Κατηγορίες

Από Θεού άρξασθαι!..

Από Θεού άρξασθαι!..

Διαβάστε σήμερα το Ευαγγέλιον της Ημέρας, έτσι όπως ακριβώς υπάρχει μέσα στην Αγία Γραφή (εν προκειμένω στην Καινή Διαθήκη), αλλά και τη νεοελληνική του απόδοση από τον μεγάλο Έλληνα πανεπιστημιακό δάσκαλο και θεολόγο Παναγιώτη Ν. Τρεμπέλα.

 •  Από Θεού Άρξασθαι!..
  Από Θεού Άρξασθαι!..
  Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016: Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη διαφόρων αγίων και οσίων καθώς και ορισμένα θρησκευτικά γεγονότα, όπως αναγράφονται στη συνέχεια: 10 Μάρτυρες οι εν Κρήτη , Παύλος Αρχιεπίσκοπος Νεοκαισαρείας , Εγκαινίων της Αγίας Σοφίας (562 μ.Χ.) , Σχίνων ο Μάρτυρας , Νήφων Επίσκοπος Κωνσταντιανής , Χρυσόγονος , Πομπίος. Διαβάστε, επί πλέον, διάφορα λειτουργικά κείμενα.
 • Από Θεού Άρξασθαι!..
  Από Θεού Άρξασθαι!..
  Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016: Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη διαφόρων αγίων και οσίων καθώς και ορισμένα θρησκευτικά γεγονότα, όπως αναγράφονται στη συνέχεια: Αναστασία η Φαρμακολύτρια , Χρυσόγονος , Θεοδότη η Μάρτυς και τα τρία παιδιά της , Ζωίλος ο Μάρτυρας , Θυρανοιξίων της μεγάλης Εκκλησίας του Χριστού , Το Φωτοδρόμιο της μεγάλης του Θεού Εκκλησίας (Αγίας Σοφίας) , Ναούμ ο Θαυματουργός και Θεοφόρος. Διαβάστε, επί πλέον, το Ευαγγέλιο της ημέρας, όπως ακριβώς υπάρχει στο πρωτότυπο, σε νεοελληνική απόδοση του μεγάλου πανεπιστημιακού μας δασκάλου και θεολόγου Παν. Ν. Τρεμπέλα.
 • Από Θεού Άρξασθαι!..
  Από Θεού Άρξασθαι!..
  Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016: Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη διαφόρων αγίων και οσίων καθώς και ορισμένα θρησκευτικά γεγονότα, όπως αναγράφονται στη συνέχεια: Ιουλιανή η Παρθενομάρτυς , 500 Μάρτυρες , 130 Γυναίκες , Θεμιστοκλής ο Μάρτυρας , Πέτρος ο Θαυματουργός Μητροπολίτης πάσης Ρωσίας (Ρώσος). Διαβάστε, επί πλέον, το Ευαγγέλιο της ημέρας, όπως ακριβώς υπάρχει στο πρωτότυπο, σε νεοελληνική απόδοση του μεγάλου πανεπιστημιακού μας δασκάλου και θεολόγου Παν. Ν. Τρεμπέλα.
 • Από Θεού Άρξασθαι!..
  Από Θεού Άρξασθαι!..
  Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016: Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη διαφόρων αγίων και οσίων καθώς και ορισμένα θρησκευτικά γεγονότα, όπως αναγράφονται στη συνέχεια: Ιγνάτιος ο Ιερομάρτυρας και Θεοφόρος , Φιλογόνιος , Ιωάννης ο Νεομάρτυρας ο ράφτης από τη Θάσο , Ιωάννης της Κρονστάνδης (Ρώσος). Διαβάστε, επί πλέον, το Ευαγγέλιο της ημέρας, όπως ακριβώς υπάρχει στο πρωτότυπο, σε νεοελληνική απόδοση του μεγάλου πανεπιστημιακού μας δασκάλου και θεολόγου Παν. Ν. Τρεμπέλα.
 • Από Θεού Άρξασθαι!..
  Από Θεού Άρξασθαι!..
  Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016: Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη διαφόρων αγίων και οσίων καθώς και ορισμένα θρησκευτικά γεγονότα, όπως αναγράφονται στη συνέχεια: Βονιφάτιος και Αγλαία η Ρωμαία , Ηλίας, Πρόβος και Άρης οι Μάρτυρες , Τιμόθεος και Πολύευκτος οι Μάρτυρες , Ευτύχιος, Θεσσαλονίκη, 200 Άνδρες και 70 Γυναίκες οι Μάρτυρες , Γρηγέντιος Επίσκοπος Αιθιοπίας , Τρύφων ο Μάρτυρας , Ηλιού Μουρόμας ο Θαυματουργός ο εν τω Σπηλαίω (Ρώσος). Διαβάστε, επί πλέον, το Ευαγγέλιο της ημέρας, όπως ακριβώς υπάρχει στο πρωτότυπο, σε νεοελληνική απόδοση του μεγάλου πανεπιστημιακού μας δασκάλου και θεολόγου Παν. Ν. Τρεμπέλα.
 • Από Θεού Άρξασθαι!..
  Από Θεού Άρξασθαι!..
  Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016: Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη διαφόρων αγίων και οσίων καθώς και ορισμένα θρησκευτικά γεγονότα, όπως αναγράφονται στη συνέχεια: Σεβαστιανός ο Μάρτυρας , Νικόστρατος, Ζωή η σύζυγός του, Τραγκυλίνος και η σύζυγός του Μαρκία, Κλαύδιος, Τιβούρτιος, Κάστωρ, Καστούλος, Μάρκος και Μαρκελλίνος οι Μάρτυρες , Ευβίωτος , Φλώρος , Φωκάς και Ερμύλος οι Μάρτυρες , Ζακχαίος και Αλφειός οι Μάρτυρες , Σοφία η Θαυματουργός , Εγκαίνια Ναού της Θεοτόκου εν τοις Χαλκοπρατείοις , Μιχαήλ ο Ομολογητής και Σύγκελος , Μοδεστός Αρχιεπίσκοπος Ιεροσολύμων , Νόμων. Διαβάστε, επί πλέον, το Ευαγγέλιο της ημέρας, όπως ακριβώς υπάρχει στο πρωτότυπο, σε νεοελληνική απόδοση του μεγάλου πανεπιστημιακού μας δασκάλου και θεολόγου Παν. Ν. Τρεμπέλα.
 • Από Θεού Άρξασθαι!..
  Από Θεού Άρξασθαι!..
  Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2016: Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη διαφόρων αγίων και οσίων καθώς και ορισμένα θρησκευτικά γεγονότα, όπως αναγράφονται στη συνέχεια: Δανιήλ και τα τρία παιδιά Ανανίας, Αζαρίας και Μισαήλ , Διονύσιος ο Θαυματουργός ο εκ Ζακύνθου, Αρχιεπίσκοπος Αιγίνης , Πατερμούθιος, Κόπρις και Αλέξανδρος οι Οσιομάρτυρες , Στέφανος ο Ομολογητής , Ίακχος ο Μάρτυρας , Νικήτας ο Νέος. Διαβάστε, επί πλέον, το Ευαγγέλιο της ημέρας, όπως ακριβώς υπάρχει στο πρωτότυπο, σε νεοελληνική απόδοση του μεγάλου πανεπιστημιακού μας δασκάλου και θεολόγου Παν. Ν. Τρεμπέλα.
 • Από Θεού Άρξασθαι!.
  Από Θεού Άρξασθαι!.
  Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016: Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη διαφόρων αγίων και οσίων καθώς και ορισμένα θρησκευτικά γεγονότα, όπως αναγράφονται στη συνέχεια: Αγγαίος , Μαρίνος ο Μάρτυρας , Πρόμος (ή Πρόβος) και Ιλάριος οι Μάρτυρες , Μέμνων Αρχιεπίσκοπος Εφέσου , Συμεών Αρχιεπίσκοπος Αντιοχείας , Θεοφανώ , Νικόλαος ο Χρυσοβέργης. Διαβάστε, επί πλέον, το Ευαγγέλιο της ημέρας, όπως ακριβώς υπάρχει στο πρωτότυπο, σε νεοελληνική απόδοση του μεγάλου πανεπιστημιακού μας δασκάλου και θεολόγου Παν. Ν. Τρεμπέλα.
 
Ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία είναι δύο ράγες της Ιστορίας πάνω στις οποίες κινείται το όχημα του Ελληνο-Χριστιανικού Πολιτισμού σε μια ατέρμονη πορεία προς την αιωνιότητα!... Λαός που περιφρονεί τις πέτρες και τα χαρτιά του είναι καταδικασμένος ν’ αυτοκτονήσει!..
 
Συνεντεύξεις του Άγγελου Σακκέτου, ως καταστάλαγμα μιας δημοσιογραφικής πορείας 35 περίπου ετών!... Ένας αγώνας δρόμου για την αναζήτηση της αλήθειας και μόνον της αλήθειας.. Την "αληθινής αλήθειας", όπως μάθαμε να λέμε στην δική μας Ελληνική Δημοσιογραφία!..
 
Διαλέξεις και Ομιλίες, έτσι όπως ακριβώς εδόθησαν στο παρελθόν σε διάφορα Πνευματικά Κέντρα, Συλλόγους, Σωματεία και διάφορα Ιδρύματα των Αθηνών ή της Περιφέρειας, ιδίως για θέματα σχέσεων Ελληνισμού και Ορθοδοξίας!..
 
Θύμησες και αναμνήσεις!... Νοσταλγικές ιστορίες, που φαντάζουν σήμερα σαν παραμύθι!.. Εκπληκτικές εμπειρίες και διηγήματα ή αφηγήσεις από διάφορους ανθρώπους, που έζησα ή γνώρισα στο διάβα της ζωής μου!.. Όλα εκείνα τα γεγονότα, που πέρασαν από τη φτωχική μου ζωή, ιδίως στο χωριό μου!
Αναζήτηση
Search
Newsletter
Για να λαμβάνετε newsletter παρακαλώ στείλτε μας το email σας!

Είσοδος χρηστών