Ο Λόγος του Θεού!..

Ο Λόγος του Θεού!..

Μια κατηγορία αφιερωμένη στους εορτάζοντες Αγίους της Ημέρας, τους Οσίους και τους Μάρτυρες της Ορθοδοξίας μας, οι οποίοι είχαν την αρετή και το θείο χάρισμα όχι απλώς να είναι αφοσιωμένοι με την σκληρή δοκιμασία της ασκητικής ζωής στον Ένα και Μοναδικό Θεό, τον Ιησού Χριστό, αλλά και να υπερασπίζονται μετά πάθους την πίστη τους, σύμφωνα με τον Συναξαριστή της επίσημης ιστοσελίδας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

  • Ο Λόγος του Θεού!.. 2 Ιανουαρίου 2017
    Η Εκκλησία μας σήμερα τιμά ορισμένους αγίους και οσίους, όπως και διάφορα εκκλησιαστικά γεγονότα, με ιστορική διάσταση, ως εξής: Σιλβέστρος Πάπας Ρώμης , Βασίλειος ο Μάρτυρας εξ Αγκύρας , Θεοδότη , Θεαγένης ο Ιερομάρτυρας , Σέργιος , Θεόπιστος , Ισίδωρος ο Ιερομάρτυρας , Θεόπεμπτος , Μάρκος ο Κωφός , Σειρίολος ο Δίκαιος , Κοσμάς ο Θαυματουργός Α’ Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως , Σιλβέστρος εκ Ρωσίας , Ιουλιανή η Δικαία , Γεώργιος (η Ζώρζης) ο Νεομάρτυρας ο Γκιουρτζής , Σεραφείμ του Σάρωφ. Διαβάστε επί πλέον το αποστολικό κήρυγμα της ημέρας, μέσα από τις Πράξεις των Αποστόλων, που μεταφέρουν τον Λόγο του Θεού, όπως ακριβώς υπάρχει στο πρωτότυπο κείμενο, σε νεοελληνική απόδοση Παν. Ν. Τρεμπέλα (Εκδόσεις « Ο Σωτήρ»).
  • Ο Λόγος του Θεού!.. 1η Ιανουαρίου 2017
    Η Εκκλησία μας σήμερα τιμά ορισμένους αγίους και οσίους, όπως και διάφορα εκκλησιαστικά γεγονότα, με ιστορική διάσταση, ως εξής: Περιτομή του Ιησού Χριστού , Βασίλειος ο Μέγας ο Καππαδόκης , Γρηγόριος , Θεόδοτος , Θεοδόσιος , Πέτρος ο Πελοποννήσιος , Πλάτων ο Ιερομάρτυρας και οι συν αυτώ. Διαβάστε επί πλέον το αποστολικό κήρυγμα της ημέρας, μέσα από τις Πράξεις των Αποστόλων, που μεταφέρουν τον Λόγο του Θεού, όπως ακριβώς υπάρχει στο πρωτότυπο κείμενο, σε νεοελληνική απόδοση Παν. Ν. Τρεμπέλα (Εκδόσεις « Ο Σωτήρ»).