Ο Λόγος του Θεού!..

Ο Λόγος του Θεού!..

Μια κατηγορία αφιερωμένη στους εορτάζοντες Αγίους της Ημέρας, τους Οσίους και τους Μάρτυρες της Ορθοδοξίας μας, οι οποίοι είχαν την αρετή και το θείο χάρισμα όχι απλώς να είναι αφοσιωμένοι με την σκληρή δοκιμασία της ασκητικής ζωής στον Ένα και Μοναδικό Θεό, τον Ιησού Χριστό, αλλά και να υπερασπίζονται μετά πάθους την πίστη τους, σύμφωνα με τον Συναξαριστή της επίσημης ιστοσελίδας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

 • Εορτάζοντες Άγιοι της 20ής Οκτωβρίου!
  Από την Εκκλησία μας σήμερα τιμώνται οι άγιοι: Αρτέμιος ο Μεγαλομάρτυρας , Γεράσιμος ο νέος ασκητής, ο Πελοποννήσιος (Μνήμη ανακομιδής ιερών λειψάνων του) , Εβόρης και Ενόης οι Μάρτυρες , Ματρώνα η Θαυματουργός η Χιοπολίτιδα , Ζεβίνας, Γερμανός, Νικηφόρος και Αντώνιος (η Αντωνίνος) οι Μάρτυρες , Μαναθώ η Παρθένος , Βασίλειος Επίσκοπος Τραπεζούντας. Σήμερα Εορτάζουν τα Ονόματα:: Γεράσιμος, Γερασιμίνα , Αρτέμιος, Αρτεμία
 • Εορτάζοντες Άγιοι της 19ης Οκτωβρίου!
  Από την Εκκλησία μας σήμερα τιμώνται οι Άγιοι: Ιωήλ , Ούαρος ο Μάρτυρας , Έξι Οσιομάρτυρες οι ερημίτες , Κλεοπάτρα , Σαδώθ (η Σαδώκ η Σαδώχ) ο Επίσκοπος και οι 120 Μάρτυρες από την Περσία , Λεόντιος ο φιλόσοφος , Φήλιξ και Ευσέβιος οι Μάρτυρες , Ιωάννης ο Θαυματουργός ο ασκητής , Μνάσων ο αρχαίος μαθητής , Frideswide (Αγγλίδα).
 • Εορτάζοντες Άγιοι της 18ης Οκτωβρίου!
  Από την Εκκλησία μας σήμερα τιμώνται οι Άγιοι: Λουκάς ο Ευαγγελιστής , Μαρίνος ο Γέρων , Ιουλιανός ο εν τω Ευφράτη ποταμώ , 40 Παιδιά , Μνάσων ο Μάρτυρας Επίσκοπος Κύπρου , Κυριάκος ο Ιερομάρτυρας , Γαβριήλ και Κυρμιδώλης οι Νεομάρτυρες οι εν Αιγύπτω, Συμεών, Θεόδωρος και Ευφροσύνη οι ΘαυματουργοίΣήμερα Εορτάζουν τα Ονόματα: Λουκάς.
 • Εορτάζοντες Άγιοι της 17ης Οκτωβρίου!
  Από την Εκκλησία μας σήμερα τιμώνται οι Άγιοι: Ωσηέ , Ανδρέας ο Οσιομάρτυρας , Ανακομιδή και Κατάθεσις του Λειψάνου του Αγίου και Δικαίου Λαζάρου , Κοσμάς, Δαμιανός, Λεόντιος, Άνθιμος και Ευπρέπιος οι Ανάργυροι και οι συν αυτών 15 Ανάργυροι , Αντίγονος, Λουκιανός, Τερέντιος, Νικομήδης και Θεοφάνης , Ισιδώρα και Νεοφύτη , Κοσμάς ο εν Γεωργία , πάντων των Προστατών και Πολιούχων Αγίων της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας
 • Εορτάζοντες Άγιοι της 16ης Οκτωβρίου!
  Από την Εκκλησία μας σήμερα τιμώνται οι Άγιοι: Λογγίνος ο Εκατόνταρχος , Δύο Στρατιώτες , Λεόντιος, Δομέτιος, Τερέντιος και Δομνίνος οι Μάρτυρες , Μαλός , Gall (Γάλλος).
 • Εορτάζοντες Άγιοι της 15ης Οκτωβρίου!
  Σήμερα τιμούνται οι Άγιοι: Λουκιανός ο Ιερομάρτυρας Πρεσβύτερος της Εκκλησίας της Αντιοχείας , Βάρσος , Ευθύμιος ο Νέος. Σήμερα Εορτάζουν τα Ονόματα:. Λουκιανός
 • Εορτάζοντες Άγιοι της 14ης Οκτωβρίου!
  Από την Εκκλησία μας σήμερα τιμούνται οι Άγιοι: Ναζάριος, Προτάσιος, Γερβάσιος και Κέλσιος οι Μάρτυρες , Κοσμάς ο Μελωδός , Σιλβανός ο Ιερομάρτυρας ο Γέρων, 40 Μάρτυρες από την Αίγυπτο και Παλαιστίνη , Πέτρος ο Αυσελάμου , Παρασκευή η Νέα , Ιγνάτιος ο Θαυματουργός ο Αγαλλιανός Αρχιεπίσκοπος Μηθύμνης , Νικόλαος ο Θαυματουργός και απλός ο εν τω Σπηλαίω, δούκας Τζερνηγοβιγίας (Ρώσος)
 • Εορτάζοντες Άγιοι της 13ης Οκτωβρίου!
  Από την Εκκλησία μας σήμερα τιμώνται οι Άγιοι: Κάρπος, Παπύλος, Αγαθόδωρος και Αγαθονίκη οι Μάρτυρες , Φλωρέντιος ο Μάρτυρας , Μαρτύροχος , Διόσκορος ο Μάρτυρας , Νικήτας ο Ομολογητής και Πατρίκιος , Βενιαμήν ο Ιερομάρτυρας ο Διάκονος , Αντίγονος ο Μάρτυρας , Διοκλητιανός , δύο Παιδιά , Χρυσή η Παρθενομάρτυς.
 • Εορτάζοντες Άγιοι της 12ης Οκτωβρίου!
  Από τη Εκκλησία μας σήμερα τιμώνται οι Άγιοι: Πρόβος, Τάραχος και Ανδρόνικος οι Μάρτυρες , Δομνίνη η Μάρτυς , Αναστασία η Παρθένος , 70 Μάρτυρες , Θεόδοτος Επίσκοπος Εφέσου , Μαλφεθά η Μάρτυς , Ανθία η Μάρτυς , Ιουβεντίνος και Μάξιμος (η Μαξιμίνος) οι Μάρτυρες , Ιάσων Επίσκοπος Δαμασκού , Ανδρομάχος και Διόδορος οι Μάρτυρες , Συμεών ο Νέος Θεολόγος , Θεοσέβιος ο Αρσινοίτης , των εν Αθήναις Αγίων , Wilfrid (Άγγλος) , Βαλάντιος, Βαρλαάμ, Βαρνάβας ο Μοναχός, Βασίλειος ο Επίσκοπος, Γεώργιος ο Βαβατσινιώτης, Γεώργιος ο Επιτηδειώτης, Γεώργιος ο Περαχωρίτης, Γεώργιος ο Σαλαμάνης, Δημητριανός ο Επίσκοπος, Ειρηνικός ή Αρνιακός, Ελπίδιος, Επαφρόδιτος , Επίκτητος ο Θαυματουργός. Σήμερα Εορτάζουν τα Ονόματα: Ανδρομάχος, Ανδρομάχη.
 • Εορτάζοντες Άγιοι της 11ης Οκτωβρίου!
  Από την Εκκλησία μας σήμερα τιμώνται οι Άγιοι: Φίλιππος ο Απόστολος , Ζηναίδα και Φιλονίλλα , Φιλόθεος ο Κόκκινος, Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης , Θεοφάνης ο Ομολογητής ο Γραπτός, Επίσκοπος Νίκαιας , Νεκτάριος, Αρσάκιος και Σισίνιος Πατριάρχες Κωνσταντινουπόλεως , Ζ’ Οικουμενικής Συνόδου , Θεοφάνης, Σολέας και Ιωνάς οι εν Περγάμω της Κύπρου.
 • Εορτάζοντες Άγιοι της 10ης Οκτωβρίου!
  Από την Εκκλησία μας σήμερα τιμώνται οι Άγιοι: Ευλάμπιος και Ευλαμπία τα αδέλφια , 200 Μάρτυρες , Βασιανός , Θεόφιλος ο Ομολογητής , Αμβρόσιος της Όπτινα (Ρώσος) , 26 οι Οσιομάρτυρες Ζωγραφίτες του Αγίου Όρους , Διονύσιος ο Σκυλόσοφος , Ανδρέας ο διά Χριστόν Σαλός εκ Τότμα (Ρώσος). Σήμερα Εορτάζουν τα Ονόματα: Ευλάμπιος, Ευλαμπία.
 • Εορτάζοντες Άγιοι της 9ης Οκτωβρίου!
  Από την Εκκλησία μας σήμερα τιμώνται οι Άγιοι: Ιάκωβος ο Απόστολος του Αλφαίου, Ανδρόνικος και Αθανασία η συμβία του , Ποπλία η Ομολογήτρια , Πέτρος ο «από στρατιωτών» , Δικαίων Αβραάμ και Λωτ του ανεψιού του , Δωρόθεος. Σήμερα Εορτάζουν τα Ονόματα: Αβραάμ.
 • Εορτάζοντες Άγιοι της 8ης Οκτωβρίου!
  Από την Εκκλησία μας σήμερα τιμώνται οι Άγιοι: Πελαγία , Πελαγία η Παρθένος , Ταισία , Ιγνάτιος ο νέος Οσιομάρτυρας , Δοσίθεος του Βερκνεοστρόβ. Σήμερα Εορτάζουν τα Ονόματα: Πελαγία.
 • Εορτάζοντες Άγιοι της 7ης Οκτωβρίου 2017
  Από την Εκκλησία μας σήμερα τιμώνται οι Άγιοι: Σέργιος και Βάκχος , Ιουλιανός ο πρεσβύτερος και Καισάριος ο διάκονος , Λεόντιος ο Υπατικός, Ευσέβιος ο Πρεσβύτερος και Φήλιξ , Φήλιξ ο εκ Σωλιέν Γαλλίας, Ανδέχιος και Θύρσος († 2ος αι.) οι Μάρτυρες , Πολυχρόνιος ο Ιερομάρτυρας , Ιωάννης και οι συν αυτώ Όσιοι 99 Πατέρες που ασκήτευσαν στην Κρήτη , Σέργιος ο εν τω Σπηλαίω (Ρώσος) , Παρμενίας, Πολυτέλειος, Ελυμάς, Μώκιος, Χρυσοτέλης, Μάξιμος, Λουκάς, Αβδίας, Σέμνιος και Ολυμπιάδα , Παναγίας Ναυπακτιώτισσας. Σήμερα Εορτάζουν τα Ονόματα: Σέργιος , Πολυχρόνιος, Πολυχρονία.