Κατηγορίες

Ο Λόγος του Θεού!..

Ο Λόγος του Θεού!..

Μια κατηγορία αφιερωμένη στους εορτάζοντες Αγίους της Ημέρας, τους Οσίους και τους Μάρτυρες της Ορθοδοξίας μας, οι οποίοι είχαν την αρετή και το θείο χάρισμα όχι απλώς να είναι αφοσιωμένοι με την σκληρή δοκιμασία της ασκητικής ζωής στον Ένα και Μοναδικό Θεό, τον Ιησού Χριστό, αλλά και να υπερασπίζονται μετά πάθους την πίστη τους, σύμφωνα με τον Συναξαριστή της επίσημης ιστοσελίδας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

 • Εορτάζοντες Άγιοι της 25ης Ιουλίου!
  Εορτάζοντες Άγιοι της 25ης Ιουλίου!
  Από την Εκκλησία μας σήμερα τιμώνται οι Άγιοι: Η Κοίμηση της Αγίας Άννας Μητέρας της Υπεραγίας Θεοτόκου , Ε’ Οικουμενικής Συνόδου , Ολυμπιάδα η Διακόνισσα , Ευπραξία , Σάκτος (η Σάγκτος), Ματούρος, Άτταλος και Βλανδίνα οι Μάρτυρες , Μακάριος Ζελτοβόδας ο Θαυματουργός (Ρώσος) , Ηλίας Αρχιεπίσκοπος Θεσσαλονίκης. Σήμερα Εορτάζουν τα Ονόματα: Ευπραξία
 • Εορτάζοντες Άγιοι της 24ης Ιουλίου!..
  Εορτάζοντες Άγιοι της 24ης Ιουλίου!..
  Από την Εκκλησία μας σήμερα τιμώνται οι Άγιοι: Χριστίνα η Μεγαλομάρτυς , Καπίτων ο Μάρτυρας , Υμεναίος ο Μάρτυρας , Ερμογένης ο Μάρτυρας , Σαλομπτίνος , Αθανάσιος ο Μάρτυρας από την Κίο , Μπορίσος και Γλιέβος οι Μάρτυρες (Ρώσοι) , Συμεών ο Νεοφανής , Αθηναγόρας ο Αθηναίος, ο Απολογητής , Θεόφιλος ο Νεομάρτυρας , Ιλαρίων του Τβάλι. Σήμερα Εορτάζουν τα Ονόματα: Χριστίνα.
 • Εορτάζοντες Άγιοι της 23ης Ιουλίου!
  Εορτάζοντες Άγιοι της 23ης Ιουλίου!
  Από την Εκκλησία μας σήμερα τιμώνται οι Άγιοι: Πελαγία η Τηνία, Φωκάς ο Μάρτυρας , Ιεζεκιήλ , Απολλινάριος Επίσκοπος Ραβέννας , Βιτάλιος ο Μάρτυρας , Απολλώνιος ο Ιερομάρτυρας Επίσκοπος Ρώμης , Μάρτυρες που θανατώθηκαν από τους Βουλγάρους , Επτά Μάρτυρες που μαρτύρησαν στην Καρθαγένη (κατ’ άλλους στη Χαλδία (Χαλκηδόνα)), Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή εν τοις Ολύμπου πλησίον του Αγίου Θωμά , Εγκαίνια Ναού Αρχιστρατήγου Μιχαήλ «εν Σκάλλαις» (ή Χάλλαις) , Άννα η εν τω Λευκαδίω (ή Λευκάτη) , Συμεών ο διά Χριστόν Σαλός της Εμμέσας (Ρώσος) , Θύρσος , Θεόφιλος ο Νεομάρτυρας.
 • Εορτάζοντες Άγιοι της 22ας Ιουλίου!..
  Εορτάζοντες Άγιοι της 22ας Ιουλίου!..
  Από την Εκκλησία μας σήμερα τιμώνται οι Άγιοι: Μαρία η Μαγδαληνή η μυροφόρος και Ισαπόστολος , Μαρκέλλα η Παρθενομάρτυς , Πομπιανός ο Μάρτυρας , Μενέλαος. Σήμερα Εορτάζουν τα Ονόματα: Μαγδαληνή , Μαρκέλλα , Μενέλαος.
 •  Εορτάζοντες Άγιοι της 21ης Ιουλίου!
  Εορτάζοντες Άγιοι της 21ης Ιουλίου!
  Από την Εκκλησία μας σήμερα τιμώνται οι Άγιοι: Συμεών και Ιωάννης , τρεις Μάρτυρες οι εν Μελιτινή , Ιούστος και Ματθαίος , Ευγένιος ο Μάρτυρας , Θεόδωρος και Γεώργιος , Θεόφιλος, Τρόφιμος και άλλοι 13 Μάρτυρες , Αγίου Ακακίου Μάρτυρος εν τω Επτασκάλω , Αγίου Ελευθερίου πλησίον του Ξηρολόφου (ίσως του Κουβικουλαρίου) , Υπεραγίας Θεοτόκου εν τοις Αρματίου , Παρθένιος Επίσκοπος Ραδοβυσδίου , Ονούφριος ο σιωπηλός εν τω Σπηλαίω (Ρώσος) , Μανουήλ αυτοκράτωρ Κωνσταντινουπόλεως , Βίκτωρ ο Στρατιώτης , Μελέτιος ο Ιερομάρτυρας και Εθνομάρτυρας, Επίσκοπος Κίτρους, εν Θεσσαλονίκη.
 •  Εορτάζοντες Άγιοι της 20ής Ιουλίου!
  Εορτάζοντες Άγιοι της 20ής Ιουλίου!
  Από την Εκκλησία μας σήμερα τιμώνται οι Άγιοι: Ο Προφήτης Ηλίας , Εγκαίνια Ναού του Τιμίου Προδρόμου της Μονής Στουδίου. Σήμερα Εορτάζουν τα Ονόματα: Ηλίας.
 •  Εορτάζοντες Άγιοι της 19ης Ιουλίου!
  Εορτάζοντες Άγιοι της 19ης Ιουλίου!
  Από την Εκκλησία μας σήμερα τιμώνται οι Άγιοι: Μακρίνα Αδελφή του Μ. Βασιλείου , Δίος , Τέσσερις συνασκητές (κατ’ άλλους 40), Θεόδωρος ο Σαββαίτης , Αββάς Διοκλής , Γρηγόριος ο νέος Ομολογητής Επίσκοπος Πανήδου , Μιχαήλ.
 • Εορτάζοντες Άγιοι της 18ης Ιουλίου!
  Εορτάζοντες Άγιοι της 18ης Ιουλίου!
  Από την Εκκλησία μας σήμερα τιμώνται οι Άγιοι: Αιμιλιανός ο Μάρτυρας , Παύλος, Ουαλεντίνη και Θέη (η Θόη) οι Μάρτυρες , Υάκινθος ο Μάρτυρας από την Αμάστριδα , Μάρκελλος ο Μάρτυρας , Δάσιος και Μάρων οι Μάρτυρες , Παμβώ , Αθανάσιος ο Ρωμαίος Συγκλητικός, ο εν Κλύσματι , Βαρλαάμ ο αναχωρητής κοντά στην Αντιόχεια , Στέφανος Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως , Ιωάννης Μητροπολίτης Χαλκηδόνος, Εγκαίνια Ναού της Θεοτόκου εν τοις Καλλιστράτου , Οσίου Λαζάρου του Γαλησιώτου , Ιωάννης του Πολύτλα ο έγκλειστος ο εν Κιέβω σπηλαίου (Ρώσος) , Ονησιφόρος, Παμμέγιστος, Παμφοδίτης, Παφνούτιος, Πηγών, Πολέμιος, Σωζόμενος, Σωτήριχος και Φώτιος.
 
Ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία είναι δύο ράγες της Ιστορίας πάνω στις οποίες κινείται το όχημα του Ελληνο-Χριστιανικού Πολιτισμού σε μια ατέρμονη πορεία προς την αιωνιότητα!... Λαός που περιφρονεί τις πέτρες και τα χαρτιά του είναι καταδικασμένος ν’ αυτοκτονήσει!..
 
Συνεντεύξεις του Άγγελου Σακκέτου, ως καταστάλαγμα μιας δημοσιογραφικής πορείας 35 περίπου ετών!... Ένας αγώνας δρόμου για την αναζήτηση της αλήθειας και μόνον της αλήθειας.. Την "αληθινής αλήθειας", όπως μάθαμε να λέμε στην δική μας Ελληνική Δημοσιογραφία!..
 
Διαλέξεις και Ομιλίες, έτσι όπως ακριβώς εδόθησαν στο παρελθόν σε διάφορα Πνευματικά Κέντρα, Συλλόγους, Σωματεία και διάφορα Ιδρύματα των Αθηνών ή της Περιφέρειας, ιδίως για θέματα σχέσεων Ελληνισμού και Ορθοδοξίας!..
 
Θύμησες και αναμνήσεις!... Νοσταλγικές ιστορίες, που φαντάζουν σήμερα σαν παραμύθι!.. Εκπληκτικές εμπειρίες και διηγήματα ή αφηγήσεις από διάφορους ανθρώπους, που έζησα ή γνώρισα στο διάβα της ζωής μου!.. Όλα εκείνα τα γεγονότα, που πέρασαν από τη φτωχική μου ζωή, ιδίως στο χωριό μου!
Αναζήτηση
Search
Newsletter
Για να λαμβάνετε newsletter παρακαλώ στείλτε μας το email σας!

Είσοδος χρηστών