Κατηγορίες

Από Θεού άρξασθαι!..

Από Θεού άρξασθαι!..

Διαβάστε σήμερα το Ευαγγέλιον της Ημέρας, έτσι όπως ακριβώς υπάρχει μέσα στην Αγία Γραφή (εν προκειμένω στην Καινή Διαθήκη), αλλά και τη νεοελληνική του απόδοση από τον μεγάλο Έλληνα πανεπιστημιακό δάσκαλο και θεολόγο Παναγιώτη Ν. Τρεμπέλα.

 • Από Θεού Άρξασθαι!..
  Από Θεού Άρξασθαι!..
  Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016: Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη διαφόρων αγίων και οσίων καθώς και ορισμένα θρησκευτικά γεγονότα, όπως αναγράφονται στη συνέχεια: Απόδοσις εορτής της του Κυρίου μας Ιησού Χριστού Γεννήσεως , Μελάνη η Ρωμαία , Ζωτικός ο Ορφανοτρόφος , Γελάσιος , Γάιος , Δέκα Παρθένες , Ολυμπιοδώρα η Μάρτυς , Βούσιρις ο Μάρτυρας , Νέμη η Μάρτυς , Γαυδέντιος , Γεώργιος ο Θαυματουργός ο λεγόμενος μαχαιρωμένος. Διαβάστε, επί πλέον, το Ευαγγέλιο της ημέρας, όπως ακριβώς υπάρχει στο πρωτότυπο, σε νεοελληνική απόδοση του μεγάλου πανεπιστημιακού μας δασκάλου και θεολόγου Παν. Ν. Τρεμπέλα.
 • Από Θεού Άρξασθαι!..
  Από Θεού Άρξασθαι!..
  Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016: Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη διαφόρων αγίων και οσίων καθώς και ορισμένα θρησκευτικά γεγονότα, όπως αναγράφονται στη συνέχεια: Ανυσία η Οσιομάρτυς , Θεοδώρα η από Καισαρίδος , Φιλέταιρος , του Κόμη και των έξι Στρατιωτών , Λέων ο Αρχιμανδρίτης , Γεδεών ο Νέος Οσιομάρτυρας , Ανύσιος Επίσκοπος Θεσσαλονίκης. Διαβάστε, επί πλέον, το Ευαγγέλιο της ημέρας, όπως ακριβώς υπάρχει στο πρωτότυπο, σε νεοελληνική απόδοση του μεγάλου πανεπιστημιακού μας δασκάλου και θεολόγου Παν. Ν. Τρεμπέλα.
 • Από Θεού Άρξασθαι!..
  Από Θεού Άρξασθαι!..
  Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016: Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη διαφόρων αγίων και οσίων καθώς και ορισμένα θρησκευτικά γεγονότα, όπως αναγράφονται στη συνέχεια: Νήπια (περίπου 14.000) που εσφάγισαν με διαταγή του Ηρώδη , Μάρκελλος , Θαδδαίος ο Ομολογητής , Εγκαίνια του Ναού Αγίων Τεσσαράκοντα πλησίον του Χαλκού Τετραπύλου , Βενιαμίν , Αθηνόδωρος , Γεώργιος Επίσκοπος Νικομήδειας ποιητής ασματικών Κανόνων και Τροπαρίων. Διαβάστε, επί πλέον, το Ευαγγέλιο της ημέρας, όπως ακριβώς υπάρχει στο πρωτότυπο, σε νεοελληνική απόδοση του μεγάλου πανεπιστημιακού μας δασκάλου και θεολόγου Παν. Ν. Τρεμπέλα.
 • Από Θεού Άρξασθαι!..
  Από Θεού Άρξασθαι!..
  Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016: Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη διαφόρων αγίων και οσίων καθώς και ορισμένα θρησκευτικά γεγονότα, όπως αναγράφονται στη συνέχεια: Δισμύριοι (20.000) Μάρτυρες οι εν Νικομηδεία καέντες , των Αγίων Συγκλητικών , Δόμνα η Μάρτυς , Σεκούνδος ο Μάρτυρας , Βάβυλας , Πλουτόδωρος , Σίμων ο Μυροβλήτης κτήτορας της Ι. Μονής Σιμωνόπετρας , Στέφανος ο Θαυματουργός. Διαβάστε, επί πλέον, το Ευαγγέλιο της ημέρας, όπως ακριβώς υπάρχει στο πρωτότυπο, σε νεοελληνική απόδοση του μεγάλου πανεπιστημιακού μας δασκάλου και θεολόγου Παν. Ν. Τρεμπέλα.
 • Από Θεού Άρξασθαι!..
  Από Θεού Άρξασθαι!..
  Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016: Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη διαφόρων αγίων και οσίων καθώς και ορισμένα θρησκευτικά γεγονότα, όπως αναγράφονται στη συνέχεια: Στέφανος ο Πρωτομάρτυρας και Αρχιδιάκονος , Θεόδωρος ο Γραπτός , Θεόδωρος ο Α’ Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως , Λουκάς ο Τριγλινός , Μαυρίκιος ο Μάρτυρας και οι συν αυτώ. Διαβάστε, επί πλέον, το Ευαγγέλιο της ημέρας, όπως ακριβώς υπάρχει στο πρωτότυπο, σε νεοελληνική απόδοση του μεγάλου πανεπιστημιακού μας δασκάλου και θεολόγου Παν. Ν. Τρεμπέλα.
 • Από Θεού Άρξασθαι!..
  Από Θεού Άρξασθαι!..
  Δευτέρα Χριστουγέννων 26 Δεκεμβρίου 2016: Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη διαφόρων αγίων και οσίων καθώς και ορισμένα θρησκευτικά γεγονότα, όπως αναγράφονται στη συνέχεια: Υπεραγίας Θεοτόκου , Η Φυγή Στην Αίγυπτο της Υπεραγίας Θεοτόκου , Ευθύμιος ο Ομολογητής , Κωνσταντίνος ο εξ Ιουδαίων , Ευάρεστος , Κωνστάντιος ο Νέος Ιερομάρτυρας ο Ρώσος. Διαβάστε, επί πλέον, το Ευαγγέλιο της ημέρας, όπως ακριβώς υπάρχει στο πρωτότυπο, σε νεοελληνική απόδοση του μεγάλου πανεπιστημιακού μας δασκάλου και θεολόγου Παν. Ν. Τρεμπέλα.
 • Από Θεού Άρξασθαι!..
  Από Θεού Άρξασθαι!..
  Κυριακή, 25 Δεκεμβρίου 2016: Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη διαφόρων αγίων και οσίων καθώς και ορισμένα θρησκευτικά γεγονότα, όπως αναγράφονται στη συνέχεια: Η ΓΕΝΝΗΣΙΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ , Η Προσκύνησις των Μάγων , των Ποιμένων, που είδαν τον Κύριο Ιησού Χριστό. Διαβάστε, επί πλέον, το Ευαγγέλιο της ημέρας, όπως ακριβώς υπάρχει στο πρωτότυπο, σε νεοελληνική απόδοση του μεγάλου πανεπιστημιακού μας δασκάλου και θεολόγου Παν. Ν. Τρεμπέλα.
 • Από Θεού Άρξασθαι!..
  Από Θεού Άρξασθαι!..
  Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016: Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη διαφόρων αγίων και οσίων καθώς και ορισμένα θρησκευτικά γεγονότα, όπως αναγράφονται στη συνέχεια: Παραμονή της του Χριστού Γεννήσεως , Ευγενία η Οσιομάρτυς , Βασίλα η Μάρτυς , Φίλιππος ο Μάρτυρας , Πρώτα και Υάκινθος οι Μάρτυρες , Νικόλαος «ο από στρατιωτών» , Αχαικός ο Μάρτυρας , Αντίοχος , Βιτιμίων , Αφροδίσιος , Σόσσιος και Θεόκλειος οι Μάρτυρες , Καστούλος ο Μάρτυρας , Αχμέδ ο Νεομάρτυρας , Αγάπιος ο νεώτερος. Διαβάστε, επί πλέον, το Ευαγγέλιο της ημέρας, όπως ακριβώς υπάρχει στο πρωτότυπο, σε νεοελληνική απόδοση του μεγάλου πανεπιστημιακού μας δασκάλου και θεολόγου Παν. Ν. Τρεμπέλα.
 
Ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία είναι δύο ράγες της Ιστορίας πάνω στις οποίες κινείται το όχημα του Ελληνο-Χριστιανικού Πολιτισμού σε μια ατέρμονη πορεία προς την αιωνιότητα!... Λαός που περιφρονεί τις πέτρες και τα χαρτιά του είναι καταδικασμένος ν’ αυτοκτονήσει!..
 
Συνεντεύξεις του Άγγελου Σακκέτου, ως καταστάλαγμα μιας δημοσιογραφικής πορείας 35 περίπου ετών!... Ένας αγώνας δρόμου για την αναζήτηση της αλήθειας και μόνον της αλήθειας.. Την "αληθινής αλήθειας", όπως μάθαμε να λέμε στην δική μας Ελληνική Δημοσιογραφία!..
 
Διαλέξεις και Ομιλίες, έτσι όπως ακριβώς εδόθησαν στο παρελθόν σε διάφορα Πνευματικά Κέντρα, Συλλόγους, Σωματεία και διάφορα Ιδρύματα των Αθηνών ή της Περιφέρειας, ιδίως για θέματα σχέσεων Ελληνισμού και Ορθοδοξίας!..
 
Θύμησες και αναμνήσεις!... Νοσταλγικές ιστορίες, που φαντάζουν σήμερα σαν παραμύθι!.. Εκπληκτικές εμπειρίες και διηγήματα ή αφηγήσεις από διάφορους ανθρώπους, που έζησα ή γνώρισα στο διάβα της ζωής μου!.. Όλα εκείνα τα γεγονότα, που πέρασαν από τη φτωχική μου ζωή, ιδίως στο χωριό μου!
Αναζήτηση
Search
Newsletter
Για να λαμβάνετε newsletter παρακαλώ στείλτε μας το email σας!

Είσοδος χρηστών