μπουρνέλης, μόλις έμαθε ότι ο Λειβαδίτης πριν την έναρξη της παράστασης καθόταν σε μια πολυθρόνα που χρησιμοποιείτο για άλλο νούμερο, βγάζει ανακοίνωση απαγορεύοντας στους ηθοποιούς να κάθονται πριν την έναρξη της παράστασης.
 • «Έλληνας είμαι»!..
  «Έλληνας είμαι»!..
  Ήταν ο καιρός που τα βιβλία, λόγω πενίας, ήσαν ανύπαρκτο ή δυσεύρετο είδος για τα μαθητικά μας χρόνια και το μόνο περιοδικό που αγοράζαμε ήταν το … «Ντομινό», για να διαβάζουμε τα φωτορομάντζα του (ένα είδος φωτογραφικών σήριαλ), αφού δεν υπήρχε οικονομική ευχέρεια για άλλου είδους αναγνωστικές απολαύσεις!.. Σήμερα μιλάμε για τον αείμνηστο τραγουδιστή Μανώλη Αγγελόπουλο!..
 • Ντίβα, λοιπόν, στα λατινικά σημαίνει θεά;
  Ντίβα, λοιπόν, στα λατινικά σημαίνει θεά;
  Όσο κι αν φανεί περίεργο, η λέξη ντίβα (diva), που χρησιμοποιούμε για ορισμένες δημοφιλείς ή διάσημες καλλιτέχνιδες, στα λατινικά ή στα ιταλικά σημαίνει θεά!.. Ας δούμε, λοιπόν, μέσα από τα μάτια μιας γνωστής Ελληνίδας ντίβας πώς και γιατί θυμόμαστε την Bona Dea (Καλή ή Αγαθή θεά)! Και μία σημερινή αποκάλυψη! Πηγές αναφέρουν ότι ο Ηρακλής από τότε είχε δημιουργήσει το δικό του Άβατο για τις γυναίκες στο Μεγάλο Βωμό του! Ό,τι εφαρμόζει δηλαδή και σήμερα το Άγιο Όρος, που κάποιοι το επικρίνουν!.. Διαβάστε το κείμενο!.. Αξίζει τον κόπο!..
 
Ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία είναι δύο ράγες της Ιστορίας πάνω στις οποίες κινείται το όχημα του Ελληνο-Χριστιανικού Πολιτισμού σε μια ατέρμονη πορεία προς την αιωνιότητα!... Λαός που περιφρονεί τις πέτρες και τα χαρτιά του είναι καταδικασμένος ν’ αυτοκτονήσει!..
 
Συνεντεύξεις του Άγγελου Σακκέτου, ως καταστάλαγμα μιας δημοσιογραφικής πορείας 35 περίπου ετών!... Ένας αγώνας δρόμου για την αναζήτηση της αλήθειας και μόνον της αλήθειας.. Την "αληθινής αλήθειας", όπως μάθαμε να λέμε στην δική μας Ελληνική Δημοσιογραφία!..
 
Διαλέξεις και Ομιλίες, έτσι όπως ακριβώς εδόθησαν στο παρελθόν σε διάφορα Πνευματικά Κέντρα, Συλλόγους, Σωματεία και διάφορα Ιδρύματα των Αθηνών ή της Περιφέρειας, ιδίως για θέματα σχέσεων Ελληνισμού και Ορθοδοξίας!..
 
Θύμησες και αναμνήσεις!... Νοσταλγικές ιστορίες, που φαντάζουν σήμερα σαν παραμύθι!.. Εκπληκτικές εμπειρίες και διηγήματα ή αφηγήσεις από διάφορους ανθρώπους, που έζησα ή γνώρισα στο διάβα της ζωής μου!.. Όλα εκείνα τα γεγονότα, που πέρασαν από τη φτωχική μου ζωή, ιδίως στο χωριό μου!
Αναζήτηση
Search
Newsletter
Για να λαμβάνετε newsletter παρακαλώ στείλτε μας το email σας!

Είσοδος χρηστών