Το Δεφτέρι της Ημέρας!...

Το Δεφτέρι της Ημέρας!...

Σημαντικές ειδήσεις, περίεργα και παράξενα μαντάτα, ανυποψίαστα σχόλια, αληθινά γεγονότα και ό,τι άλλο όμορφο μπορούμε να αναζητήσουμε ή να αλιεύουμε από τον ελλαδικό ή διεθνή χώρο, διανθισμένα πολλές φορές με το απαραίτητο χιούμορ, θα παρελαύνουν κάθε μέρα από το ταπεινό αυτό σημειωματάριο, ώστε ο αναγνώστης να έχει μια πλήρη εικόνα του κόσμου που μας περιβάλλει, παράλληλα με αυτό που υπηρετεί η πραγματική Δημοσιογραφία: Ενημέρωση, Ψυχαγωγία, Επιμόρφωση!..

 • Το Δεφτέρι της Πέμπτης 3 Δεκεμβρίου 2015
  Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αλλά ο έλεγχος είναι φυσικά θεμιτός, αναφέρουν κύκλοι του Μαξίμου μετά από δήλωση του Γ. Βαρεμένου για νέα ζητήματα στο πόθεν έσχες του υπουργού Γιώργου Σταθάκη. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πόθεν Εσχες, εκτός από το ένα εκατομμύριο ευρώ που είχε γίνει γνωστό μέχρι σήμερα, στο πόθεν έσχες του υπουργού εντοπίστηκαν αποκλίσεις και σε τραπεζικές καταθέσεις καθώς και συμμετοχές στα ακίνητα.
 • Το Δεφτέρι της Τετάρτης 2 Δεκεμβρίου 2015
  Την αντικατάσταση των Πανελλαδικών Εξετάσεων από ένα νέο μοντέλο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση εισηγείται ο πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία, Αντώνης Λιάκος. Σημαντικός θα είναι ο ρόλος του απολυτηρίου, ενώ το υπουργείο και τα πανεπιστημιακά ιδρύματα θα καθορίζουν τα επιπλέον προαπαιτούμενα για σχολές υψηλής ζήτησης.
 • Το Δεφτέρι της Τρίτης 1 Δεκεμβρίου 2015
  Χρυσαφικά, πολύτιμους λίθους αλλά και τα χρήματα άνω των 15.000 ευρώ που ενδεχομένως φυλάσσουν οι Έλληνες στα σπίτια τους ή σε θυρίδες τραπεζών, καλούνται να δηλώσουν το επόμενο διάστημα ηλεκτρονικά όσοι εκ των φορολογούμενων είναι υπόχρεοι πόθεν έσχες.
 • Το Δεφτέρι της Δευτέρας 30 Νοεμβρίου 2015
  Νέα επίθεση εναντίον δύο ελληνικών τραπεζών σημειώθηκε σήμερα, με τους χάκερ να προειδοποιούν ότι σε περίπτωση που δεν καταβληθούν τα λύτρα μέχρι την Πέμπτη τότε θα προχωρήσουν σε μπλοκάρισμα όλων των ελληνικών τραπεζών. Οι επιθέσεις αυτές απετράπησαν την τελευταία στιγμή.
 • Το Δεφτέρι της Κυριακής 29 Νοεμβρίου 2015
  Την ανάγκη να προωθηθεί η συνεργασία της ΕΕ με την Τουρκία στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, υπογράμμιζαν κυβερνητικές πηγές σήμερα από τις Βρυξέλλες. Οι ίδιες πηγές αναφέρθηκαν στο ζήτημα της οικονομικής ενίσχυσης που ζητά η Τουρκία προκειμένου να ανακόψει την παράνομη διακίνηση προσφύγων προς την Ελλάδα, ενώ παράλληλα τόνιζαν ότι η Ευρώπη πρέπει να κάνει σημαντικά βήματα και να αναλάβει τις ευθύνες της στο ζήτημα της επανεγκατάστασης των προσφύγων.
 • Το Δεφτέρι του Σαββάτου 28 Νοεμβρίου 2015
  Απάντηση σε υψηλούς τόνους έδωσε στον Αλέξη Τσίπρα, ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης, μετά το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών και τις βολές που εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός, λέγοντας ότι η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν «κατώτερη των περιστάσεων». Ο Γ. Πλακιωτάκης επεσήμανε πως η Νέα Δημοκρατία εκπλήρωσε τον θεσμικό της ρόλο και πως ο ίδιος ως Πρόεδρός της, συμμετείχε στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών.
 • Το Δεφτέρι της Παρασκευής 27 Νοεμβρίου 2015
  Πτυχία... χωρίς αντίκρισμα διαθέτουν, εν έτει 2015, οι Ελληνες πτυχιούχοι, καθώς οι ρυθμοί ανεργίας πλήττουν ανεξαιρέτως κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης. Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) με τίτλο «Μια ματιά στην εκπαίδευση 2015», η χώρα μας κατέχει την αρνητική πρωτιά στην ανεργία των νέων επιστημόνων μεταξύ των χωρών του διεθνούς Οργανισμού.
 • Το Δεφτέρι της Πέμπτης 26 Νοεμβρίου 2015
  «Οι θρησκείες – ο Χριστιανισμός και η Ορθοδοξία βεβαίως πάνω από όλα, αλλά όλες οι θρησκείες – έχουν στο επίκεντρό τους τον άνθρωπο. Και ο Ιουδαϊσμός και το Ισλάμ είναι μονοθεϊστικές θρησκείες, πιστεύουν στον έναν και μοναδικό Θεό. Θα πρέπει να αναδείξουμε τη σημασία που έχει – μέσα από την πνευματικότητα του έργου που είμαι βέβαιος ότι έχετε αναλάβει – ο άνθρωπος να προστατευτεί ως η μεγαλύτερη αξία , που είναι η αξία της ανθρώπινης ζωής. Να προστατευτεί ο άνθρωπος και η ανθρώπινη ζωή και να αναδείξουμε την αγάπη προς τον συνάνθρωπο που μπορεί να ενώνει τις διαφορετικές θρησκείες και ιδεολογίες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, ο οποίος τόνισε, ταυτόχρονα, ότι η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει το έργο του Πατριαρχείου.
 • Το Δεφτέρι της Τετάρτης 25 Νοεμβρίου 2015
  «Δεν έχω ενδειξη πως την Κυριακή υπήρξε σαμποτάζ» δήλωσε ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του MEGA. Ο κύριος Μητσοτάκης δήλωσε πως οι εκλογές θα γίνουν το συντομότερο δυνατό, χωρίς όμως να είσαι θέση να δώσει συγκεκριμένη ημερομηνία. Εξέφρασε, όμως, τη βεβαιότητα πως «όταν θα γίνουν οι εκλογές θα γίνουν με τρόπο αδιάβλητο και με τέτοιο τρόπο ώστε να ενθαρρύνουμε μαζική συμμετοχή. Αν υπήρχε ένας λόγος να έρθουν πολλοί νεοδημοκράτες να ψηφίσουν τώρα υπάρχουν διπλάσιοι λόγοι γιατί πρέπει να κλείσουμε το μεγάλο τραύμα που άνοιξε την Κυριακή».
 • Το Δεφτέρι της Τρίτης 24 Νοεμβρίου 2015
  «Παραδίδω την μεταβατική προεδρία της ΝΔ στον Γιάννη Πλακιωτάκη για να αποκλιμακώσω την ένταση» δήλωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης γνωστοποιώντας την παραίτησή του. «Θέλω να διαβεβαιώσω τους Νεοδημοκράτες ότι αυτό το κάνω για την ενότητα του κόμματος. Δεν υπάρχει θέμα διάσπασης» υπογράμμισε ο κ. Μεϊμαράκης.
 • Το Δεφτέρι της Δευτέρας 23 Νοεμβρίου 2015
  «Θα έλεγα να είναι όλοι πιο προσεκτικοί. Γιατί όταν γίνεται κάτι που πλήττει την εικόνα της ΝΔ, αυτοί γίνονται πολύ μικροί και αντί να δούμε πως θα σώσουμε το καράβι, αυτοί ζητούν την παραίτησή μου. Τόσο θράσος σήμερα να λένε ότι έφταιγα εγώ» τόνισε σε αυστηρό ύφος σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος υπογράμμισε ότι θα ζητήσει σήμερα κιόλας από τον κ. Πλακιωτάκη να οριστεί νέος μεταβατικός πρόεδρος στη ΝΔ, αλλά θα πρέπει να παραιτηθούν και οι υπόλοιποι συνυποψήφιοι, ο κ. Τζιτζικώστας από Περιφερειάρχης και οι κ.κ. Γεωργιάδης και Μητσοτάκης από τις θέσεις των Κοινοβουλευτικών εκπροσώπων.
 • Το Δεφτέρι της Κυριακής 22 Νοεμβρίου 2015
  Από τη στιγμή που εκδηλώθηκαν τα τεχνικά προβλήματα αλλά και με την κορύφωσή τους που οδήγησε στην αναβολή των εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας με απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής του κόμματος, ήρθαν βροχή οι αντιδράσεις από τους υποψηφίους, οι οποίοι αναμένεται να δρομολογήσουν εξελίξεις, γράφει το «‘Εθνος της Κυριακής».
 • Το Δεφτέρι του Σαββάτου 21 Νοεμβρίου 2015
  Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με θέμα το προσφυγικό πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στη σκιά έντονης φημολογίας περί οικομενικής κυβέρνησης, την οποία κυβερνητικές πηγές νωρίτερα έσπευσαν να «φρενάρουν». Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στη σημερινή διευρυμένη διυπουργική σύσκεψη έγινε καταγραφή των αναγκών προκειμένου να ολοκληρωθεί όσο πιο σύντομα γίνεται η δημιουργία των κέντρων ταυτοποίησης στα πέντε νησιά του Αιγαίου (Λέσβος, Λέρος, Χίος, Σάμος, Κω) και να προωθηθεί περαιτέρω η διαδικασία μετεγκατάστασης.
 • Το Δεφτέρι της Παρασκευής 20 Νοεμβρίου 2015
  Τριπλό «πλήγμα» στην κυβερνητική συνοχή και διαφορετικά μηνύματα από τους βουλευτές της συμπολίτευσης που επέλεξαν να διαφοροποιηθούν με αφορμή τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή δέχθηκε χθες το Μέγαρο Μαξίμου, λίγες ώρες μετά την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα από την Αγκυρα. Πρόκειται για τους βουλευτές Γαβριήλ Σακελλαρίδη, Στάθη Παναγούλη και Νίνο Νικολόπουλο.