Κατηγορίες

Από Θεού άρξασθαι!..

Από Θεού άρξασθαι!..

Διαβάστε σήμερα το Ευαγγέλιον της Ημέρας, έτσι όπως ακριβώς υπάρχει μέσα στην Αγία Γραφή (εν προκειμένω στην Καινή Διαθήκη), αλλά και τη νεοελληνική του απόδοση από τον μεγάλο Έλληνα πανεπιστημιακό δάσκαλο και θεολόγο Παναγιώτη Ν. Τρεμπέλα.

 • Από Θεού Άρξασθαι!..
  Από Θεού Άρξασθαι!..
  Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016: Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη διαφόρων αγίων και οσίων καθώς και ορισμένα θρησκευτικά γεγονότα, όπως αναγράφονται στη συνέχεια: Αμβρόσιος Επίσκοπος Μεδιολάνων , Αθηνόδωρος ο Μάρτυρας , Νεόφυτος ο Μάρτυρας , Δομέτιος ο Μάρτυρας , Ισίδωρος, Ακεψιμάς και Λέων οι Μάρτυρες , Αμμούν «ο της Νιτρίας» , Γάιος και Γαιανός οι Μάρτυρες , 300 Μάρτυρες που μαρτύρησαν στην Αφρική , Ορθόδοξοι Μάρτυρες που κάηκαν μέσα σε Ναό , δύο Μάρτυρες ιερείς , 60 Μάρτυρες ιερείς , Ορθόδοξη Γυναίκα η Μάρτυς, Ιγνάτιος , Παύλος ο Υποτακτικός , Πρίσκος ο Μάρτυρας , Μαρτίνος ο Μάρτυρας , Νικόλαος ο Μάρτυρας , Εγκαίνια Ναού Υπεραγίας Θεοτόκου εν τοις Κουράτορος , Γρηγόριος ο Ησυχαστής , Ιωάννης ο Νηστευτής ο εν τω Σπηλαίω (Ρώσος) , Γεράσιμος ο εξ Ευρίπου (Ευβοίας) , Τυχικός ο Απόστολος. Διαβάστε, επί πλέον, το Ευαγγέλιο της ημέρας, όπως ακριβώς υπάρχει στο πρωτότυπο, σε νεοελληνική απόδοση του μεγάλου πανεπιστημιακού μας δασκάλου και θεολόγου Παν. Ν. Τρεμπέλα.
 • Από Θεού Άρξασθαι!..
  Από Θεού Άρξασθαι!..
  Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016: Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη διαφόρων αγίων και οσίων καθώς και ορισμένα θρησκευτικά γεγονότα, όπως αναγράφονται στη συνέχεια: Νικόλαος ο Θαυματουργός Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λυκίας , Νισέρ , Αέρος ο Επίσκοπος , Νικόλαος ο Νεομάρτυρας ο Καραμάνος η Κασσέτης , Αντώνιος ο Θαυματουργός ο Νέος ο εν Σιήσκω (Ρώσος) , Νείλος ο Θαυματουργός ο Νέος ο εν τη νήσω Στολοβνόε εν τη λίμνη Σεληγέρα (Ρώσος). Διαβάστε, επί πλέον, το Ευαγγέλιο της ημέρας, όπως ακριβώς υπάρχει στο πρωτότυπο, σε νεοελληνική απόδοση του μεγάλου πανεπιστημιακού μας δασκάλου και θεολόγου Παν. Ν. Τρεμπέλα.
 • Από Θεού Άρξασθαι!..
  Από Θεού Άρξασθαι!..
  Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016: Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη διαφόρων αγίων και οσίων καθώς και ορισμένα θρησκευτικά γεγονότα, όπως αναγράφονται στη συνέχεια: Σάββας ο Ηγιασμένος , Αναστάσιος ο Μάρτυρας , Γράτος , Διογένης ο Μάρτυρας , Αβέρκιος ο Μάρτυρας , Νόννος , Νεκτάριος ο Αθωνίτης , Φιλόθεος ο Καρεώτης , Οσιομάρτυρες του Αγίου Όρους, Νιζέριος (Λουξεμβούργιος). Διαβάστε, επί πλέον, το Ευαγγέλιο της ημέρας, όπως ακριβώς υπάρχει στο πρωτότυπο, σε νεοελληνική απόδοση του μεγάλου πανεπιστημιακού μας δασκάλου και θεολόγου Παν. Ν. Τρεμπέλα.
 • Από Θεού Άρξασθαι!..
  Από Θεού Άρξασθαι!..
  Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016: Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη διαφόρων αγίων και οσίων καθώς και ορισμένα θρησκευτικά γεγονότα, όπως αναγράφονται στη συνέχεια: Βαρβάρα η Μεγαλομάρτυς , Ιωάννης ο Δαμασκηνός , Ιωάννης ο Θαυματουργός Επίσκοπος Πολυβότου , Ιουλιανή η Μάρτυς , Χριστόδουλος και Χριστοδούλη οι Μάρτυρες , των Δώδεκα Προφητών , Σεραφείμ ο Νέος Ιερομάρτυρας , Κασσιανός ο Μάρτυρας , Κρύσπος ο Απόστολος εκ των 70 , Δαμάσος (Πορτογάλος). Διαβάστε, επί πλέον, το Ευαγγέλιο της ημέρας, όπως ακριβώς υπάρχει στο πρωτότυπο, σε νεοελληνική απόδοση του μεγάλου πανεπιστημιακού μας δασκάλου και θεολόγου Παν. Ν. Τρεμπέλα.
 • Από Θεού Άρξασθαι!..
  Από Θεού Άρξασθαι!..
  Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016: Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη διαφόρων αγίων και οσίων καθώς και ορισμένα θρησκευτικά γεγονότα, όπως αναγράφονται στη συνέχεια: Σοφονίας , Θεόδωρος ο Ιερομόναχος Αρχιεπίσκοπος Αλεξανδρείας , Θεόδουλος ο Κύπριος , Θεόδουλος ο από Επάρχων , Ιωάννης ο Ησυχαστής, Επίσκοπος Κολωνίας , Αγάπιος, Σελεύκος, Μάμας, Ινδής, Δόμνα, Γλυκέριος και 40 Μάρτυρες εν Σοφιαναίς , Γαβριήλ ο Ιερομάρτυρας Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως , Αγγελής ο Νεομάρτυρας γιατρός από το Άργος , Birinus (Άγγλος). Διαβάστε, επί πλέον, το Ευαγγέλιο της ημέρας, όπως ακριβώς υπάρχει στο πρωτότυπο, σε νεοελληνική απόδοση του μεγάλου πανεπιστημιακού μας δασκάλου και θεολόγου Παν. Ν. Τρεμπέλα.
 • Από Θεού Άρξασθαι!..
  Από Θεού Άρξασθαι!..
  Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016: Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη διαφόρων αγίων και οσίων καθώς και ορισμένα θρησκευτικά γεγονότα, όπως αναγράφονται στη συνέχεια: Αββακούμ , Ιωάννης, Ηρακλείμων, Ανδρέας και Θεόφιλος οι Ερημίτες , Μυρώπη η Μερόπη η Μάρτυς , Άβιβος ο Μάρτυρας ο νέος , Μωϋσής (η Μωσής) ο Ομολογητής , Κύριλλος ο Φιλεώτης , Αθανάσιος ο Έγκλειστος ο εν τω Σπηλαίω (Ρώσος) , Αββακούμ ο ασκητής , Ισίδωρος , Πορφύριος ο Θαυματουργός ο Καυσοκαλυβίτης. Διαβάστε, επί πλέον, το Ευαγγέλιο της ημέρας, όπως ακριβώς υπάρχει στο πρωτότυπο, σε νεοελληνική απόδοση του μεγάλου πανεπιστημιακού μας δασκάλου και θεολόγου Παν. Ν. Τρεμπέλα.
 • Από Θεού Άρξασθαι!..
  Από Θεού Άρξασθαι!..
  Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου 2016: Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη διαφόρων αγίων και οσίων καθώς και ορισμένα θρησκευτικά γεγονότα, όπως αναγράφονται στη συνέχεια: Ναούμ , Φιλάρετος ο Ελεήμων , Ανανίας ο Μάρτυρας , Θεόκλητος ο Θαυματουργός Αρχιεπίσκοπος Λακεδαιμόνιας , Αντώνιος ο Νέος , Ονήσιμος Αρχιεπίσκοπος Εφέσου , Ανανίας και Σολόχων Αρχιεπίσκοποι Εφέσου , Εγκαίνια Ναού Αγίου Τρύφωνα πλησίον της Αγίας Ειρήνης, αρχαίας και νέας. Διαβάστε, επί πλέον, το Ευαγγέλιο της ημέρας, όπως ακριβώς υπάρχει στο πρωτότυπο, σε νεοελληνική απόδοση του μεγάλου πανεπιστημιακού μας δασκάλου και θεολόγου Παν. Ν. Τρεμπέλα.
 • Από Θεού Άρξασθαι!..
  Από Θεού Άρξασθαι!..
  Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016: Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη διαφόρων αγίων και οσίων καθώς και ορισμένα θρησκευτικά γεγονότα, όπως αναγράφονται στη συνέχεια: Ανδρέας ο Απόστολος ο Πρωτόκλητος , Φρουμέντιος Αρχιεπίσκοπος Αβησσυνίας (Αιθιοπίας) , Αλέξανδρος Μηθύμνης. Διαβάστε, επί πλέον, το Ευαγγέλιο της ημέρας, όπως ακριβώς υπάρχει στο πρωτότυπο, σε νεοελληνική απόδοση του μεγάλου πανεπιστημιακού μας δασκάλου και θεολόγου Παν. Ν. Τρεμπέλα.
 
Ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία είναι δύο ράγες της Ιστορίας πάνω στις οποίες κινείται το όχημα του Ελληνο-Χριστιανικού Πολιτισμού σε μια ατέρμονη πορεία προς την αιωνιότητα!... Λαός που περιφρονεί τις πέτρες και τα χαρτιά του είναι καταδικασμένος ν’ αυτοκτονήσει!..
 
Συνεντεύξεις του Άγγελου Σακκέτου, ως καταστάλαγμα μιας δημοσιογραφικής πορείας 35 περίπου ετών!... Ένας αγώνας δρόμου για την αναζήτηση της αλήθειας και μόνον της αλήθειας.. Την "αληθινής αλήθειας", όπως μάθαμε να λέμε στην δική μας Ελληνική Δημοσιογραφία!..
 
Διαλέξεις και Ομιλίες, έτσι όπως ακριβώς εδόθησαν στο παρελθόν σε διάφορα Πνευματικά Κέντρα, Συλλόγους, Σωματεία και διάφορα Ιδρύματα των Αθηνών ή της Περιφέρειας, ιδίως για θέματα σχέσεων Ελληνισμού και Ορθοδοξίας!..
 
Θύμησες και αναμνήσεις!... Νοσταλγικές ιστορίες, που φαντάζουν σήμερα σαν παραμύθι!.. Εκπληκτικές εμπειρίες και διηγήματα ή αφηγήσεις από διάφορους ανθρώπους, που έζησα ή γνώρισα στο διάβα της ζωής μου!.. Όλα εκείνα τα γεγονότα, που πέρασαν από τη φτωχική μου ζωή, ιδίως στο χωριό μου!
Αναζήτηση
Search
Newsletter
Για να λαμβάνετε newsletter παρακαλώ στείλτε μας το email σας!

Είσοδος χρηστών