Κατηγορίες

Ο Λόγος του Θεού!..

Ο Λόγος του Θεού!..

Μια κατηγορία αφιερωμένη στους εορτάζοντες Αγίους της Ημέρας, τους Οσίους και τους Μάρτυρες της Ορθοδοξίας μας, οι οποίοι είχαν την αρετή και το θείο χάρισμα όχι απλώς να είναι αφοσιωμένοι με την σκληρή δοκιμασία της ασκητικής ζωής στον Ένα και Μοναδικό Θεό, τον Ιησού Χριστό, αλλά και να υπερασπίζονται μετά πάθους την πίστη τους, σύμφωνα με τον Συναξαριστή της επίσημης ιστοσελίδας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

 • Εορτάζοντες Άγιοι της 24ης Σεπτεμβρίου!
  Εορτάζοντες Άγιοι της 24ης Σεπτεμβρίου!
  Σήμερα τιμούνται οι Άγιοι: Θέκλα η Ισαπόστολος , Κόπρις , Θαύματος της Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας της Μυρτιδιωτίσσης , Πέρση (η Περσίδα) , Σιλουανός ο Αγιορείτης. Σήμερα Εορτάζουν τα Ονόματα: Θέκλα , Μυρτώ.
 • Εορτάζοντες Άγιοι της 23ης Σεπτεμβρίου!
  Εορτάζοντες Άγιοι της 23ης Σεπτεμβρίου!
  Από την Εκκλησία μας σήμερα τιμούνται οι Άγιοι: Σύλληψις του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννη , Ανδρέας ο Μάρτυρας , Ιωάννης με τα δυό παιδιά του, Πέτρο και Αντώνιο (ή Αντωνίνο) , Ραΐς η παρθένος , Ξανθίππη και Πολυξένη , Νικόλαος ο Νεομάρτυρας ο παντοπώλης εκ Καρπενησιου , Ιωάννης ο Νεομάρτυρας ο εκ Μουσουλμάνων , Γρηγόριος ο Εθνοιερομάρτυρας, Μητροπολίτης Άργους , Adamnan (Σκωτσέζος). Σήμερα Εορτάζουν τα Ονόματα: Ξανθίππη, Πολυξένη
 • Εορτάζοντες Άγιοι της 22ας Σεπτεμβρίου!
  Εορτάζοντες Άγιοι της 22ας Σεπτεμβρίου!
  Από την Εκκλησία μας σήμερα εορτάζουν οι Άγιοι: Φωκάς ο Ιερομάρτυρας ο Θαυματουργός , Φωκάς ο κηπουρός , Ισαάκ και Μαρτίνος οι Μάρτυρες , Κοσμάς ο Ζωγραφίτης , 26 Οσιομάρτυρες Ζωγραφίτες , Παρασκευή η διά Χριστόν Σαλή του Σάρωφ – Ντιβίγιεβο. Σήμερα Εορτάζουν τα Ονόματα: Φωκάς
 • Εορτάζοντες Άγιοι της 21ης Σεπτεμβρίου!
  Εορτάζοντες Άγιοι της 21ης Σεπτεμβρίου!
  Από την Εκκλησία μας σήμερα τιμώνται οι Άγιοι: Κοδράτος ο Απόστολος ο εν Μαγνησία , Ιωνάς , Ιωνάς ο Σαβαίτης , Ευσέβιος ο Μάρτυρας , Ευσέβιος, Νέσταβος, Ζήνων, Νέστωρ και Βούσιρις οι Μάρτυρες , Ισαάκιος (η Ακάκιος) Επίσκοπος Κύπρου, Πρίσκος ο Μάρτυρας , 6 Μάρτυρες , Βάσσα , Δημήτριος Μητροπολίτης Ροστοβίας (Ρώσος).
 • Εορτάζοντες Άγιοι της 20ής Σεπτεμβρίου!
  Εορτάζοντες Άγιοι της 20ής Σεπτεμβρίου!
  Από την Εκκλησία μας σήμερα τιμώνται οι Άγιοι: Ευστάθιος και οι συν αυτώ , Υπάτιος και Ανδρέας οι Ομολογητές , Μάξιμος, Ευπρέπιος, Αναστάσιος, Θεόδωρος και Αναστάσιος (άλλος) οι Ομολογητές , Αρτεμίδωρος και Θαλός οι Μάρτυρες , Μελέτιος Επίσκοπος Κύπρου , Ιωάννης ο Αιγύπτιος και οι 40 συν αυτώ Μάρτυρες , Ιωάννης ο Θεοφόρος από την Κρήτη , Ευστάθιος ο Κατάφλωρος Αρχιεπίσκοπος Θεσσαλονίκης , Ιλαρίων ο Οσιομάρτυρας ο νέος από την Κρήτη. Σήμερα Εορτάζουν τα Ονόματα: Ευστάθιος, Ευσταθία.
 • Εορτάζοντες Άγιοι της 19ης Σεπτεμβρίου!
  Εορτάζοντες Άγιοι της 19ης Σεπτεμβρίου!
  Από την Εκκλησία μας σήμερα τιμώνται οι Άγιοι: Τρόφιμος, Σαββάτιος και Δορυμέδων.Και οι τρεις, μαρτύρησαν επί βασιλέως Πρόβου και διοικητού Αντιοχείας Ηλιοδώρου (278 μ.Χ.).
 •  Εορτάζοντες Άγιοι της 18ης Σεπτεμβρίου!..
  Εορτάζοντες Άγιοι της 18ης Σεπτεμβρίου!..
  Από την Εκκλησία μας σήμερα τιμώνται οι Άγιοι: Ευμένιος ο Θαυματουργός Επίσκοπος Γορτύνης , Σοφία και Ειρήνη οι Μάρτυρες, Αριάδνη , Κάστωρ , Ρωμύλος. Σήμερα Εορτάζουν τα Ονόματα: Αριάδνη.
 • Εορτάζοντες Άγιοι της 17ης Σεπτεμβρίου!
  Εορτάζοντες Άγιοι της 17ης Σεπτεμβρίου!
  Από την Εκκλησία μας σήμερα τιμώνται οι Άγιοι: Σοφία, Πίστη, Ελπίδα και Αγάπη , Αγαθόκλεια , Μάξιμος, Θεόδοτος και Ασκληπιοδότη οι Μάρτυρες , Λουκία και Γεμινιανός , Θεοδότη η Μάρτυς , Χαράλαμπος και Παντολέων και η συνοδεία τους , Πηλέας και Νείλος οι Ιερομάρτυρες και Επίσκοποι , Πατερμούθιος και Ηλίας οι ένδοξοι , 100 Μάρτυρες οι Αιγύπτιοι , 50 Μάρτυρες από την Παλαιστίνη , Ηρακλείδης και Μύρων Επίσκοποι Ταμάσου της Κύπρου , Αναστάσιος ο Θαυματουργός ο εν Κύπρω, Ευξίφιος. Σήμερα Εορτάζουν τα Ονόματα: Σοφία, Ελπίδα, Αγάπη , Αγαθόκλεια, Αγαθοκλής.
 
Ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία είναι δύο ράγες της Ιστορίας πάνω στις οποίες κινείται το όχημα του Ελληνο-Χριστιανικού Πολιτισμού σε μια ατέρμονη πορεία προς την αιωνιότητα!... Λαός που περιφρονεί τις πέτρες και τα χαρτιά του είναι καταδικασμένος ν’ αυτοκτονήσει!..
 
Συνεντεύξεις του Άγγελου Σακκέτου, ως καταστάλαγμα μιας δημοσιογραφικής πορείας 35 περίπου ετών!... Ένας αγώνας δρόμου για την αναζήτηση της αλήθειας και μόνον της αλήθειας.. Την "αληθινής αλήθειας", όπως μάθαμε να λέμε στην δική μας Ελληνική Δημοσιογραφία!..
 
Διαλέξεις και Ομιλίες, έτσι όπως ακριβώς εδόθησαν στο παρελθόν σε διάφορα Πνευματικά Κέντρα, Συλλόγους, Σωματεία και διάφορα Ιδρύματα των Αθηνών ή της Περιφέρειας, ιδίως για θέματα σχέσεων Ελληνισμού και Ορθοδοξίας!..
 
Θύμησες και αναμνήσεις!... Νοσταλγικές ιστορίες, που φαντάζουν σήμερα σαν παραμύθι!.. Εκπληκτικές εμπειρίες και διηγήματα ή αφηγήσεις από διάφορους ανθρώπους, που έζησα ή γνώρισα στο διάβα της ζωής μου!.. Όλα εκείνα τα γεγονότα, που πέρασαν από τη φτωχική μου ζωή, ιδίως στο χωριό μου!
Αναζήτηση
Search
Newsletter
Για να λαμβάνετε newsletter παρακαλώ στείλτε μας το email σας!

Είσοδος χρηστών