Κατηγορίες

Από Θεού άρξασθαι!..

Από Θεού άρξασθαι!..

Διαβάστε σήμερα το Ευαγγέλιον της Ημέρας, έτσι όπως ακριβώς υπάρχει μέσα στην Αγία Γραφή (εν προκειμένω στην Καινή Διαθήκη), αλλά και τη νεοελληνική του απόδοση από τον μεγάλο Έλληνα πανεπιστημιακό δάσκαλο και θεολόγο Παναγιώτη Ν. Τρεμπέλα.

 • Από Θεού Άρξασθαι!.
  Από Θεού Άρξασθαι!.
  Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016: Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη διαφόρων αγίων και οσίων καθώς και ορισμένα θρησκευτικά γεγονότα, όπως αναγράφονται στη συνέχεια: Ελευθέριος , Ανθία η Μάρτυς , Κοράμων ο Μάρτυρας ο Έπαρχος , Δύο Δήμιοι Μάρτυρες , Ελευθέριος ο Κουβικουλάριος , Σωσάννη , Βάκχος ο Νέος , Παύλος ο νέος ο ασκητής , Χειροτονίας Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου , Στέφανος Αρχιεπίσκοπος Σουρόζας (Ρώσος). Διαβάστε, επί πλέον, το Ευαγγέλιο της ημέρας, όπως ακριβώς υπάρχει στο πρωτότυπο, σε νεοελληνική απόδοση του μεγάλου πανεπιστημιακού μας δασκάλου και θεολόγου Παν. Ν. Τρεμπέλα.
 • Από Θεού Άρξασθαι!.
  Από Θεού Άρξασθαι!.
  Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016: Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη διαφόρων αγίων και οσίων καθώς και ορισμένα θρησκευτικά γεγονότα, όπως αναγράφονται στη συνέχεια: Θύρσος, Λεύκιος και Καλλίνικος , Φιλήμων, Απολλώνιος, Αρριανός και οι τέσσερις Προτεκτοράτοι , Υπάτιος ο Μάρτυρας και οι συν αυτώ 36 μαρτυρήσαντες , φοβερής απειλής σεισμού. Διαβάστε, επί πλέον, το Ευαγγέλιο της ημέρας, όπως ακριβώς υπάρχει στο πρωτότυπο, σε νεοελληνική απόδοση του μεγάλου πανεπιστημιακού μας δασκάλου και θεολόγου Παν. Ν. Τρεμπέλα.
 • Από Θεού Άρξασθαι!..
  Από Θεού Άρξασθαι!..
  Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016: Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη διαφόρων αγίων και οσίων καθώς και ορισμένα θρησκευτικά γεγονότα, όπως αναγράφονται στη συνέχεια: Ευστράτιος, Αυξέντιος, Ευγένιος, Μαρδάριος και Ορέστης , Λουκία η Παρθενομάρτυς , Άρης , Αρσένιος ο Ασκητής που ασκήτευσε στο Λάτριο όρος , Γαβριήλ ο Ιερομάρτυρας Αρχιεπίσκοπος Πεκίου Σερβίας , Ιουβενάλιος και Πέτρος και πάντες Άγιοι οι εν Αλάσκα , Νεόφυτος, Ιγνάτιος, Προκόπιος και Νείλος κτίτορες της Ιεράς Μονής Μαχαιρά. Διαβάστε, επί πλέον, το Ευαγγέλιο της ημέρας, όπως ακριβώς υπάρχει στο πρωτότυπο, σε νεοελληνική απόδοση του μεγάλου πανεπιστημιακού μας δασκάλου και θεολόγου Παν. Ν. Τρεμπέλα.
 • Από Θεού Άρξασθαι!..
  Από Θεού Άρξασθαι!..
  Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016: Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη διαφόρων αγίων και οσίων καθώς και ορισμένα θρησκευτικά γεγονότα, όπως αναγράφονται στη συνέχεια: Σπυρίδων ο Θαυματουργός Επίσκοπος Τριμυθούντος Κύπρου , Συνετός ο Μάρτυρας , Αλέξανδρος ο Μάρτυρας , Αμωναθάς , Ανθός , Αιθέριος ο Μάρτυρας , Ευφημιανή , Ιωάννης (ή Ιωακείμ) Επίσκοπος Ζιχνών , Finian of Clonard (Ιρλανδός). Διαβάστε, επί πλέον, το Ευαγγέλιο της ημέρας, όπως ακριβώς υπάρχει στο πρωτότυπο, σε νεοελληνική απόδοση του μεγάλου πανεπιστημιακού μας δασκάλου και θεολόγου Παν. Ν. Τρεμπέλα.
 • Από Θεού Άρξασθαι!..
  Από Θεού Άρξασθαι!..
  Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016: Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη διαφόρων αγίων και οσίων καθώς και ορισμένα θρησκευτικά γεγονότα, όπως αναγράφονται στη συνέχεια: Δανιήλ ο Στυλίτης , Λουκάς ο Νέος Στυλίτης , Αειθαλάς και Ακεψέης οι Μάρτυρες , Μείραξ , Βαρσαβάς ο Μάρτυρας , Τερέντιος, Βικέντιος, Αιμιλιανός και Βεβαία οι Μάρτυρες , Πέτρος και Ακεψιμάς οι Μάρτυρες , Νικηφόρος Φωκάς αυτοκράτορας του Βυζαντίου , Λεόντιος , Νίκων ο Ξηρός ο εν τω Σπηλαίω (Ρώσος), Δαμασκηνός , Νόμων ο Θαυματουργός. Διαβάστε, επί πλέον, το Ευαγγέλιο της ημέρας, όπως ακριβώς υπάρχει στο πρωτότυπο, σε νεοελληνική απόδοση του μεγάλου πανεπιστημιακού μας δασκάλου και θεολόγου Παν. Ν. Τρεμπέλα.
 • Από Θεού Άρξασθαι!..
  Από Θεού Άρξασθαι!..
  Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016: Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη διαφόρων αγίων και οσίων καθώς και ορισμένα θρησκευτικά γεγονότα, όπως αναγράφονται στη συνέχεια: Μηνάς, Ερμογένης και Εύγραφος , Γέμελλος ο Μάρτυρας , Θωμάς ο Δεφουρκινός , Θεότεκνος ο Μάρτυρας , Μαριανός ο Μάρτυρας , Ευγένιος ο Μάρτυρας , Αρχιστράτηγου Μιχαήλ εν τοις Άδδα (ή Αδδά). Διαβάστε, επί πλέον, το Ευαγγέλιο της ημέρας, όπως ακριβώς υπάρχει στο πρωτότυπο, σε νεοελληνική απόδοση του μεγάλου πανεπιστημιακού μας δασκάλου και θεολόγου Παν. Ν. Τρεμπέλα.
 • Από Θεού Άρξασθαι!..
  Από Θεού Άρξασθαι!..
  Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016: Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη διαφόρων αγίων και οσίων καθώς και ορισμένα θρησκευτικά γεγονότα, όπως αναγράφονται στη συνέχεια: Σύλληψις Αγίας Άννης , Άννα η Προφήτιδα Μητέρα του Προφήτη Σαμουήλ, Στέφανος ο νεολαμπής ο εν τω Αγίω Αντίπα κειμένου , Σωσίθεος ο Μάρτυρας , Ναρσής ο Μάρτυρας ο Πέρσης , Ισαάκ ο Μάρτυρας , Βάσσα , Εάσιος ο Μάρτυρας , Wulhilda (Αγγλίδα). Διαβάστε, επί πλέον, το Ευαγγέλιο της ημέρας, όπως ακριβώς υπάρχει στο πρωτότυπο, σε νεοελληνική απόδοση του μεγάλου πανεπιστημιακού μας δασκάλου και θεολόγου Παν. Ν. Τρεμπέλα.
 • Από Θεού Άρξασθαι!..
  Από Θεού Άρξασθαι!..
  Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016: Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη διαφόρων αγίων και οσίων καθώς και ορισμένα θρησκευτικά γεγονότα, όπως αναγράφονται στη συνέχεια: Πατάπιος , Σωσθένης, Κήφας, Απολλώς, Τυχικός, Καίσαρ και Επαφρόδιτος οι Απόστολοι εκ των 70 , Σωφρόνιος και Δαμιανός Επίσκοποι Κύπρου, Αέρος ο Αρχιεπίσκοπος. Διαβάστε, επί πλέον, το Ευαγγέλιο της ημέρας, όπως ακριβώς υπάρχει στο πρωτότυπο, σε νεοελληνική απόδοση του μεγάλου πανεπιστημιακού μας δασκάλου και θεολόγου Παν. Ν. Τρεμπέλα.
 
Ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία είναι δύο ράγες της Ιστορίας πάνω στις οποίες κινείται το όχημα του Ελληνο-Χριστιανικού Πολιτισμού σε μια ατέρμονη πορεία προς την αιωνιότητα!... Λαός που περιφρονεί τις πέτρες και τα χαρτιά του είναι καταδικασμένος ν’ αυτοκτονήσει!..
 
Συνεντεύξεις του Άγγελου Σακκέτου, ως καταστάλαγμα μιας δημοσιογραφικής πορείας 35 περίπου ετών!... Ένας αγώνας δρόμου για την αναζήτηση της αλήθειας και μόνον της αλήθειας.. Την "αληθινής αλήθειας", όπως μάθαμε να λέμε στην δική μας Ελληνική Δημοσιογραφία!..
 
Διαλέξεις και Ομιλίες, έτσι όπως ακριβώς εδόθησαν στο παρελθόν σε διάφορα Πνευματικά Κέντρα, Συλλόγους, Σωματεία και διάφορα Ιδρύματα των Αθηνών ή της Περιφέρειας, ιδίως για θέματα σχέσεων Ελληνισμού και Ορθοδοξίας!..
 
Θύμησες και αναμνήσεις!... Νοσταλγικές ιστορίες, που φαντάζουν σήμερα σαν παραμύθι!.. Εκπληκτικές εμπειρίες και διηγήματα ή αφηγήσεις από διάφορους ανθρώπους, που έζησα ή γνώρισα στο διάβα της ζωής μου!.. Όλα εκείνα τα γεγονότα, που πέρασαν από τη φτωχική μου ζωή, ιδίως στο χωριό μου!
Αναζήτηση
Search
Newsletter
Για να λαμβάνετε newsletter παρακαλώ στείλτε μας το email σας!

Είσοδος χρηστών