Κατηγορίες

Από Θεού άρξασθαι!..

Από Θεού άρξασθαι!..

Διαβάστε σήμερα το Ευαγγέλιον της Ημέρας, έτσι όπως ακριβώς υπάρχει μέσα στην Αγία Γραφή (εν προκειμένω στην Καινή Διαθήκη), αλλά και τη νεοελληνική του απόδοση από τον μεγάλο Έλληνα πανεπιστημιακό δάσκαλο και θεολόγο Παναγιώτη Ν. Τρεμπέλα.

 • Από Θεού Άρξασθαι!..
  Από Θεού Άρξασθαι!..
  Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016: Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη διαφόρων αγίων και οσίων καθώς και ορισμένα θρησκευτικά γεγονότα, όπως αναγράφονται στη συνέχεια: Τα Εισόδια της Θεοτόκου , Σωζόμενος , Προκόπιος ο διά Χριστόν Σαλός της Βιάτκα (Ρώσος). Διαβάστε, επί πλέον, το Ευαγγέλιο της ημέρας, όπως ακριβώς υπάρχει στο πρωτότυπο, σε νεοελληνική απόδοση του μεγάλου πανεπιστημιακού μας δασκάλου και θεολόγου Παν. Ν. Τρεμπέλα.
 • Από Θεού Άρξασθαι!..
  Από Θεού Άρξασθαι!..
  Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2016: Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη διαφόρων αγίων και οσίων καθώς και ορισμένα θρησκευτικά γεγονότα, όπως αναγράφονται στη συνέχεια: Προεόρτια Εισοδίων Υπεραγίας Θεοτόκου , Γρηγόριος ο Δεκαπολίτης , Πρόκλος Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως , Δάσιος ο Μάρτυρας , Νιρσάς και Ιωσήφ , Ισαάκιος, Ιωάννης, Σαβώριος, Ωνάμ, Παππίας και (άλλος) Ισαάκιος οι Μάρτυρες , Ιωάννης , Γειδαζέτ (η Γαισαδέτ η Βοηθαζάτ), Σασάνης (η Σωσάννης), Νοηλμάρης και Ζαρουαντίνης οι Μάρτυρες , Θέκλα, Βαουθά, Δενάχις (η Δινάχ), Τεντούς, Μάμα, Μαλοχία, Άννα, Νάνα, Άστη και Μαλάχ οι Παρθενομάρτυρες , Ευστάθιος, Θεσπέσιος και Ανατόλιος οι Μάρτυρες , Θεόκτιστος ο Ομολογητής , Σωζόμενος , Βάσσος ο Μάρτυρας και οι συν αυτώ 42 Μάρτυρες στην Ηράκλειά της Θράκης , Edmund (Βρετανός). Διαβάστε, επί πλέον, το Ευαγγέλιο της ημέρας, όπως ακριβώς υπάρχει στο πρωτότυπο, σε νεοελληνική απόδοση του μεγάλου πανεπιστημιακού μας δασκάλου και θεολόγου Παν. Ν. Τρεμπέλα.
 • Από Θεού Άρξασθαι!..
  Από Θεού Άρξασθαι!..
  Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2016: Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη διαφόρων αγίων και οσίων καθώς και ορισμένα θρησκευτικά γεγονότα, όπως αναγράφονται στη συνέχεια: Αβδίας η Οβδιού η Αβδιού , Βαρλαάμ , Άζης , 150 Μάρτυρες Στρατιώτες , Μάνα και Θυγατέρα , 12 Μάρτυρες Στρατιώτες , Αγάπιος , Ηλιόδωρος ο Μάρτυρας , Άνθιμος, Θαλλελαίος, Χριστόφορος, Ευφημία συν τα παιδιά τους και Παγχάριος οι Μάρτυρες , Βαρλαάμ ηγούμενος του Σπηλαίου (Ρώσος, † 1065) , Σίμων , Ιλαρίων ο Ίβηρ, ο εν Θεσσαλονίκη. Διαβάστε, επί πλέον, το Ευαγγέλιο της ημέρας, όπως ακριβώς υπάρχει στο πρωτότυπο, σε νεοελληνική απόδοση του μεγάλου πανεπιστημιακού μας δασκάλου και θεολόγου Παν. Ν. Τρεμπέλα.
 • Από Θεού Άρξασθαι!..
  Από Θεού Άρξασθαι!..
  Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016: Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη διαφόρων αγίων και οσίων καθώς και ορισμένα θρησκευτικά γεγονότα, όπως αναγράφονται στη συνέχεια: Πλάτωνας , Ρωμανός , Νήπιο , Ρωμανός ο Μάρτυρας από την Παλαιστίνη , Ζακχαίος και Αλφαίος , Βασίλειος , Αναστάσιος ο Νεομάρτυρας. Διαβάστε, επί πλέον, το Ευαγγέλιο της ημέρας, όπως ακριβώς υπάρχει στο πρωτότυπο, σε νεοελληνική απόδοση του μεγάλου πανεπιστημιακού μας δασκάλου και θεολόγου Παν. Ν. Τρεμπέλα.
 • Από Θεού Άρξασθαι!..
  Από Θεού Άρξασθαι!..
  Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016: Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη διαφόρων αγίων και οσίων καθώς και ορισμένα θρησκευτικά γεγονότα, όπως αναγράφονται στη συνέχεια: Γρηγόριος ο Θαυματουργός ο Νεοκαισαρείας , Λάζαρος ο Ζωγράφος , Ζαχαρίας και Ιωάννης , Λογγίνος , Γεννάδιος και Μάξιμος Πατριάρχες Κωνσταντινουπόλεως , Γεννάδιος ο Βατοπαιδινός , Ιουστίνος , Σακ ο Πέρσης , Ιωάννης ο Δερμοκαίτης , Νίκων ο Θαυματουργός μαθητής του Αγίου Σεργίου (Ρώσος, † 1427 μ.Χ.) , Hilda (Βρεταννίδα). Διαβάστε, επί πλέον, το Ευαγγέλιο της ημέρας, όπως ακριβώς υπάρχει στο πρωτότυπο, σε νεοελληνική απόδοση του μεγάλου πανεπιστημιακού μας δασκάλου και θεολόγου Παν. Ν. Τρεμπέλα.
 • Από Θεού Άρξασθαι!..
  Από Θεού Άρξασθαι!..
  Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016: Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη διαφόρων αγίων και οσίων καθώς και ορισμένα θρησκευτικά γεγονότα, όπως αναγράφονται στη συνέχεια: Ματθαίος ο Απόστολος και Ευαγγελιστής , Ιφιγένεια. Διαβάστε, επί πλέον, το Ευαγγέλιο της ημέρας, όπως ακριβώς υπάρχει στο πρωτότυπο, σε νεοελληνική απόδοση του μεγάλου πανεπιστημιακού μας δασκάλου και θεολόγου Παν. Ν. Τρεμπέλα.
 • Από Θεού Άρξασθαι!..
  Από Θεού Άρξασθαι!..
  Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016: Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη διαφόρων αγίων και οσίων καθώς και ορισμένα θρησκευτικά γεγονότα, όπως αναγράφονται στη συνέχεια: Γουρίας, Σαμωνάς και Άβιβος οι Ομολογητές , Κυντίων (η Κυντιρίων η Κυντιανός η Κυντιριανός) Επίσκοπος Σελευκείας , των ευσεβών βασιλέων Ιουστίνου και Θεοδώρας , Ελπίδιος, Μάρκελλος και Ευστόχιος οι Μάρτυρες , Δημήτριος ο Μάρτυρας , Ευψύχιος, Νέαρχος και Καρτέριος οι Μάρτυρες , Παίσιος Βελιτσκόφσκυ (Ρώσος). Διαβάστε, επί πλέον, το Ευαγγέλιο της ημέρας, όπως ακριβώς υπάρχει στο πρωτότυπο, σε νεοελληνική απόδοση του μεγάλου πανεπιστημιακού μας δασκάλου και θεολόγου Παν. Ν. Τρεμπέλα.
 • Από Θεού Άρξασθαι!..
  Από Θεού Άρξασθαι!..
  Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016: Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη διαφόρων αγίων και οσίων καθώς και ορισμένα θρησκευτικά γεγονότα, όπως αναγράφονται στη συνέχεια: Φίλιππος ο Απόστολος , Στάχυς Επίσκοπος Ιεραπολεως , Γρηγόριος ο Παλαμάς ο Θαυματουργός Αρχιεπίσκοπος Θεσσαλονίκης , Θωμάς Β’ ο νέος, Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως , Κωνσταντίνος ο Νεομάρτυρας ο Υδραίος , Παντελεήμων ο Νεομάρτυρας εν Κρήτη , Ευφημιανός ο Θαυματουργός , Dubritius (Ουαλός). Διαβάστε, επί πλέον, το Ευαγγέλιο της ημέρας, όπως ακριβώς υπάρχει στο πρωτότυπο, σε νεοελληνική απόδοση του μεγάλου πανεπιστημιακού μας δασκάλου και θεολόγου Παν. Ν. Τρεμπέλα.
 
Ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία είναι δύο ράγες της Ιστορίας πάνω στις οποίες κινείται το όχημα του Ελληνο-Χριστιανικού Πολιτισμού σε μια ατέρμονη πορεία προς την αιωνιότητα!... Λαός που περιφρονεί τις πέτρες και τα χαρτιά του είναι καταδικασμένος ν’ αυτοκτονήσει!..
 
Συνεντεύξεις του Άγγελου Σακκέτου, ως καταστάλαγμα μιας δημοσιογραφικής πορείας 35 περίπου ετών!... Ένας αγώνας δρόμου για την αναζήτηση της αλήθειας και μόνον της αλήθειας.. Την "αληθινής αλήθειας", όπως μάθαμε να λέμε στην δική μας Ελληνική Δημοσιογραφία!..
 
Διαλέξεις και Ομιλίες, έτσι όπως ακριβώς εδόθησαν στο παρελθόν σε διάφορα Πνευματικά Κέντρα, Συλλόγους, Σωματεία και διάφορα Ιδρύματα των Αθηνών ή της Περιφέρειας, ιδίως για θέματα σχέσεων Ελληνισμού και Ορθοδοξίας!..
 
Θύμησες και αναμνήσεις!... Νοσταλγικές ιστορίες, που φαντάζουν σήμερα σαν παραμύθι!.. Εκπληκτικές εμπειρίες και διηγήματα ή αφηγήσεις από διάφορους ανθρώπους, που έζησα ή γνώρισα στο διάβα της ζωής μου!.. Όλα εκείνα τα γεγονότα, που πέρασαν από τη φτωχική μου ζωή, ιδίως στο χωριό μου!
Αναζήτηση
Search
Newsletter
Για να λαμβάνετε newsletter παρακαλώ στείλτε μας το email σας!

Είσοδος χρηστών