Κατηγορίες

Ο Λόγος του Θεού!..

Ο Λόγος του Θεού!..

Μια κατηγορία αφιερωμένη στους εορτάζοντες Αγίους της Ημέρας, τους Οσίους και τους Μάρτυρες της Ορθοδοξίας μας, οι οποίοι είχαν την αρετή και το θείο χάρισμα όχι απλώς να είναι αφοσιωμένοι με την σκληρή δοκιμασία της ασκητικής ζωής στον Ένα και Μοναδικό Θεό, τον Ιησού Χριστό, αλλά και να υπερασπίζονται μετά πάθους την πίστη τους, σύμφωνα με τον Συναξαριστή της επίσημης ιστοσελίδας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

 •  Εορτάζοντες Άγιοι της 27ης Μαΐου!..
  Εορτάζοντες Άγιοι της 27ης Μαΐου!..
  Σήμερα τιμώνται οι Άγιοι: Ελλάδιος ο Ιερομάρτυρας , Θεράπων ο Ιερομάρτυρας , Ρεστιτούτα η Μάρτυς και η συνοδεία αυτής , Ιούλιος ο Μάρτυρας ο Στρατηλάτης , Ευσεβιώτης ο Μάρτυρας , Αλύπιος ο Μάρτυρας , Ιουλιανή η Μάρτυς , Ευτρόπιος , Μελάνη η εξ Ουαλλίας , Ρανούλφος ο Μάρτυρας , Βεδέας ο Ομολογητής , Βασίλειος εκ Γεωργίας , Μιχαήλ εκ Γεωργίας , Αγίων Ιωνά, Φωτίου και Κυπριανού Μητροπολιτών Μόσχας , Φίλιππος Α’ Μητροπολίτης Μόσχας , Οσίου Νείλου του εκ Σομπένσκ , Λάζαρος του Πσκώφ , Θεράπων ηγούμενος της Λευκής Λίμνης , Θεράπων ηγούμενος της Μόνζας , Ηλίας , Ιωάννης ο Ρώσος , Ματθαίος εκ Ρωσίας.
 • Εορτάζοντες Άγιοι της 26ης Μαΐου!
  Εορτάζοντες Άγιοι της 26ης Μαΐου!
  Σήμερα τιμώνται οι Άγιοι: Αλφαίος και Κάρπος οι Απόστολοι εκ των Εβδομήκοντα , Αβέρκιος ο Μάρτυρας , Ελένη η Μάρτυς , Σιμίτριος ο Μάρτυρας και οι συν αυτώ , Ζαχαρίας ο Ιερομάρτυρας , Ελευθέριος Επίσκοπος Ρώμης , Φουγάτιος και Δαμιανός, Πρίσκος ο Μάρτυρας και η συνοδεία αυτού , Ιούλιος ο Μάρτυρας , Φηλικίσσιμος, Ηρακλής και Παυλίνος οι Μάρτυρες , Αυγουστίνος Αρχιεπίσκοπος Καντουαρίας , Συνέσιος , Γεώργιος ο Νεομάρτυρας εκ Βουλγαρίας , Οσίου Μακαρίου , Αλέξανδρος ο Νεομάρτυρας ο Δερβίσης.
 •  Εορτάζοντες Άγιοι της 25ης Μαΐου!..
  Εορτάζοντες Άγιοι της 25ης Μαΐου!..
  Σήμερα τιμώνται οι Άγιοι: τρίτης ευρέσεως της τιμίας κεφαλής του προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου , Η Ανάληψις του Κυρίου , Κελεστίνος ο Μάρτυρας , Ολβιανός , Διονύσιος Επίσκοπος Μιλάνου , Ζηνόβιος Επίσκοπος Φλωρεντίας , Μάξιμος και Βικτωρίνος οι Ιερομάρτυρες , Αλδέλμος Επίσκοπος Σέρμπορν, Σκιότα , Δημήτριος ο πρίγκιπας , Θέκλα του Περεγιασλάβλ , Ιννοκέντιος Επίσκοπος Χερσώνος , των Αγίων της Βολυνίας , ευρέσεως της ιεράς εικόνος του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου.
 •  Εορτάζοντες Άγιοι της 24ης Μαΐου!..
  Εορτάζοντες Άγιοι της 24ης Μαΐου!..
  Σήμερα τιμώνται οι Άγιοι: Συμεών ο εν τω Θαυμαστώ όρει , Μελέτιος ο στρατηλάτης και οι συν αυτώ Μάρτυρες , Ελπίδιος ο Επίσκοπος Αμβέρσας , Βικέντιος των Λερίνων, Κυριακός εξ Ευρύχου Κύπρου , Νικήτας ο Οσιομάρτυρας ο Στυλίτης , Γρηγόριος Αρχιεπίσκοπος Νόβγκοροντ , Εγκαίνια του ναού της Υπεραγίας Θεοτόκου εν Κάρραις της Συρίας.
 •  Εορτάζοντες Άγιοι της 23ης Μαΐου!..
  Εορτάζοντες Άγιοι της 23ης Μαΐου!..
  Σήμερα τιμώνται οι Άγιοι: Μιχαήλ ο Ομολογητής , Μανήν , Μαρία η Μυροφόρος του Κλωπά , Σαλωνάς ο Μάρτυρας ο Ρωμαίος, Σέλευκος ο Μάρτυρας , Επιτάκιος και Βασίλειος , Δονατιανός και Ρογατιανός οι Μάρτυρες οι αυτάδελφοι , Μερκουλιάλιος ο Επίσκοπος , Δεσιδέριος Επίσκοπος Λανγκρέ Γαλλίας , Κουιντιανός, Λούκιος και Ιουλιανός και οι συν αυτοίς δέκα εννέα Μάρτυρες , Πατρίκιος ο Επίσκοπος , Ευτύχιος και Φλωρέντιος , Δεσιδέριος ο Ιερομάρτυρας Επίσκοπος Βιέννης , Συάγριος , Αγίου Λεοντίου Επισκόπου Ροστώβ , Δαμιανός εκ Γεωργίας , Σίμων ο Επίσκοπος Σουζδαλίας , Ευφροσύνη , Αβράμιος , Αντώνιος Επίσκοπος Ροστώβ , Κύριλλος Επίσκοπος Ροστώβ , Παίσιος του Γκαλίτς , Αθανάσιος ο διά Χριστόν Σαλός , Αδριανός και Βογολέπιος , Αντώνιος και Ιωαννίκιος , Δανιήλ ο Οσιομάρτυρας και οι συν αυτώ μαρτυρήσαντες , Αλέξανδρος ο Θαυματουργός εκ Ρωσίας , Δωρόθεος και Ιλαρίων , Ιωακείμ ο εν Σαρτόμα , πάντων των εν Ροστώβ – Γιαροσλάβλ διαλαμψάντων Αγίων , Οσίου Ιωακείμ του Ιθακησίου.
 •  Εορτάζοντες Άγιοι της 22ας Μαΐου!
  Εορτάζοντες Άγιοι της 22ας Μαΐου!
  Σήμερα τιμώνται οι Άγιοι: Βασιλίσκος ο Μάρτυρας , Β’ Οικουμενικής Συνόδου , Αυσόνιος ο Επίσκοπος , Μαρκιανός ο Επίσκοπος , Αιμίλιος και Κάστος οι Μάρτυρες , Δονάτος ο Ιερομάρτυρας , Τιμόθεος, Φαυστίνος και Βενούστος οι Μάρτυρες , Κόδρος ο Μάρτυρας , Μάρκελλος ο Μάρτυρας , Σοφία η Μάρτυς η Ιατρός , Ελένη η Πριγκίπισσα , Ελένη της Ωξέρρης , Ιουλία η Μάρτυς , Κουιτερία η Μάρτυς , Ρωμανός ο Ασκητής , Βοηθιανός ο Ιερομάρτυρας , Κονάλδος , Καλή , Υπεραγίας Θεοτόκου εν Σοφιανοίς , Ιωάννης ο Θαυματουργός του Βλαδιμήρου , Ιάκωβος ο Δίκαιος , Ζαχαρίας ο Ιερομάρτυρας ο Νέος , Δημήτριος ο Νεομάρτυρας ο Πελοποννήσιος , Παύλος ο Οσιομάρτυρας.
 • Εορτάζοντες Άγιοι της 21ης Μαΐου!.
  Εορτάζοντες Άγιοι της 21ης Μαΐου!.
  Σήμερα τιμώνται οι Άγιοι: Κωνσταντίνος και Ελένη οι Ισαπόστολοι , Κυριακή του Τυφλού , Τιμόθεος, Πόλιος και Ευτύχιος οι Ιερομάρτυρες , Αδέλφιος , Πολύευκτος, Βίκτωρ και Δονάτος οι Μάρτυρες , Βόρος , Οσπίτιος ο Ερημίτης , Χριστόφορος Α’ Πατριάρχης Αντιοχείας , Κωνσταντίνος, Μιχαήλ και Θεόδωρος οι Πρίγκιπες και Θαυματουργοί , Κύριλλος Β’ Επίσκοπος Ροστώβ , Ελένη η πριγκίπισσα , Κασσιανός ο Θαυματουργός ο Έλληνας , Βασίλειος Επίσκοπος Ριαζάν και Μουρώμ , Αγαπητός ο Οσιομάρτυρας , Παχώμιος ο Οσιομάρτυρας ο Νέος , Κωνσταντίνος ο Νεομάρτυρας και οι συν αυτώ μαρτυρήσαντες , Κωνστανίνος ο διά Χριστόν Σαλός , Υπεραγίας Θεοτόκου του Βλαδιμήρου , Υπεραγίας Θεοτόκου της Τρυφερής. Σήμερα Εορτάζουν τα Ονόματα: Κωνσταντίνος, Κωνσταντίνα, Ελένη.
 •  Εορτάζοντες Άγιοι της 20ής Μαΐου!..
  Εορτάζοντες Άγιοι της 20ής Μαΐου!..
  Από την Εκκλησία μας σήμερα τιμώνται οι Άγιοι: Λυδία η Φιλιππησία , Θαλλέλαιος ο ιατρός και οι συν αυτώ μαρτυρήσαντες Αλέξανδρος και Αστέριος , Πλατίλλα η Ρωμαία , Ασκλάς ο Μάρτυρας , Βαυδέλιος ο Ιερομάρτυρας , Ζαβουλών και Σωσσάνη , Ιλάριος Επίσκοπος Τουλούζης , Αναστάσιος Επίσκοπος Βρεσκίας , εν Μεμέλα Ιερουσαλήμ οι Μάρτυρες , Ουλτρίλλος Επίσκοπος Μπουργκές , Θαλάσσιος ο Μυροβλύτης , Μάρκος ο Ερημίτης , Θεόδωρος Επίσκοπος Παβίας , Ιωάννης, Ιωσήφ και Νικήτας , Αγίου Νικολάου του Θαυματουργού , Τιμόθεος του Πσκώφ , Οσίου Αλεξίου του θαυματουργού , Στέφανος. Σήμερα Εορτάζουν τα Ονόματα: Λυδία
 
Ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία είναι δύο ράγες της Ιστορίας πάνω στις οποίες κινείται το όχημα του Ελληνο-Χριστιανικού Πολιτισμού σε μια ατέρμονη πορεία προς την αιωνιότητα!... Λαός που περιφρονεί τις πέτρες και τα χαρτιά του είναι καταδικασμένος ν’ αυτοκτονήσει!..
 
Συνεντεύξεις του Άγγελου Σακκέτου, ως καταστάλαγμα μιας δημοσιογραφικής πορείας 35 περίπου ετών!... Ένας αγώνας δρόμου για την αναζήτηση της αλήθειας και μόνον της αλήθειας.. Την "αληθινής αλήθειας", όπως μάθαμε να λέμε στην δική μας Ελληνική Δημοσιογραφία!..
 
Διαλέξεις και Ομιλίες, έτσι όπως ακριβώς εδόθησαν στο παρελθόν σε διάφορα Πνευματικά Κέντρα, Συλλόγους, Σωματεία και διάφορα Ιδρύματα των Αθηνών ή της Περιφέρειας, ιδίως για θέματα σχέσεων Ελληνισμού και Ορθοδοξίας!..
 
Θύμησες και αναμνήσεις!... Νοσταλγικές ιστορίες, που φαντάζουν σήμερα σαν παραμύθι!.. Εκπληκτικές εμπειρίες και διηγήματα ή αφηγήσεις από διάφορους ανθρώπους, που έζησα ή γνώρισα στο διάβα της ζωής μου!.. Όλα εκείνα τα γεγονότα, που πέρασαν από τη φτωχική μου ζωή, ιδίως στο χωριό μου!
Αναζήτηση
Search
Newsletter
Για να λαμβάνετε newsletter παρακαλώ στείλτε μας το email σας!

Είσοδος χρηστών